Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A mai lapkás világban létfontosságú információ!
Köszörű már nincs is a műhelyek nagyrészében. Én meg még a váltólapkát is szoktam köszörülni.

4um5b65d

A kulcsforma műszaki rajzát keresed ?
Az szerintem fizetős dolog lesz.
Valami szabványszám alatt lapulhatnak ezek az infók.
Esetleg a "TORX CAD" -ot írd be , hátha valahol megtalálod.

Miki2

Megpróbálom valahogy kiszerkeszteni.
Bár jó lett volna még legalább egy adat.
Vagy a furat, vagy a csillag szögei.

000000000

Miki!
Szerintem ezeket a TORX alakzatú csapokat pl. egy megfelelő C tengelyes megmunkálással tudod lemodellezni, és le is gyártani.
Ha komolyabban érdekel, segíthetek rugalmas függvényekkel generált profilok G kód generálásában, a lefejtő rendszeremet bevetjük. Sok olyan függvény kombinációm van már, amikkel ez kivitelezhető.

Miki2

Szervusz Tíbor !
A C tengelyes gép megvan.
Csigakereket martam a minap lefejtó módban.
Ez egy egyszerű művelet, mert ugye ennél csak a C, és a Z tengely összhangját kell megteremteni.
Igen, érdekelne, hogyan lehet generálni ilyen kódokat.
A segítségedet köszönöm.

Béni

http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Vegyes/ISO10664.pdf" TARGET=_fnew>Szabvány ITT!
Az ellenőrző kaliberek méreteit is tartalmazza![#circling]
http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Pict/torx.jpg" border=0>

Miki2

Köszönöm Béni !
Ezt kerestem, ezzel már boldogulok.
Köszönöm.

000000000

Visszatérünk rá, majd szerkesztek pár verziót.
Csak ki kellene választanod egy konkrét mérettípust, ami leginkább érdekel.

Béni

Szívesen.
Egyébként a sima TORX kifutó szabvány, már a legtöbb új termék TORX PLUS geometriával készül. A kulcs és a fészek is masszívabb.

000000000

Ja. Azután 10 év múlva az ember nem talál hozzá való kulcsot. :D

35kpazcgr

Ide is beteszem.
A CAD/CAM programok - Vectric topikba tettem be a következő kérést (és néhény fa óra, ú.n: "csonváz óra" 3D-ben lemodellezett képét):

Tisztelt Mesterek!  
Ha valakit érdekelnek ezek a fa órák (remélem, van ilyen), és hajlandó lenne segíteni, azzal megosztanám a gyártási dokumentációt (összeszerelési rajzok, dwg rajzok, 3D-s modell).  
A segítség a következőhöz kellene:  
Mivel nekem meg csak most készül a CNC marógépem, ezért akinek van, és tud max. 15 mm vastag falemezt vagy rétegelt lemezt kontúr mentén vágni (dwg rajzból), annak megköszönném.  
Egyenlőre egy garnitúra kellene, kiváncsi vagyok, hogy nézne ki valóságban is ez az óra.  
Lehet magánban is jelentkezni, e-mail címem a nevemnél.

D.Laci

Nem sokan fognak marógépen fogaskereket elkésziteni. Szerintem lézerel célszerűbb nekifogni, egy fogaskerék rajzát légyszi küld el megnézem.  Laci7722 kukac gmail pont com

35kpazcgr

Szia!

Nem kell hozzá profilmaró!
A fog különben sem evolvens profíl, csak azt megközelítő ívekből áll. Tehát nem osztókészüléken lefogazni kellene, hanem a kontúr mentén kivágni 10 mm vastag keményfából, vagy rétegelt lemezből. A kontúrvonalat dwg fájlban meg tudom adni.
Tehát a feladat egy profil körbevágása (marása) lenne.

35kpazcgr

Kicsit később küldök egy dwg rajzot is az egyik fogaskerékről.
A lézer is tökéletesen megfelelne, ha viszonylag jó felületet ad, keveset kell utánacsiszolni.