Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

smalla

Trapézorsó lassú lesz, fára határeset, de lézerhez/3D nyomtatáshoz használhatatlan. Sajnos tapasztalat :( nyák maráshoz jó lehet, de ahhoz meg majd kell egy vákuum asztal, aminek el kell férnie. Sajnos a nyákok túl görbék.

sanyi84

Bár elmondták előttem, ez sok sebből vérzik.  
-Az alsó keret a tengellyel van merevítve .
-nem alátámasztott tengely
-kicsi a híd kocsijainak széttartása (egy vagy két kocsi közvetlenül egymás mellett)
-Híd nincs alul összekötve rendesen de ez az előzőből következik, szerintem alul fölül és szembe is kellene plusz derékszög elemekkel merevíteni.  

Z tengelynek sínt és kocsit választanék, de inkább az egésznek.  
Alapvetően Z tengelytől indulnék a hidat a munkatér méreteihez igazítanám beleszámolva harmonikás védőket is.  
Asztalméretet kiadja X irányba a híd hossza - merevítők - főorsó szélesség
Y irányba a híd kocsijainak széttartása - össz sín hossz- harmonika .  

Én ezt nem építeném meg , igazából semmire se jó így ahogy van

zvw8as45

Én ugy végtelenítettem hogy eggy darab fogas szíjjat levágtam a fogazatra helyeztem és U alaku
bilincsel fixáltam.

Devecz Miklós

Sajnos esetemben ez nem használható, a toldásnak fel is kell szaladnia a kiskerékre.

zvw8as45

Annak idelyén lehetett kapni vulkanizáló vásznot
az autós boltba

zozo

Egyszer kínomban úgy oldottam meg ideiglenesen egy rövid hajtószíj összegyógyítását, hogy kívül körbekentem (melegítős cipész)ragasztóval, majd cipész cérnával körbetekertem hosszában, szépen sorban, kb. 15-20-szor. Pár nap múlva jött másik szíj, de addig jól bírta.
Persze ez apró fogú, kis igénybevételű szíj volt.

ra8nsmk6w

Talán egy hosszanti ferdevágással a fogakra merőlegesen kb 100mm hosszban. Majd összevulkanizálni egy profilos kalodában. A vágási hosszon lehetne egy vászontakarás is.

niu7vyvp0

Köszönöm az észre vételeket, megfogadom őket és átdolgozom a koncepciót.

svejk

A Bánki-Sóósék a T5 16 mm-es PU szíjat nekem V alakban metszették fel úgy 100 mm hosszon, az ellendarab ugye ennek megfelelően hegyes volt.
A vulkanizálásról viszont nincs fogalmam hogy csinálják.
A hordozószál ebben az esetben nem folyamatos, 50% terhelést engednek meg az ilyen megoldásnál.

noctiluxx

Uraim!
Kis méretű sínt csinálnék mobilos videóhoz. Ehhez keresek valami olya C sínt, aminek a behajtott része picit erősebb. A kocsit és a többi köcöléket kinyomtatnám hozzá :)
Valami ilyesmi:
http://www.digitaltoyshop.com/uploads/images_specification/anuncios/image/Sevenoak/SK-GT100/SK-GT100_2.jpg" border=0>

4ybj8h3c8

Fogsz Syma idomot, és kívülről feszíted rá a görgőt. Kamerasínnek tökéletes.
De tehetsz 3 réteg összefogott lapos idomot, amiben a középső réteg szélesebb annyival, hogy ráférjen a görgő.
Görgőt hol veszel hozzá, utoljára nekem a palástmart csapágyat darabonként 13 darab ezresért ajánlották meg.

noctiluxx

Mivel nem lesz rajta nagy terhelés, 3D nyomtatóval kinyomtatom hozzá. A bosch féle profilokat néztem, ez most jobban tetszik :)

sanyi84

Elakadtam egy kis eszterga keresztszán cnc-sítésében. A hely bizony kicsi, golyósanya nem férne el, Szjózsi féle trapézorsó még elfért de ettől jobb lenne valamivel nagyobb hogy stabilabb legyen. Cél pár darab iso25 befogó legyártása bc3 ból. Majd felköszörülés is edzés után (ahhoz még kellene egy csúszószán is amit fokba elforgatok de ez lényegtelen). Viszont a szöget a géppel tenném rá ráhagyással, szóval a szánoknak kottyanni nem szabad. Golyósorsó önmagában elfér, így anyát pörgetném.  
Hogy kellene felcsapágyazni az anyát-, Valaki csinált már ilyen megoldást?

svager

Szia!
A kéziszánt nem lehet elfordítani?
Azért a pár befogoért nem hiszem megéri vele szenvedni,ráadásul ráhagyással készíted.
Esetleg egy képet felrakhatnál a gépről meg az anyáról ,hogy mégis hova szeretnéd.
Én nem tartom valami jó ötletnek ezt a megoldást ,szerintem balesetveszélyes (látom magam előtt amikor feltekeri az orsó a ruhádat)  
A trapézorsó amit a Józsi árul szerintem bőven megteszi,mert gondolom ami orsó eddig benne volt nem azét rossz mert nem elég stabil,hanem mert kottyan,nem elég pontos.