Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Lehet egyszerűbb egy gereblyével keresni, hátha abba bele akad jobban. Egy mechanikus érzékelő érezné, ha fémmel érintkezik ellenállást mérve.

barhz9bni

[#eljen] (koccintós ikont nem találok :()

barhz9bni

Hát szerintem egyszerűbb a fémkereső érzékelő, csak valamiféle algoritmus alapján kéne végigmozgatni a vízben.
Úgy jött az ihlet, hogy pár hete tihanyban láttam fémkeresősöket a vízben és hihetetlen mit műveltek le. Konkrétan össze vissza mászkáltak kb egy órán keresztül, nem tűntek amatőrnek.
Erre jött az ötlet, hogy igazából be sem kellene menni a vízbe ehhez, ha pedig talál valamit a robot, egyszerűen valami távirányítós rendszerrel ránézni mit van ott, aztán mehetne is tovább.

sasi

Mint © svager is írta, fémkeresőt csak engedélyekkel szabad használni.

Mielőtt nagyon beleéled magadat, http://www.metector.hu/torvenyek/" TARGET=_fnew>ezt olvasd el.

barhz9bni

A mai világban amikor drónokat röptetnek a levegőben, tele van a net nyílt forrású fejlesztőcuccokkal (arduino, stb) nem okozhat problémát egy ilyen kis cucc megépítése szerintem.

barhz9bni

Nyilván itt a legegyszerűbb lecsapni a labdát, nem feltétlen régészeti leleteket keresnék, csak elhagyott cuccokat. Söröskupakokat, kukoricagránátot, kocsikulcsot, ötforintost.
De akkor vegyünk úgy, hogy nincs is szó keresőről, csak egy víz alatti robotot szeretnék egy bizonyos pályán végigfuttatni.

sasi

Te fölvázoltál egy sokmilliós projektet, ezért bátorkodtam felvetni, hogy a műszaki problémákon kívül felmerülhetnek más megoldandó feladatok is.

Senkit nem kívánok semmire rá, vagy lebeszélni. Egyébkéni is a fémkereső építéséhez nem is kel engedély, csupán a használatához.

barhz9bni

Persze, értem. De miért gondolod, hogy sokmilliós? Lehet egy közepes kereső árából is simán kijön, vagy:
árulhatom a gépet olyanoknak, akik "hivatalosan" fémkeresőznek.. (az már az ő dolguk)

zozo

Hidd el a legdögösebb drónt is 100-szor könnyebb megépíteni, mint amit te szeretnél. A drón hótt egyszerű, minden elektronika kapható hozzá, nem kell kitalálni semmit.

Válaszolva neked, az antenna függőlegessége a legelhanyagolhatóbb dolog, oda aztán nem kell gyro.  

A kiválasztott fémtárgy felvétele meg külön problémakör. Értem, hogy hobbiból akarod megépíteni, de sztem nagyon nem látod át a problémakör részleteit.

barhz9bni

Hát igen, elég komplex, de nem lehetetlen. A tárgy felvétele is kérdéses, megoldható talán egyfajta kiemelő villával, vagy fúvókákkal-szívókákkal.

Gyati

Szia!
Megint fárasztod a népet a hülyeségeiddel.
Van olyan jóindulatú, aki be is dől neked.

Nőlj már fel.

000000000

Eszméletlen jó fejek vagytok. Nem fáradtok. :)
A malaj gepet pl. tegnap megtalaltak

svager

Szerintem a "vetőgép"elgondolásod joval életképesebb volt, ezért inkább   abba az irányba kellene továbblépned.

Rabb Ferenc

Látom, megtaláltad ismét a topik címéhez legjobban nem illő témát.

Ha érdemi választ vársz, jobb volna a Hobbi Elektronika http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_3027.html" TARGET=_fnew>"Házilag építhető fémkereső" topikban kérdeznél [#wave]

5bzs27u7

Van ötlete valakinek, tengelykapcsolóra..
Ami elviseli a nagy egytengelyűség külömbséget..?