Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

de csak olyanok vannak...
2,1  
3,1
4,1
szóval mindig nagyobbat fúrnak :)))
na jó, 3,2 és 4,8 asom van...

000000000

Kiszámoltam Neked.
109.825 mm legyen a tárcsád átmérője, erre tedd rá a fogárkokat.

Arany János

KoLa

Szia! pár db tárcsát már készítettem és nem mindíg sikerült elsőre! itt a lényeg a fogak közötti rész változása,mert a fogak alakja állandó!
Én úgy csináltam hogy, megvan a terv, hogy hány fogat akarsz! akkor a szíjon kiszámolod a fogszámot és visszahajtod körnek, és megsaccolod hogy mekkora lehet az az átmérő amin ez a szíj fogszámra és osztásra egyezik , de egy nagyobbat készítesz elő! 'fából' is jó a próbadarab!és addig esztergálgatod a külső átmérőjét amíg össze nem stimmel a fogszám a kerületén!De ez nem pontos méret, nagyobb mint ami kell, így korrigálható!
Ez lesz a lábkör átmérő! a fejkör plusz 2x a fogmagasság!

000000000

Bocs, ez nem jó, mást számoltam.

000000000

109.08 mm.
Bocs az előző tévedésért, késő este van már nekem.:)

KoLa

[#eljen]
Na ez a válasza egy mérnöknek, " 109.825 mm" [#eljen)
Én meg jövök itt a mezei ráközelítéssel[#felkialtas]

KoLa

Na nem stimmel! nekem sem szokott elsőre a ráközelítés![#ejnye1]

7vpav5d32

Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehet egy adott (D 115mm-es) kőrbe 10, 15, 20, 30 darab
azonos méretű kőrt megközelítőleg egyenletesen elosztani?  

Arany János

Jóreggelt!
A "hogyan"-t is elmondod?

svejk

Keresgéltem Neked...
A 3,2 mm-es popszegecs szára - ami éppen 1,8 mm átmérőjű - tökéletesen beleillik a kezem ügyében levő gyári acél 30 fogas HTD3M-es szíjkerék árkaiba.
Tehát ajánlom hogy mindenféleképpen, hogy szerezz be 1,8 mm-es fúrót.
A fentiek tükrében a mérésem a következőképpen módosul:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/htd3m_jav.JPG" border=0>

svejk

Kérj meg mást is az előző hozzászólásomhoz hasonló méréshez, főleg ha van nagyobb kerék valakinek.

Arany János

Már elkezdtem felforgatni a "műhelyt"!!!

000000000

A Te szíjadra:
D=(3*Z/3.141) - 0.76  ahol:
D= kerék "fejkör" átmérője  
Z= fogszám

svejk

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/HTD3M%2030%20fog_1,8mm%20f%far%f3%20002.jpg" TARGET=_fnew>Itt van egy kép is róla nagyobb felbontásban.
(a tolómérő most csak támasztéknak van odarakva)

Sajnos már nekem is romlik a szemem, a képet kinagyítva látszik hogy nem lesz így sem tökéletes, mert sajnos az árok nem szabályos félgömb, de egy kicsit a tejét majd reszelővel megszélesíted és lekerekíted.
Egyébként a mért távolság inkább 29,05 mm.
(ki is javítom a #8456 rajzon)
Ehhez képest a fejkör ezen a 30 fogas keréken 27,9 mm (a katalógus szerint 27,89m :) ), a lábkör pedig 25,45 mm
Tehát ha 30 fogas kereket akarnánk gyártani, akkor az 1,8 mm-es furatok osztóköre 27,25 mm-en lenne.

Ezekből már ki kell hogy tudd okoskodni a Te méreteidet.