Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Na ha jól látom, akkor a #8933 beszólásod képe szerinti bekötésnél, annyi a teendőd, hogy a 48V toroid tápod GND-jét ne kösd a DIR- step- lábakra, viszont a STEP- DIR- lábakat kösd a LPT- s PC-be dugott kártyán annak bal oldalán a 3. jelzésű kimenet feletti GND-be, kész.

000000000

Köszönöm, a segitségedet!!
De úgy nem müxöt,,,,sajna..a megoldás az utóbbi leirásomban látható...ha tetszik ha nem..másnak.
Ez van ezt így kell használni..nem tudom miért...de ez van...teszteltem megy...

me3ua0a6

Olvasgatom, de már káosz van.
Nem a tápok GND-jét kell közösíteni, hanem a vezérlő bemenetére a forrás jelét rakni, azaz nem a motortápot kötni a step- dir- -ra, hanem a meghajtó, azaz a lpt kártya GND-jét. Ennek megkönnyítésére lett  kimenetek közé tervezve a GND csatlakozó.
Megjegyzés1: A lpt leválasztó nem optocsatolós, hanem szintillesztős! Így a GND-n és az 5V-os tápon visszaüthet egy rosszul bekötött táp, de a számozott ki és bemeneteken az illesztő IC miatt nem!
Megjegyzés2: Egy ilyen esetben a gyártót kell megkeresni! Kb 2db 4 soros emaillel megoldható a leírás, magyarázat, ok kifejtése, és nem lesz senki hülyének nézve, mint most itt!
Köszönöm!

s7manbs8

Nem hinném, akkor még valami más is lehetett, azért nem ment.

s7manbs8

Ugye én jót mondtam azért, közbe az élő HOBO koncertet nézem itt  a neten, meg a háttérbe megy egy gép is, de próbáltam segíteni. :)

svejk

Lehet ilyen ferrit "gyűrűt" összepattinthatóban is szerezni, azt bármilyen kábelre rá tudod rakni.

me3ua0a6

Egy kis helyreigazítás elektronikai alapelvből:
FESZÜLTSÉG: két pont között esik! Mindig van egy viszonyítási pont. Emiatt van az, hogy egy bekötetlen bemenet "lebeg" azaz nincs konkrét potenciálon, így zavart szed össze.
Emiatt a kimenet 5V-ja a GND-hez képest 5V! És nem a szomszéd szobához képest, vagy egy induktív fogyasztó/terhelés GND-jéhez képest, mert ott halálos földhurkok is létrejöhetnek!
Danibá jól csinálja a közösítést!
Elektron jól mondja: péntek van, koncertet kell nézni ilyenkor :)
Svejknek köszönöm a figyelemfelhívást!
Vasas: ha gond van, nyugodtan keress, telefonon is megbeszélhetjük. Amit én tervezek, fejlesztek, arra garanciát vállalok! Nyugodtan keress, ha baj van!

000000000

No ez van itt a fórumon ha valaki kérdez...hát csoda hogy senki nem mer...inkább sokan telón hívnak.mert ide "félnek írni"
én nem az elosztót hibáztattam,,,elkell olvasni az elejét"
hanem hogy ezt a vezt a normásl MSD_bekötés nemviszi...a másik gépem is Sirnyeteg elosztós csak Msd vezérlővel...azzal semmi gond nem volt,elsőre sikerült...
de ezzel nem...azért nem irtam neked mert a leirás amit mellékeltél az elosztóhoz teljes,,,nem kell keresgetni...
DE MINT IRTAM ÉS MUTATTAM A GYÁRI KÁBEL BEKÖTÉSEN EZ A MOTORTÁPOS GND_BEKÖTÉS...azaz megy...hogy miért nem is érdekel,,,megy oszt kész...a sima lpt-GND-nem elé ...enyi...AKI NEM HISZI PRÓBÁLJA KI...biztos van akinek van ijenje...

000000000

mérgembe az öszeset csúnyán irtam...bocsi

svejk

Ne mérgelődj egy percig se, aludj egyet és holnap örülj hogy megy a gép.

000000000

s7manbs8

Mindezektől függetlenül, mérőműszered van ? Ugyanis, az elmélet, meg hogy kellene az csak egy dolog, de ha meg tudod nézni, pl. a Dir Step lábad mit kap, vagy akármi ott ahhoz a GND ponthoz viszonyítva ami éppen van, a táp a vezérlőn meg van e, stb. mindjárt látnád, hogy ja azért nem megy mert valahogy nem kap jelet ott, utána lehet aztán gondolkodni, kérdezni, hogy miért is nem kaphat vajon.

svejk

Én anno, mint írtam kipróbáltam, le is rajzoltam Neked, a rajz helyességét itt most az este folyamán ketten is megerősítették.
Erre Te lerajzolsz egy mások szerint is elvi hibás rajzot és állítod hogy jó a gyakorlatban.

No comment...

Egyébként meg sok sikert, de hidd el hogy csak annak tudunk segíteni aki engedi is.

me3ua0a6

"...én nem az elosztót hibáztattam..."
hanem engem? Kössz! [#crazya]
"...hogy a sirnyeteg ezeket az elosztókat...
18-25 lábak hiányoznak..."
18-25-ös lábak mind GND-k. Így nem vezettem ki mindet, (mit kezdene vele a vasas 8db GND csatlakozóval?) hanem GND néven két csatlakozási pontot kaptak.
"Ez az elosztó ezen nincs a Pc-földelt csatlakozóinka a kivezetése."
De.
Látod, emiatt kell a gyártót felkeresni :(

000000000

No..áttmentem a mühelybe...megnéztem...újból mindnet ..és esik a hó....ha leveszem a motortáp GND-jét a vezről akkor nem megy,,,hiába van az LPT-nek a gnd-jére  kötve...
A motortáp MINYUSZA kell a müködéshez...