Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

svejk

Most már ugyan utólag, de azért olvasd el a #8925 és #8926 hozzászólást...
Én már nem akarom ismételni hogy ahogy leírtad a #8922-ben az nem kicsit gyanús.
De amit én rajzoltam neked annak működnie kell, már csak azért is mert anno én személyesen teszteltem le Gergő vezérlőjét először, mielőtt piacra dobta.

És mielőtt megsértődsz "a nem túl bonyolult..."-tól gondolkozz el azon, hogy nyilván azért voltam cinikus mert Sír-Nyeteg cuccát fikáztad, holott mint az utóbbi hozzászólásodból is kiderül, nem vagy teljesen tisztában még most sem a működésével.

Azt már nem is említem hogy a szerintedi "megalázásod" után mégis próbáltam segíteni a #8911-es képpel.  
Mert mint írtam ezek közül a vezérlők közül az elsők nálam voltak kb. 1 éve.

Szóval hidd el hogy nem nézlek hülyének, csak felbosszantott, hogy a tudatlanságodból adódó problémádat Sír-Nyetegen próbálod leverni.

000000000

regel 5-ig gondolkoztam MACH 3 beállítás ellenőrzés minden világít és nem mozdulnak a motorok majd ma 3 számítógéppel 3telepített MACH 3 SEMMI!!!!!!!!!![#boxer][#violent][#mf1][#gun][#conf][#conf][#conf][#csodalk][#csodalk][#csodalk]

000000000

és egyszer csak kigyulladt a második led is 1 kattanás és mennek a motorok.kivéve az Y tengely ha nem tartod be a sorrendet nem indul a soros port. 1, USB TÁP   2,J22 KAPCSOLÓ KIKAPCS  3,SOROS KÁBEL BEDUG és nekem csak így működik :))) csak az Y-tengely miért nem ??

Szalai György

„gondolkozz el azon”
Sajnos én ehhez segítség béna vagyok.
Elgondolkodtam azon, hogy mikor szokta a fórum valamelyik finom lelkű tagja jelezni a mérnöknek, hogy kioktató a stílusa.
Ilyenkor, mikor megmondja, hogy másnak min kell elgondolkodni.

000000000

000000000

s7manbs8

Az LPT be dugott vezérlőnek nincs GND pontja ? Az optikailag leválasztott csatlakozóin ? A vezérlő panel optikailag leválasztott kimenete nyitott kollektoros ? Mert ha olyan , pl. akkor a Dir+ Clk+ -ra kell egy az OptikaileválasztottGND vel galvanikus kapcsolatban levő ahhoz viszonyított 5V-ot kapcsolni, és az optikailag leválasztott kimenetet a CLK-, Dir- ra kötni, csak úgy mondom, kérdezem, a nagy kép is olyan homályos, hogy abból nem láűtom ki, azLPT breaout board specifikációja megvan ? Azt hol lehetne megtekinteni, abból egyértelmű lenne.

robokacsa

ez így ebben a formában az a bizonyos hurok, amiről már beszéltek előttem. még kötözgesd egy kicsit, de legalább tudod, hogy a vezérlőd még jó [#awink]

000000000

Hát enyire az elktronikába nem vagyok a toppon...ezeken a linkeken láthatod mind kettőt jobb felbontásban:http://kapcsrajz.site90.net/Dok/A_modul.pdf " TARGET=_fnew>LPT kártya  http://www.middex.de/english/stepdrivers.htm#2_Phase_Drivers" TARGET=_fnew>Vezérlő

svejk

Értettem!!!
Véletlen sem szeretnék a Mérnökhöz hasonlatos tulajdonságokat magamra venni :(
Így nincs más teendőm mint:

Vasas!  
Elnézésedet kérem hogy látszólag kioktatni próbáltalak és emiatt úgy gondoltad hogy h...nek néztelek.

Szalai Bácsinak meg köszönöm hogy figyelmeztetett :)
(különben is mi közöm nekem Sir-Nyeteghez, felnőtt szülei vannak meg tudja az magát védeni :))

svejk

Hagyjad, működik neki, de szerintem szívat bennünket :(
Azt írja hogy külön tekercsek vannak, tehát semmilyen közös föld nincs.

Hacsak nem ott a képen látható ánuszban földelt a kolléga :))

000000000

Üdv!

Szivat a 'silány' lpt kábelem!
Kellemetlen zavarokat visz be pl. villany felkapcsolás...

Van egy ilyen, ez jó (csak rövid, legalább 2méteres kéne);

http://cnctar.hobbycnc.hu/ALFA_GRAVIR/P1010081.JPG" border=0>

Van rajta az a hengeres v.mi, ez valami zavarszűrés?

A hosszabb kábelt mivel lehetne 'zavarszűrni'?

Vennék csak nem lelek sehol, apa-anya kéne.

Köszi!