Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

robokacsa

mondd ám meg ha beindul......
én annó elvileg ezért kinyírtam egy ilyen msd vezérlőt, csak azt nem értem miért szállt el?
pedig az optó, ami benne van, tökéletesen működött, ezért is vagyok kíváncsi, a tied elszáll e vagy sem, de szerintem nem szabadna emiatt elromlania, mármit ha rossz gnd re kötöd.

000000000

Persze hogy megmondom ..
Nem e miatt ,de elszált egyébként már..mert a tápban elszált egy diódahíd...és rávert valami miatt 80voltot a vez-re...nem értem,,,mivel a táp AC36v ..íDC48v---elvileg...

000000000

Egy dolgot nem értek...hogy a sirnyeteg ezeket az elosztókat miért nem csinálja a földel megfelelően??
18-25 lábak hiányoznak,,,így nem is lehet bekötni oda.... valami oka csak van??nem?!

robokacsa

???????milyen elosztó ez?
fogalmazd át a kérdésed, mert nem értem.
én még az msd vezérlőnél tartok, abból is a stepper motoros, persze lehet nincs is más belőle  ??? nemtudom...

000000000

http://kapcsrajz.site90.net/Dok/A_modul.pdf
Ez az elosztó ezen nincs a Pc-földelt csatlakozóinka a kivezetése..hogy ráköthessem a vezérlőre...a vezérlő az hasonló az MSD-hez ..http://kepfeltoltes.hu/view/110107/2011.01.02_011_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
szóval a kettő közötti komunikációhoz hiányzik a közös föld mint leirtad...ezt kell megoldani..

robokacsa

azt az lpt portra köthető leválasztást, azt felejtsd el, nem kell hozzá.
le van az így is választva galvanikusan, legalábbis msd-k ben, de az nekem egy fekete dobozos hűtőborda felületű dobozka.

robokacsa

de szerintem ebben a zöld dobozos vezérlőben is van opto, úgyhogy az" elosztót" félreteheted, másfalyta vezérlőhöz.

robokacsa

000000000

Néztem én ezt,,a másik gépemen mükszik,azon MSD van,,de ezzel nem,,,nem igazán értem a rajzot sem..mert a föld it sem teljesen érthető/látható hogy az honnét jön...

az elosztó azért kell mert rajta a relé..ésegyszerüsiti a sok madzagoz...áttláthatóbb..

000000000

helló 2 napja én is ezzel '' szívok''

000000000

szívjunk eggyüt....[#pias]

000000000

000000000

MSD 50 4.2   MOTOR 3,1Nm  BB1 a kártya

000000000

BB111-kártyát nem ismerem...muti--.

000000000

a Kláviót hívtam tegnap és  ma is segített ''bekötni'' de még nem megy most néztem a MACH3 alap beállítását remélem elindul megyek ki megpróbálom még egyszer ...