Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

pa0n9mw

Üdv
Kösz megoldódott.
Azért nem látszott a módositás, mert bejelentkezve tartott a rendszer.
Kéléptem akkor már ott volt

végyé

000000000

Udv
Vettem egy szervos gepet.kb 30 orat dolgozott ossz vissz.Elkezdett kopogni es rangatni.eszrevettem hogy laza az ekszij az aljaban ami a ket hosszu orsot hajtja.Huztam rajta.Elkezdtem marni es ossze vissza mart.startpoziciorol nem megy felfele el kezd szorulni az egesz.kezzel is probaltam akkor erzekeltem hogy szorul.A gyarto azt mondja hogy kosz kerulhetett valamelyik csapagyba.Ennyire hulyenek neznek vagy?Kosz elore is a tanacsokat

s7manbs8

Valami gyári gép ? Kézzel tekerve végig nem szorul meg valahol ?

s7manbs8

Ha belemegy az orsó csapágyba valami jó nagy kosz éppen szorulhat...

Csuhás

Gondolom bordás szíjra gondolsz, ékszíjjal elvileg sem működhet. Bordás szíjnál nem tudom hol a feszítő. Nem változott meg a két orsó egymáshoz képesti szöghelyzete a feszítés miatt? Az egyenesbe vezetések nem mozdulhattak el, szállítás, szerelés közben? Ha raksz fel fotót a gépről célirányosabb tanácsokat is kaphatsz.

000000000

a szij bordas.a feszito kozepen van.amikor kezzel tekerem.akkot 20 cm utan erzem hogy szorul jobban es jobban,de nem eroltettem,inkabb visszatekertem.A gep egy itthoni gyartonal keszult.amikor kezi vezerlessel akartam vinni a 0 pontra akkor egy nagy csattanassal megallt,kb 30 cm utan

000000000

a gep szepen mukodott mindaddig amig a szij nem lazult meg es huztam kicsit feszesebbre

279nwbpsa

Bizonyára fellazulhatott az orsó rögzítése és az orsó elcsúszott kicsit a helyéről..Ezért lazult meg a szíj.Mikor utána húztál,még jobban elhúzattad az orsót a helyéről.Szerintem...

000000000

Nyomhatnál róla egy pár képet!

000000000

holnap kuldok kepet es koszonom a velemenyeket.Hetfon jon a ceg megcsinalni,irom majd az eredmenyt

Csuhás

Valaki el tudná mondani hogy hogyan kell az emu esztergák főorsó csapágyát beállítani? Most egy deszkával a tokmány alá feszítve közel egy tizedet tudok rajta emelni. Ez soknak tűnik. Az első csapágy az egy kúpos furatú henger görgős csapágy. Belül van két körmös anya, de azok meg vannak húzva. Sajnos semmi tapasztalatom sincs hogy mekkora erő kell a kúppal szétfeszíteni a csapágyat? Meddig feszíthető a gyűrű? Nem tudom eltörni? Valahol fel tud ütközni a gyűrű a kúpon? Szóval hogyan is kell ezt csinálni?

000000000

http://kepfeltoltes.hu/view/110124/CNC_gepem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/view/110124/cnc_gep_vezerszij_www.kepfeltoltes.hu" border=0>

errol a masinarol beszeltem. A gond az volt,hogy a linealis vezeteken a csuszka tele ment faforgaccsal es porra es megszorult

cu05ic9nw

http://kepfeltoltes.hu/view/110124/CNC_gepem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

cu05ic9nw

s7manbs8

De jó kis szerkentyű és azok a feliratok a falon, mintha már láttam volna ilyet, magamnál is. :)