Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Szeretnék egy vertikál marófej eredetileg valamilyen patronhoz kialakított ( rövid meredek ) kúpja helyett hármas morse kúpot. Bele is fér. Viszont a tengely edzett anyag, kívül illesztett a csapágyaknak, szóval nem melegíteném ha nem muszáj. Hogyan kell ilyen kemény anyagot esztergálni? Milyen lapkával? Van e valami trükkje a dolognak. Egyedi darab ezért nem szeretném elrontani.

000000000

koszonom a gyors segitseget!
Az lenne  masik kerdesem hogyha rajzolasra akarok hasznalni egy gept, mekkora az a minimails felbontas amirre szukseg van, hogy nagy radiuszu ivek se legyenek "darabosak".
Udv Gabor

000000000

A KBN-lapka viszi, mint a vajat.

svejk

Helyesebben CBN és valóban viszi, akár kis padon is, max. 0,2 mm-es fogásokkal.

Csuhás

Köszönöm a tanácsot, számomra teljesen új dolgot mondtál! Körbenéztem a neten mi is az amit javasoltál. Nos igen csak csúcstechnika ez az anyag. Beszerzési helyet nem találtam még, de igyekszem majd valami forgalmazónál, venni vagy kunyerálni egy darab pici lapkát amit felfogok egy ideiglenes késszár végére. Tudom amatőr megoldás de egyetlen furatról van csak szó.  
( Késik a kisgépem, a mostani barkács gépen pedig báb hiányában hozzá se érdemes kezdeni. )

Csuhás

Közben találtam ezekhez a lapkákhoz árat. Nos ajándékba biztosan nem kapok, de még venni sem fogok. Van egy marék mindenféle használt lapkám, van köztük valami fekete kerámia is. Azokat kipróbálom egy rossz golyóscsapágyon, ha valamelyik forgácsol, akkor ahhoz készítek ideiglenes befogót.

000000000

Én is piacon vettem az enyémet. Kiváncsi vagyok a kerámia lapkádra.

svejk

KGST piacokon keresd...általában rövid, 15-20 mm-es 8-10  mm átmérőjű szárba van benne.
500-1000 Ft darabja, sokszor az eladó sem tudja hogy mi az.
Már én is adtam el  itt a fórumon, de már elfogyott. Lényeges az aránylag nagy fordulat és a kis fogás. (ami nekem volt max 0.2 mm) hűteni nem kell, akár izzón is jöhet le a vékony forgács.

svejk

No az a "fekete kerámia" valószínű CBN lesz... :)
A csapágyat egyszerűbb kés is viszi, valami keményebb anyagon teszteld.

Csuhás

No majd lefotózom este. Egységes fekete anyag az egész lapka. Jóval könnyebb mint a vídia. Amit a neten láttam CBN anyagot ott csak a lapka hegye készült ebből. Ha tényleg CBN akkor egy vagyont ér az a pár lapka, én pedig hagyatékként fillérekért vettem sok mással együtt. :-)

4um5b65d

Nem lehetséges, hogy az a fekete kerámia egész egyszerűen egy fekete kerámia ?? :)

motion

Segítséget kérnék, mert béna vagyok...
http://cnctar.hobbycnc.hu/Motion/Seg%edts%e9g,%20b%e9na%20vagyok/3815786_illustration.eps" TARGET=_fnew>Ezt a képet szeretném réz lemezbe karcolni. Alapból vektoros (EPS), csak színes. Nekem meg csak a kontúrok kellenének. Az AC nem eszi meg, a Corel meg http://cnctar.hobbycnc.hu/Motion/Seg%edts%e9g,%20b%e9na%20vagyok/pr%f3ba1.dxf" TARGET=_fnew>ilyet produkál... Nincs valakinek ötlete?  (karácsonyi ajándék lenne belőle)

svejk

A mai világban minden előfordulhat. :)
De ha viszi majd neki amit vinnie kell, akkor csak jobb érzéssel tölti el hogy van CBN  kése is.
ha már csak olyan drágákat talált.

svejk

Na, ezt jól benéztem...szóval a talált tárgy egy nagy darab fekete lapka... ?
Akkor az tényleg nem CBN lehet, azt csak max. pár mm3 nagyságban helyezik a hordózóra, pl. ilyen formákban.

Na most ha a képen láthatóak sem CBN-ek az sem baj, a lényeg hogy eddig még mindent meg tudtam esztergálni amit akartam. pl. golyósorsó, és a tárgybelihez hasonló szerszámbefogó :)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/CBN-ek_tal%e1n.JPG" border=0>