Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

cu05ic9nw

keri

Elszívás és forgács elleni védelem nincs?
Azért ez nem hobby masina.

000000000

sajnos a forgacs elleni vedelmet lesporolta a ceg ezt nekem kell megoldanom.Ahejett hogy megoldottak volna kaptam tanacsokat hogyan csinalhatnam.[#mf3][#mf3][#mf3]

000000000

Hát igen...mindig mindent a "cég"spórol le....
kicsit ismerem a gép történetét..jó pár évig hozzá se nyultál..örülj hogy a gyártó legalább elment megjavítani..ha jól tudom nem halálig van rá garancia...

000000000

Igazad van orulok hogy vegre 3 ev utan sikerult beuzemelniuk,feltenni ra egy rugot 60 ezerert hogy a masina a veszgomb benyomasanal ne torje ossze sem onnmagat sem a kezelojet es megtanitottak ra hogy hogyan oldjam meg a golyoscsuszka vedelmet,hogy 30 uzemora utan ne kelljen szerelot hivnom mint jelen esetben.Biztos vagyok benne hogy ismereteid hianyosak,de nem is akarok en senkinek negativ reklamot csinalni eleg az en bajom.Vegre 3 ev utan be tudtam inditani es el akarom felejteni a remalmokat.

000000000

69sevc9a5

Sziasztok!Én is egy kezdő hobbysta vagyok,és szeretnék egy gépet építeni.A mechanikában vagyok valamennyire jártas,de nem vagyok mérnök!!!!A gépet én építeném,de az elektronikához eggyáltalán nem értek.Úgy gondoltam,a mozgásokat DC servo motorokkal oldom meg(pénzügyi okokból nem AC servo)A gép nem csak alumíniumot,rezet,de ha kell vasat is marna.Nem törekedem a nagy sebességekre,inkább pontos legyen a gép.A vezetékek lineáris sinek,és köszörült golyósorsók lesznek beleépítve(25x10-es emelkedés,a Z pedig 5-ös emelkedés)Az asztal mozog(24Kg,és fix konzolon lessz az Y,Z.
Kérdés:Milyen motorokat rakjak a gépre,és milyen vezérlőt ajánlatok.
Köszönöm,és mindenkinek sikeres gépépítést kívánok.
Robert

000000000

A 25/10-es orsód nem illeszkedik a DC szervós gépedhez.
Túl nagy az inerciája, menetemelkedése, így nagyon lerontja a géped dinamikáját, mivel nagy lassító áttétel kellne hozzá. Ha csak 24 kg a mozgatott tömeged, cseréld le ezt az orsót 16 mm-esre vagy még kisebbre, és a menetemelkedése se legyen nagyobb 5 mm-nél, addig ne is kezdjél bele gép építésbe, azt javasolnám.
Ha lesz egy "normálisabb orsód" a topikomban pontosan kiszámolom Neked az optimális áttételt, a mostani mozgatóorsódra nem érdemes számolni.

69sevc9a5

Bosánat,rosszúl írtam.Az orsó 20-as átmérőjű....ha ez jelent valamit.Köszönöm a hozzászólást,és a segítséget Tibor45.Viszont ragaszkodnék az orsókhoz,mert nagyon pntosak(köszörült,előfeszített),ezért szeretnék segítséget kérni a motor és a vezérlő választásban.Vannak EC 240-es motorjaim,de ezeket kicsinek tartom.
Mégegyszer köszönöm

z2a2u8wf

Üdv Boller Zoltán. Ha jól tippelem Att gépet látok a képeken. A cégemnél is van egy ilyen, 5évig ment mint az óramű. Nekem nem volt gondom vele. Most viszont újra tanulok járni vele mert lett rá rakva 4.tengely ami a marómotort billenti
az y tengely +- irányába. Az ATT szoftver helyett Mach3 lett rá rakva + rhino4+ mastercam +ac.Egyikhez se tudok még hozzászagolni se. Te hovávalósi vagy? Én nyiregyen dolgozom.

000000000

A választ a Robsy topikba írtam.

ywathzay

Abban kérnék segítséget valakitől, akinek van gyakorlata esetleg ismerete ponthegesztéssel kapcsolatban, jelent-e az problémát a hegesztés során, ha két különböző vastagságú anyagot akarok összehegeszteni. Mondjuk 1.5 ill. 0.5-ös lemezt akarok összehegeszteni.

000000000

Ez nem probléma. Itt is csak a megfelelő áramot kell beállítani. És tiszta felületek kellenek.

000000000

Kérem, segítsen, aki tud!

Van rengeteg Emil címem, amiről le kellene választani a neveket.
Szépen, sorban egymás alatt vannak. Így néznek ki:

Okoska Lajos - tojas@csirke.hu  

Másik feladatom: Van egy csoport Emil címem, amit az előző csoportból ki kellene szednem.  
Ezt sincs kedvem, se energiám egyesével szedegetni.  

A végén, minden sor végére pontosvesszőt kellene raknom.  

Biztos, létezik erre megoldás, csak nem az én tudástáramban:))  

Kérem, aki erre, részben vagy egészben, tud megoldást, szánjon rám egy Emilt.

s7manbs8

Mindezt valami szöveges fileból olvasva ? Hány darab, már hogy a for ciklus mekkora legyen ?

[név][pont][emilnev][kukac][domainnév][pont][hu]

vagy mi a formátum pontosan meg a kimenő formátum mi legyen, ezt valami file-be kéne példát tenni, mert itt a weblapon nem minden karakter úgy jelenik meg, ahogy van, vagy képet róla, úgy egyértelműbb.

Ezt valami kis programmal meg lehet csinálni, de szövegszerkesztőkben is van ilyen kifejezés feldolgozó, valaki biztos szokott is használni, én nem, csak hallottam már ilyenről is.