Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

f35ezvjs

Szia!
 Keress meg bennünket telefonon, segítünk.
Itt mindent elérhetőséget megtalálsz.
http://cnc.hupont.hu/3/kapcsolat" TARGET=_fnew>http://cnc.hupont.hu/3/kapcsolat

000000000

Sziasztok!
Az alábbi problémám van: NCT200T szimulátor programban folyton "PLC időn túl" hibát kapok és nem tudom tovább használni a szimulátort, csak ha újraindítom, de akkor sem sokáig. Kérlek segítsetek mi lehet a baj, vagy hogy hol kellene segítséget kérnem! Előre is köszi: peterrock

000000000

Bocsi hogy nem válaszoltam, csak közben elmentem a dógozóba. Az OpenOffice-t mondom el, mert épp az van a gépen. Fájl - Megnyitás, és lent a fájltípusoknál a Strukturált szöveget kell választani. Megnyitod a listádat, és egyből feldobja az importáló ablakot ahol kiválaszthatod az elválasztót.

Pl. a:

név1 - néva@pp.hu
név2 - névb@pp.hu
név3 - névc@pp.hu
név4 - névd@pp.hu
név5 - néve@pp.hu
név6 - névf@pp.hu

listánál automatikusan felismerte a kötőjelet, és egyből a jó felosztást ajánlotta fel. De ha valami egzotikus elválasztód van, akkor az Egyéb mezőbe beírhatod.

000000000

Én jó dolognak tartom, mert programfüggetlen, minden táblázatkezelő megeszi és ha muszáj kézzel is könnyen lehet editálni.

s7manbs8

Hasznos dolog tényleg, ha ilyesmi feladatokat kell megoldani.

000000000

Még mindig kérnék segítséget megpróbálom ide tenni a képet:

000000000

nem tudom feltenni a képet típusa: MA COMPO AMR

000000000

Szerszámalkatrészek rendeléslistájának az összeállítására használom. Nem kell agyalni rajta, hogy a fogadó milyen progit használ.

PSoft

Itt van a képed:

http://i.ebayimg.com/12/!BpiMmD!Bmk~$(KGrHqQH-CQEuIl)TzowBLr3D8vU+Q~~_12.JPG" border=0>

[#integet2]

000000000

Tisztelt PSoft nagyon szépen köszönöm így már talán könnyebb lesz segítséget kapni, esetleg te nem tudsz?

4u88hx8j6

Sziasztok
Azzal a problémával fordulok hozátok, hogy kaptam egy olyan feladatot ,hogy derítsem ki egy SZIM Miniturn típusú, Hunor PNC731-es vezérléssel egy kis cnc eszterga baját.
Sokat állt egyhelyben és z irányba 1mm helyett kb.3mm megy.  
Ellenöriztem:
- paraméter táblázatot
- Fogasszíj álapotát
- hogy mm-ben dolgazik
- jól veszi-e fel a Ref. pontot
A kolegáim azt monták hogy az Encoder nemtud elkoszolodni.
Kérem segítsetek.
üdv. csike

s7manbs8

Mindig ugyanannyit megy 3mmm ?

s7manbs8

Ha elkoszolódni nem is tud, de pl. gyengülhet a kibocsátó led és nem éri el az érzékelés szintet, de ez csak egy talán nagyon kis valószínűségű hibaok. Az encoder jeladását tudod vizsgálni valami számlálóval ?

4u88hx8j6

Kezdetben 10 mm helyett 20 mm ment utána már kezdett kb 25-27mm menni.

4u88hx8j6

Az encoder jeladását be tudom vizsgáltatni a tmk-sokkal , de csak a jövő héten lesz rá időm, hogy kiszedjem.
Köszönöm a segítséget nekem már nincs ötletem,hogy mit nézzek meg még csak annyit, hogy ebben az esztergában DC servo motor van