Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Egyszerü de mégsem...nem az első ilyesféle bekötésem...de ez nem moccan...
A te verziós volt az első nekemis....de nem jó..
Már kötöttem a pc-tápra is a földelt részét de úgysem...a léptetés nem megy...
köszönöm a képet,,

000000000

http://kep.psharing.com/491175.t.jpg" border=0>

000000000

Megtaláltam egyet ami csak levágva lett,,,,Érdekesen látszik az eredeti bekötés...azaz a motortáp GND-jét köti a CLK- -be és a Dir- -be...és oda jön még valahonnét valami...??...Da de ha az 50V-táp GND-jét rákötöm mint a képen akkor nem lesz gubanc??

000000000

Én, az összes GND -t össze szoktam kötni egy pontba. Csinálok egy közösítő pontot, és mindenről viszek oda 1 vezetéket.

s7manbs8

Na most én nem értem ezt az egészet, most a vezérlőd önmagában működik, manuálisan, ha a step jelre adsz +5 V-ot akkor mozog ? Az Enable jeled pedig vagy 0, vagy 5 szinten mind a két esetet ha kipróbálod, valamelyik állásban mozogni kell neki.

svejk

Akkor rossz a vezérlő, vagy elcseszted a port beállítást
Próbáld manuálisan ahogy elektron ajánlja a #8917-ben.

svejk

Mert nekik nem kellett galvanikusan leválasztani...
Eredetileg egy PLC-ről kapta a jelet.

000000000

robokacsa

hol tartasz????
és hol lehet ilyen vezérlőt beszerezni, nekem is kellene kettő, ha megfizethető.

000000000

No a megoldás megszületett !!

Dir+ CLK+ az a pinekre...machban LO-ra..
Dir- Clk- az a motortáp földjére KELLLLL !!!!
És megy!
Valami miatt a pc -földje sem segitett,csak a motor tápé....

000000000

Alapból h..nek nézed az embert...de erre nem jöttél volna rá...ha nincs meg az eredeti kábel bekötés...De ha mégis akkor jól el titkoltad.
" ha már egyedül nem birkózol meg ezen nem túl bonyolult feladattal  "

000000000

TERMÉSZETESEN KÖSZÖNÖM MINDENKI SEGÍTSÉGÉT!!!
Egyedül nehezebb lett volna![#worship]

s7manbs8

No, akkor most rajzold le az egészet, hogy mid van és mi mivel van összekötve, hogy mi is értsük így miért jó. Mert a motor tápod nem vaalami földelt konnektorral csatlaokik a 220-ra ? Azon keszesztül kapja nem olyna jó megoldás... :)

x4rhew5r3

De azért kérdezni is lehet pontosabban::))
Azt mondod a motortáp földje segített. Ebből arra következtetek, hogy a motortáp földje nincs összekötve a PC-re dugott LPT kártya GND-jével. De valahol mégis galvanikusan össze van kötve, mert különben nem menne. Ezt azért ajánlom pontosítani és megnézni, mert így egy nagy hurkon keresztül jön össze a vezérlőd GND-je és az LPT kártya GND-je.  
Két veszély van ebben az esetben:
- nagyon zavarérzékeny lesz a rendszered, mert az a nagy hurok mint egy jó antenna, összeszedi a zavarokat
- a nagyobb baj, hogy egy komolyabb zavaró impulzus hazavághatja a vezérlőt vagy a PC-t.

Ha szerencséd van, akkor egyik sem következik be. De nincs.... Próbáld meg azt a megoldást megtalálni, amit Svejk rajzolt, mert annak úgy mennie kell.
De az is lehet, hogy a hiányos információ alapján mindannyian másra gondolunk....