Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Arany János

Sziasztok!
Egyenlőre úgy látszik, hogy sikerül a tárcsák marással történő elkészítése.
Ehez keresnék marókat (textilbakelithez) és jótanácsot (pl. fordulat, maró tipus), mert a kézi gravírozóhoz kapott kis gömbvégű elég gyengén muzsikál.

x4rhew5r3

Lehet ezt virtuális golyókkal is:)
Kicsit játszottam és http://cnctar.hobbycnc.hu/Sneci/Csiki/pKoreloszt.exe" TARGET=_fnew>összedobtam egy kis programot. Tekintsd vázlatnak, ha tudod használni, akkor befejezem....

7vpav5d32

Köszi Laci!

Elkészült és már úton is van a cucc a sógorokhoz.
 A Tibor képlete is működik és a tiéd is, de
Erre a feladatra nem tudom használni mert nem biztos, hogy érintkeznek a kis körök az optimális elrendezésben. van mikor a hálós elrendezés van mikor a diagonálos a célszerűbb és van mikor keveredik a kettő.
Illusztrálom [#crazya]

http://cnctar.hobbycnc.hu/csiki/k%e9pek/40golyo.JPG" border=0>

Mindenképpen nagyon érdekes feladat volt ami elsőre egyszerűbbnek látszott.

000000000

Szia Csiki!
Az én képletemet szerintem nem zavarja a körök elhelyezkedése, mivel optimum szélső érték számításon alapul, és csak a feltételnek megfelelő darabszámot figyeli. Ez volt a kérdésed is, ha jól értettem.

7vpav5d32

Így van és köszi mert tényleg nagy segítség volt. Viszont az elrendezést azt ki kell találni hozzá. [#confused]

7vpav5d32

Legalább 5 éve ki akartam dobni ezeket a fagolyókat (maradt egy fél zsákkal).
Most nagyon hasznos volt.

svejk

Én mindig is mondom, hogy nem baj ha az ember néha golyós :)

svejk

Hát Sneci, ez varázslat !! [#vigyor2]
A hagyományos matekot még csak-csak megértem hosszú idő elteltével, de hogy egy programot hogy kell megírni??
Gondolom eltartott Neked ezt megírni vagy fél óráig :)

000000000

Sziasztok,
Egy kérdés bánt engemet :D
Leptető motor tengelyére érdemes fogaszszíj agyat tenni, kibírja a motor csapágyazása a terhelést?
Köszi

svejk

Kibírja, bevált módszer, de az igazán profi gyártók hosszabb tengelyű motort használnak és szemben is meg van csapágyazva az agyon túl is.
Házilag pontosan kivitelezni igen macerás.

s7manbs8

Haláli ez a golyós játék !:)

s7manbs8

Csak az algoritmust kell kitalálni tudod, egy sima, egy fordított ... :)

s7manbs8

Vagy külön tengelyt vele szemben kétoldali csapágyazással és közte kuplung, igaz így kicsit bonyolultabb, de állná a sarat.

Csuhás

Öreg gép felújításánál mivel szokás letisztítani a működő felületekről a ráavasodott, gyantásodott zsírt, olajat?

000000000

Köszi a gyors választ Svejk.
A hosszabb tengelyes megoldás is tetszik.De a kölön csapágyazásró azért mondtam le mert a helyigénye és a súlya is nagyobb lenne ami nekem nem megfelelő.