Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

ok!
akor marad lm317 amit egér linkelt.......
C1=100n és  C2=1uf nem kell oda olyan pontos közeli érték is jó[#vigyor0]

VViktor

Bocsi skacok,de ki kellet próbálni a kölök ajándékait :D

VViktor

Mambablack nézted az én "kötésemet"?Az  nem jó úgy?

000000000

ne indul el téves uton mert ugy fogod meg tanulni........!

VViktor

000000000

valahogy nem oks ez a rajz amit linkeltél a 2 lábán + tápot kap ho ot az a gnd  a poti meg teljesen a tápra van kötve ebböl megint füst lesz!
inkább csinál meg egér linkelt kapcsolását vagy ezt:
http://www.hobbielektronika.hu/katalogus/alkatresz_9.html" TARGET=_fnew>lm317 fesz szabályzó

000000000

ok! de ne rosszul tanuld meg mert nehezen felejted el!

Vetesi75

Jó az a rajz. Feltéve, ha a kék és a fekete megy a ventire , a csatlakozó meg a tápegységbe.

VViktor

Oké igyekszem össze hozni ,de nem akar megmoccanni :D

VViktor

Mambablack amit most linkeltél abban 1uF 35V kondi szerepel,de nekem csak 1uF 50V van az jó?Mi a különbség?

000000000

Nagyobb feszültségig bírja. A kapcsolás meg rém egyszerű: a beállítólábra visszavezeted a kimenet ellenállásokkal leosztott feszültségét.
 Ezzel a technikával egy áramgenerátort is tudsz csinálni ugyanennyi alkatrésszel, de az a következő lecke anyaga. :D

Vetesi75

Jó helyette. Az egyiket 35V-ig, a másikat 50V-ig használhatod. (nullától)

VViktor

Köszi a választ ,és vigyázzzzzzzzzzzzz szavadon foglak :P:D Vetesi75 neked is köszi a választ.

VViktor

Bacca meg az lm317 kitalálója:D Teljesen rosszul kötöttem eddig mindent :S Most néztem utána az adatlapjának. Máshol vannak  a lábak mint ahogy gondoltam :D