Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Word ben van. 2 -3 ezer darab kb.  

[név][kötőjel][emilnev][kukac][domainnév][pont][hu]  

Csoportos levélküldéshez kell.

Pesze, valami, ingyen használható levelező is jól jonne a fenti nagyságrendben az elküldésekhez. Mert most csak náhányszor 10 darabot tudok. És, ha van közte rossz cím még kavarás is van.

s7manbs8

ebből:   Kiss Sándor - kis@matav.hu

ez lesz: kis@matav.hu;

Notepad++ programban Find-Replace paranccsal RegExp kipipálva

Find:

(.+)(\-)(.+\@.+\..+)

Replace:

\3;

valami ilyesmi

000000000

Olvasd be Excelbe csv fájlként, úgy hogy elválasztónak a kötőjelet adod meg. Akkor a nevek az első oszlopba kerülnek, a címek a másodikba. Elképzelhető hogy előtte el kell távolítanod a space-eket a szövegből, de nem biztos. Lehet hogy anélkül is megy. Ez az egyszerűbb.
 A korrektebb a regexes megoldás amit elektron javasol, csak ahhoz kicsit bele kell mászni a regex használatába.

000000000

Meg magyaráznád bővebben?

Ezt hogyan írjam pontosan: (.+)(\-)(.+\@.+\..+)  
Vagy be kell helyettesítenem?

A Magyar nyelvűt töltöttem le.

000000000

Hová írjam, hogy hol válassza el?

2vkx6unz

Erre a feladatra egy szövegszerkesztő és táblázatkezelő kell.  
mivel nem ismert a kiindulási formátum ezért itt van a legnagyobb bizonytalanság. Ha ben word .doc akkor egy szövegszerkesztővel megnyitva pl Notepad++ meg kell nézni mi az elválasztó karakter, ez a alapján egy táblázatkezelőbe beimportálni mindkettőt (a kiindulásit és az összehasonlítandót aztán a Vlookup avagy fkeres függvénnyel összehasonlítani a felesleget törölni az újakat a cél lapra összemásolni majt ezt a lapot .CSV be exportálni nem a szabvány CSV-be ham MS formába és már kész is a pontosvesszővel elválasztott lista.

000000000

Hupszika ;) ÚJ MOTORT A NÉPNEK! :D

http://kepfeltoltes.hu/view/110207/daniba_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Kép a notepad++ hoz ;)

000000000

Köszi! Így csinálom, de azt írja 0 találat, és nem történik semmi.

000000000

És megoldódott:))  A kódsor végén volt egy szóköz, azért nem sikerült.

000000000

Köszönöm Elektron és Goccs! Varázslók vagytok!

Én nem tudom, hogy mit miért, csak varázsoltam:))

000000000

Jöhene a következő lépés, de nem értem.

2vkx6unz

s7manbs8

Én se használtam még sose, csak hajnalba gyűrtem itt, de úgy látom közbe már alakult a dolog tovább.

000000000

Segítségeteket szeretném kérni hozzájutottunk a következő szervovezérlöhőz motorokkal és asztallal együtt csak nem tudjuk milyen programmal és hogyan lehetne életre kelteni a berendezés jó kipróbáltan vettük bárki aki segíteni tud nagyon megköszönöm és honorálnám is.http://cgi.ebay.com/Shibaura-MA-COMPO-ARM-Controller-CM1-A2A1-XLNT-/300411889730?pt=BI_Robotics&hash=item45f1f1a" border=0>[#rinya][#rinya][#rinya]