Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Sys_m

Akkor gondolom ezüst nitráttal dolgoznak. Megnézem a fékfolyadékot, a wd 40-et (köszi PSoft) és a tesco-s lefolyó lötyit is, meg most dolgozik egy noname hideg zsíroldó is tszben. Kipróbálok mindent, hátha valami összejön.

000000000

A legtöbb tükörre 150 fokon ráégetik a festéket, aztán ez miatt elég ragaszkodó lesz.
A fékolajnak is kelleni fog 1 nap pont ez miatt.
Akkor szoktam fékolajjal tökölni ha műanyagról vagy érzékeny felületről kell festéket leszedni.
DOT 3 vagy DOT 4, teljesen mindegy volt leszedte.
De ha van autód akkor kell otthon lennie fékolajnak is !
Nekem még a biciklibe is a váltón kívül mindenhol olaj van.
Első villában vagy 3-4 deci a hátsóban kb 1-1.5 deci na meg a fékekben is. [#nevetes1]

Sys_m

Igen, viszont ha ezüst van rajta (én alura gondoltam), akkor a festék réteg eltávolítsa után oxidálódni/bemattulni fog a tükör, magyarul, lecsó a dolog...[#zavart2]

Sys_m

000000000

Viszont egy darabig lehet használni.

Sys_m

Hideg noname zsíroldó semmit nem tett a tükörrel, délután fékolaj meg tescós lefolyótisztító teszt.

Sys_m

000000000

"tescós lefolyótisztító" nem lesz jó !
Ha le is szedi akkor a fémréteget is !

2f428kduf

A mostani tükrökön, biztos nem ezüst van. Az ezüst-tükör nagyon igazmondó, és az igazság senkinek sem tetszik. Az ón-higany amalgámtükör, kicsit hízeleg, ezért, és az ára miatt is, ezt használják. Korábban a festéket leszedve, a felületet rezezve, alacsony feszültségen, nagy árammal fűtöttem.

Sys_m

Szia, és a festéket mivel szedted le? Most ázik dot 3-as fék folyadékban már több mint 1 órája (Pál javaslatára), de nem látszik változás... A lefolyó tisztító elkezdett valamit, de az is inkább alá mart, mint hogy oldaná. A kloroformot kéne még kipróbálnom. Nem tudom az Azur bolt ad-e földi halandónak.

Sys_m

svejk

Ha nem titok mi lesz belőle?

ANTAL GÁBOR

Tudom olyat mondok ami nem lesz otthon  .   Ciklohexanol, hidrotetrafurán ,mint írod kloroform , toluol ,
 és a jó öreg ( békebeli ) kromofág  Gondolom az acetonnal és a nitró higítóval már próbálkoztál ( a nitró nagyrészt toluol )  
Én egyszer egy összeragasztott ferritet áztattam a felsoroltakkal (kb 1 hónapig játszottam ) de olyan műgyantával ragasztották össze amit nem tudtam szétroncsolni ( aztán megmelegítettem de nem a legjobb mert a ferrit is eltörhet  )

Sys_m

First surface morror-t akarok csinálni, lentebb írom...

Sys_m

Az bosszant a legjobban, hogy mikor tükör karcoltam cnc-vel és a gép alatt rögzítettem az üveget ragaccsal, sokszor rajta maradt a ragacs és ott történt az eltávolításnál, hogy valamelyik oldószer szedte a tükör festéket, de sajnos nem tudom, hogy melyik.

wtwpbr0re

Én nem vacakolnék vele. Amire Neked kell az megköveteli a minőséget. Bármivel törlöd le a maratás után, nyomot fog hagyni.
Csak egy gyors ötletnek, mit és hol keress:  tükör

4ybj8h3c8

Kérdés, hogy mire akarod használni. A mezei tükör "festéses" eljárással készül, a felületi meg gőzöléssel. Teljesítménytől és felhasználástól függő anyaggal és ha szükséges megfelelő védőréteggel. Mezei tükörnél a "sík" minden csak nem sík, gőzölt tükörnél már a felületi minőség is előírásos, nem úgy működik, hogy levágnak egy darabot egy ablaküvegből.

PSoft

Mekkora darab(ok) is kell(enek)?[#nemtudom]

Fénymásolók/lézeres nyomtatók bontásából lehet festék nélküli sokszor 20mm széles tükörcsíkokra szert tenni.
Azokon, mintha "stabilabb" lenne a foncsor, egy mezei tükörnél.
(ha nagyon turkálnák, találnák is pár félretett db.-ot valahol)