Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

1967-ben amikoris katona voltam fehér krétacsikon ment a modell harckocsi. A fényérzékelő levágott fedelű ASZ..valami teljesítmény tranzisztor volt. Az egész projektre 4 napunk volt hármunknak.  
A modell adva volt.

s7manbs8

Be lehet rajzolni új alkatrészt, úgy is csinálhatod, hogy egy hozzá hasonlót átmásolsz és módosítod valahogy.

svejk

Hány napot kaptál érte? :)

ra8nsmk6w

Tény, hogy voltam kóterben de nem ezért. Abban az időben már az is elegendő volt, hogy fel voltunk mentve a szolgálatból, mosás takaritás.

svejk

Én jutalom szabira gondoltam :)

m8j2y7u9n

Üdv.

Segítséget szeretnék kérni. Ha jól emlékszem itt a fórumon rakott fel valaki egy linket, ahol le volt írva hogyan kell relif marással V alakú szerszámmal képet marni. De nem találom a linket semelyik fórumrészben.

m8j2y7u9n

Ezer köszönet. Már 2 napja keresem itt a fórumon illetve a gépemen az előzményekben.

Gamos

Van egy Gettys motorom, de nem találok róla semmi infót. Evignek is írtam, de nem válaszolt.
Ha valaki tud segítsen ebben.
Evig Gettys  
EZG 703-0-104
Adatlap 1-108-0088
Kapcs rajz: 1-106-0253 ROD1500

Rabb Ferenc

PSoft

Már én is kerestem,többször is,de mindíg feladtam.

Most,végre megvan,"eltettem"!!!

Köszi.[#eljen][#worship]

Gamos

Kösz a gyors válaszért.

000000000

Sziasztok!
Én egy kicsit másképp csinálom, mint Béni. Az eredmény azonban azonos is lehet.
Én bármilyen képet (színeset is) direkt olvasok be az AC-ba. Csak a modell méretét adom meg, mélységét még nem. Ezután a colour menű reduce number funkciójával először 16-ra csökkentem a színek számát. Ha kell, a link colour funkcióval összevonom az árnyalatokat. Ezután a színek számát 3-ra csökkentem le. belépek a 3D-be és megnézem, hogy van-e ott valami. Belépek a relief menűbe és a scale funcióval megnézem a magasságot, amelyet, ha  az nulla vagy nagyon kicsi felfelé adjusztálom. Forgatgatom a 3Ds reliefet, hogy tetszik-e nekem. Ha most 3D-ben negatív domborzatot látok, akkor a relief invert /Z only funkcióval "átbillentem" a magasságokat. Ezután a domborművet, mint relief-et kimarom. Hegyes maró esetén az eredmény "pofája" még attól is függ, hogy a marót milyen raszteres osztásban és milyen szögben küldtem a modellre. Egy offset típusú marás összhatása lényegesen különbözik pl. egy 45 fokban mart képtől. Kis magasságok esetén célszerűbb fémbe marni, mert pl. szálas fa esetén az eredmény "kaka". Mindenesetre próbálgatni kell mint a pudingevést...  

000000000

Elnézést, hülyeségeket írtam. Én is megadok valamiféle magasságot színes képnél hiszen különben a 0 magasságot nem tudom felhúzni. Másrészt a színösszevonásokkal + a shape editorral területi + - kiemeléseket végzek a relief-en, ha kell. Sajna igazi arc nem alakul ki, hiszen 2D-s az eredeti kép. Azt, hogy egy emberi fej lényegében egy "cifrázott tojás" az  agy a gyerekkorban tanulja meg. A komolyabb grafikai szoftverekben az emberi  fejtípusokra (Pl. Fehér, rézbőrű, sárga ill. nigger, vagy bűnöző, nő, férfi, stb.) külön "konzervtojások" vannak. Erre húzhatók rá az egyénre jellemző gumimaszkok...

Béni

Van egy Maxell 1 Gb-os pendrive-om, ami egy Ubuntu indítólemezzé konvertálás utáni harmadik használat után lebutult. A számítógép felismeri, de "Az eszköz nem elérhető!" hibaüzenet jelenik meg, ha a tartalmát akarom megnézni.
Újra kellene partícionálni, de nincs meg az alkalmazás, amivel ezt végre lehet hajtani. A gyártó a pendrive-on adja a progit. Komolyabb gyártók honlapján is elérhető, de ehhez a tipushoz nem sikerült találnom.
Akinek ilyen vagy hasonló (kapacitásban eltérő) eszköze van és rendelkezik a kérdéses programmal, kérem segítsen!
http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Pict/Maxell1Gb.jpg" border=0>