Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Itt egy gyors pl. a PWM szabályozásra 555-el.:
http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert37/VADCSzabaly.html" TARGET=_fnew>http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert37/VADCSzabaly.html

Te a Segway-re gondol ha jól értem. Nem nagyon ismerem, de ha jól  rémlik annak elég bonyolult számítógépes vezérlése van. Figyel arra, hogy ha kidőlsz a súlypontból, akkor ne szaladjon ki alólad hanem korrigál.

s5f8tmfv3

Írj címet a mailomra! Ingyen van, ezen ne múljon a projekted. Közben megtaláltam a másik potit is, az ugyanilyen, csak kevesebb lába van. 100K sztereó és lineáris, pont ami Neked kell. Legfeljebb csak az egyik felét használod. Ha tönkremegy ott a másik oldal :)

s5f8tmfv3

A Segway-ben még giroszkóp is van igaz? Nagyon bonyolult holmi.

s5f8tmfv3

Tuti! Pont 100K-s potira van szükség hozzá :)

VViktor

Igen Fiuk.Azaz segway.Tudom hogy bonyolult a vezérlése ,de ez amit most rakok össze az csak mini szerkezet lesz és majd valamikor a két 24 Voltos motort szerelem be,de az még... Az előre hátra haladást most csak egy nyomókapcsoló irányítja,tudom nem jó megoldás de így lehet tudatni a géppel hogy merre szándékozok haladni:D

000000000

VViktor

Amatőr ment email.És köszönöm előre is.

000000000

A 24V-hoz esetleg tudsz majd használni valami 24V/100-200 W-os dimmer-t (fényerőszabályzó). Akkor nem kell a teljesítményelektronikával annyit szöszölnöd.

VViktor

Őszinte leszek.Még nem tudom hogy oda milyen,de mér nézelődők arra is két hatalmas 24V motort kell majd meghajtani ami anno egy nagy gépet cipelt.Tehát ereje is van :D

tov

Szia! Köszi végül beszéltem vele is de csak prózai oka volt hogy nem ment a Match nem szerette azt a számítógépet de másikkal elindult és valahogy az üresen elindulást is elfelejtette a gép szóval mostmár azt csinálja amit kell. Mégegyszer köszi a segítséget

VViktor

Szia Amatőr.Megjött a csomag köszönöm szépen.Jövök eggyel ;).

VViktor

Mambablack Help me.Mért van hogy a pici motor csak akkor megy ha a pótméternek 0 ohm az ellenállása? Mihelyst egy kicsit fordítok rajta a motor megáll.Táp 5V poti 100K.Kétrlek segítst:D

000000000

Ha sorba kötötted a motorral akkor lehet hogy az első milliméteren sikerült elégetned a szénréteget.

000000000

még huzal potméter sem birná kimég egy kis magno motor áram szabályzás sem nem hogy egy grafit vagy szén rétegü potméter!
dc motor fordulat szabályzásra is van több megoldás de legföbb cél ahogy milyen felhasználási területre kel a szabályzás nyomaték fordulat tartás !
áram szabályzás nem  a legjobb megoldás fordulat szabályzásra itt is elöszeretetel hasznos a kitöltési tényezö szabályzása egy adot frekin ezt a motor felépitése szabja meg legföképen pl akkus csavarhuzo volt már a kezetben és sipolást halasz ez pont igy cselekszik a vezérlés!

VViktor

ŐŐŐ.Na ez lehet valóban így történt [#falbav].