Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Nekem van egy ilyen eszközöm, hasonló problémával. Szerencsére 2db használok párhuzamosan igy nincs adatvesztésem, de jó lenne használni

000000000

Cseréld le egy mezei Kingstonra. :D Ezekkel az úri pendrive-okkal (pl. Sandisk) csak szívtam eddig. Egy sima particionáló amúgy nem kezeli (Easeus,Paragon stb.) ?
 Pl.:http://usite.hu/prg/Partition_wizard" TARGET=_fnew>Partition Wizard

Béni

Van 3 Kingstonom is. Egyikkel volt ugyanez a gondom, de a honlapján ott a Recovery Tool, így megoldódott.
Ezt más kérte, hogy rendeljem, kimondottan Linux-nak. De mire átadhattam volna, behányt. Így maradt a nyakamon.
[#confused][#confused]

Béni

Futottam már néhány kört vele, semmi praktika nem segített. Nem is izgatna, ha teljesen kifeküdt volna, de így, hogy a gép látja, de mégse lehet vele kezdeni semmit, időnként febosszant. Mint ma is.

000000000

Épp a minap fektettem ki egy 1 gigás Kingstont. Rádugtam a gépre ReadyBoost-nak. Három napig bírta, azután úgy belassult hogy inkább kidobtam. Nem bírják ezek az ilyen igénybevételt.

ukcge40u

Ezek a bigyók az olvasást jobban szeretik, mint az írást. Ezt valahogy sehol sem szeretik közölni.
Jópárezer írási ciklus után már belassulnak, a sok olvasást jobban bírják.
A ReadyBoost alatt nagyon gyorsan megvan a sokezer írási ciklus, pont, mint a memóriákban.
Csak a RAM memóriák erre vannak kitalálva, az ilyen kütyük meg nem.

(az én Sandiskem már megvételkor lassú volt, de elnézem neki. 16Gb-ot kezelni jóval tovább tart...)
:)

PSoft

A hét elején került a kezembe egy,vadi új
EMACHINES E525-ös ACER laptop:

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT4AFh52mLCt1pz3ayCLDbXkyI0UV6cQYl00XJMpCMcp1TWdsicSw" border=0>

Linux-al telepítve(isolinux3.07)vette a gazdája,mert így occsóbban árulják.

Azt kérte,hogy "tüntessem" el a linuxot,és XP-SP2 legyen rajta.
Hát,nem volt egyszerű,egész héten szopatott ez a kínai "gagyi" vacak.
Mindjárt az elején:
Az XP telepítéshez át kell állítani a SATA módot a BIOSba AHCI-ről IDE natív-ra.
Hogy miért,nem értem,de ez csak két nap után derült ki teljesen véletlenül.
Amíg ezt nem tettem meg,egyszerűen semmi érdemlegeset nem engedett,se a Hiren-s CD-ről,se a G-host-ról,se az XP-boot CD-ről.

Utána már ment az XP telepítés,gond nélkül.

Jöttek(volna)az alaplapi driverek,a géphez mellékelt CD-ről.
Meg, jött a további szívatás is!
Megin egy csomó próbálkozás,kínlódás,megin egy nap.
Rá kellett jönnöm,hogy például a gépbe épített wifi köszönő viszonyban sincs a CD-n található wifidriverekkel.
Ugyanez a helyzet,a webkamerával is.

Na,de akkor mi van a gépbe építve?
A wifi ről hosszas próbálkozások után kiderült,hogy Intel chip van benne(egyszer csak elindult egy inteles dríverrel).
A kamera,meg....,az öreg windows-os drivert használja,az legalább azzal elindult.

Tegnap jutottam el odáig,hogy mostmár minden ok.négy nap kínlódás után.

Aztán,mikor már jól "kikínlódtam" magam,mikor már minden ok. tegnap este egészen mást keresve ráakadtam http://pcforum.hu/tudastar/?kbid=55833&pg=1" TARGET=_fnew>ERRE az oldalra.

Nagy fejbólogatásokkal,(mostmár) mosolyogva olvastam végig.:)

000000000

keri

Mi lenne ha kiszámláznál havernak egy olyan összeget, amiért már normális notebookot is kapott volna :)))))  
..csak poénból.
Egy időben engem is megtaláltak az ilyen gagyizó haverok, de már leszoktattam őket arról hogy engem találjanak  meg.

000000000

Jól megszopatott![#csodalk]

PSoft

Köszi!

Ha ezt tudom,min.két nap szopást megspórolhattam volna.:((
Többet nem lesz ilyen,az tuti.

Hogy is mondják,a jó pap is.....

[#falbav]

PSoft

Ez a "gagyi" is 100 fölött volt,igaz nem sokkal.

PSoft

keri

Sajnos az gagyi :(
Én is kerestem magamnak notebookot, 200 alatt nincs olyan amit megvennék, de 260amivel elégedett is lennék, így marad a 10!!! éves Compaq gépem, ami igaz hogy gyenge processzorilag, de még mindig jobb minőségű mint amit 200 alatt lehet kapni.

Acer, e-masine, stb. ezek nem a minőségükről híresek.
HP, DELL, Asus, Lenovo, mostanában nem tudom, de régen még a Toshiba is, ezek a jó gépek.
Persze drágák, de úgy vettem észre a minőséggel arányosan.

keri

Ja amúgy, Asus Netbookot vettem 100felett, nem rendes notit.