Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

És a tengelynek miért nem jó a forgó potméter tengelye?

keri

Semmi gond, most már kíváncsi vagyok én is, szóval nem mehetsz el amíg ki nem szedjük belőled :D

keri

Én is ezt csinálnám, de ezt soha nem magyarázzuk el Viktornak.

000000000

Igen. Két egyforma lineáris (az ellenállása lineárisan változik) poti van egybeépítve. A tolókánál dupla kivezetés van. De egyébként a kivitelük miatt két simát is egymás mellé tudsz szerelni, amit közös tolókával kezelhetsz. Mint egy sávos (és nem grafikus :D) hangszínszabályozónál.

VViktor

Fiúk én megpróbálok egy móricka rajzot össze dobni róla de nem ér nevetni :P

keri

000000000

Pedig jó lesz ha belehúz, karácsonyig már nincs sok idő. :D

s5f8tmfv3

Ilyent találtam:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/balans.jpg" border=0>
Ha megfelel elküldöm

VViktor

Na akkor most még szebb magyarázatot kaptok tőlem,hogy mi lesz.Tudjátok van az az izé mire rá állnak az emberek és a két kerék melletted van a lábaid mellett.Nem tudom mi a neve a karral irányítód jobbra, balra úgy hogy a kart mozgatod oldalirányba. előre és hátra meg két kapcsoló kell ami vezérel két fázist.De mivel jó vagyok az elektronikában ezért csak alapkötésekkel birkózok meg. 555 Ic-m van azt össze raktam kapunyitónak 20 sec késleltetéssel és utána becsukódik a kapu.De ez már nekem extrém volt nagyon.

VViktor

Amatőr Isten vagy.Mond az árat és már dobom is a lóvét rá.ilyet keresek,persze csak akkor ha ez középálláson egyforma a két végén az ellen állás mértéke :P

keri

Azért lenne jó tudni mit akar, mert ha egy játék tankot akar csúszó kormányzással irányítani, akkor a balansz állítás nem is jó, hiszen akkor nem tud megállni a tank.
Erre célszerűbb lenne 2 külön forgópotit 1-1 karra felszerelni egymás mellé, és ha akkor külö mön lehet vezérelni a két oldalt. A Bobcaten meg hasonló gépeken mindenhol így van megoldva az irányítás. Erre pedig egyszerüsített esetben kapható potméter, ami el is bírja.

keri

Bocs, nem megy most a gépelés.