Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Köszi Mamba!
Ezt megtaláltam én is, de ezzel nem vagyok előrébb sajnos. :(
Még azt sem udom, mivel tápláljam meg igy majd a kicsikét. :(

Csaby

János!
Kérdezed, hogy mi mit javasolnánk.  
1. Elfogadsz tőlem egy 220 Voltos toroidot. 24V/270VA és 20V/30VA független tekercsekkel.
2. Elfogadsz Kulcsár Zolitól egy LM2673-at az 5 voltos vezérléshez.
3. A gép építésbe fektetsz ennyi energiát.
Na, mehet?

Rabb Ferenc

János! Csapd le gyorsan Csaby javaslatát, amíg valaki meg nem gondolja magát. Sokkal jobb, mint a trafóbuhera. A Greatz és kondi ajánlatom természetesen szintén még él.

000000000

valoszinü ezt visza kel számolni  21-3424D200-E3 mert tényleg nincsen más ugy látszik !
és meg tudhato lehet az áram feszültség igy és lehet kalkulálni vezérlövel is mivel lehetne meg zavarni a mocit!

Arany János

Uraim! Uraim!
Mifelénk van egy közmondás, biztosan ismeritek Ti is: Ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el!
Tehát mindent elfogadok.
Lehet, hogy kezd elegetek lenni belőlem? :)))
Ha fojtatom, akkor kaphatok egy kész gépet is? :))) Egyébként meg csak azért is végigcsinálom, mert édekel, teszik a dolog.
Az egészért pedig tessék a Zolit okolni!
Az Ő vezérlőjétől kaptam "lángra"

Csaby

Valóban, ha folytatod, kapsz még valamit. Olyat amihez utólag csillagok is tartoznak. [#boxer]
Kérdéseidből kitűnik, hogy nem vagy egy képzett villanyász. Viszont akkor ne a 220-al kezdd a gyakorlást.
Keress meg magánban.

Arany János

[#taps]
Az igaz, hogy nem vagyok egy képzett villanyász, de -mit csináljak- szeretem a 220-at!
Olyan bizsergető érzés![#wink]

000000000

Á dehogy ezért van a forum hogy kérdez !
tényleg ahogy "csaby " leirta nem a 230v játékal kezd a eletronikát ugyis ö fog gyözni ha hibázol!!!![#szomoru1]
inkább maradj szekunder oldalon abol nemsok bajod származhat 20..40v maximum péztálcád bánja egyszer kétszer![#wow3]

Arany János

Szóval Tőled sem kapok kész masinát?[#rinya]
Dzsudo a konnektorral!? Há lenyomom aztat is![#vigyor2]

43pbwjg8s

Szia Mamba!

Számomra ez a sor nem mond el semmit sajnos. :(
Igy nem is tudom visszaszámolni. :(

Bárkinek ármi ötlete van erre a motorra, nagyon szívesen venném!

Szalai György

Mi volna, ha meghajtanád?
A motort, alulemez darabbal, egy léc végére szerelve, felrakni a szekrény tetejének a szélére. Tengelyére egy kis ékszíjtárcsa, rá egy menet kisebb nyúlású zsinór, egyik vége a földig lóg. Végeire egyforma tömegű nehezék, aztán jöhet a nyúzás. Nehezékeket gyorsítani, lassítani, kis árammal kezdve, nagyobbal folytatva. Meglátod, mi jön ki belőle, ha füst, akkor baj van, figyeld a hőmérsékletét. 80C fokig normális, de ha süti a kezed, akkor hagyd pihenni.

Rabb Ferenc

Ha mindent végigcsinálsz (néha egymásnak ellentmondót tanácsaink ellenére) akkor végül kapsz egy kész masinát. Meg egy csomó hasznos tapasztalatot.

Ne félj a villanytól. Az csak a rosszakat és a hülyéket rázza meg. Akik rossz helyen rosszkor nyúlnak hozzá. Gondolom Te sem ülve nyalogatod a csupasz drótokat, amikor a másik vége be van dugva a hálózatba. Az valóban megrázó élmény. Ilyen kisérletezéskor jó dolog egy kis áramú FI-relé.  

A "gubanc" szerelést azért mellőzd, és gondosan válasz el (messzire egymástól) a primer és szekunder oldalt. Egyrészt nehéz áttekinteni a kapcsolás helyességét, másrészt könnyen összeérhet az is, aminek nem kellene. Használj szigetelő alátét lapot és valamilyen fix rögzítési megoldást a vezetékezésnek. (sorkapocs, csószósaruk, stabil forrasztások leszigetelve stb)

További jó munkát! Ha valamiben nem vagy biztos, inkább kétszer kérdezz, minhogy egyszer bajt csinálj. Még kárba vész a sok jótanács.

Arany János

Szia Feri!
A legújabb dilemmám, hogy az 5V-ot közvetlenül a primer tetejére -természetesen a szigetelés fölé-, a csévén megüresedett helyre, vagy a "nagy szekunder" külső oldalára, esetleg a szekunder megcsapolásával készítsem el.
Köszönöm a biztatást!

000000000

szia!
én valami ilyesfélére gondoltam igy lekövethetö:
http://www.cnczone.com/forums/archive/index.php/t-105716.html" TARGET=_fnew>motor1
http://www.cnczone.com/forums/showthread.php?t=105716&highlight=step+motor+size" TARGET=_fnew>motor2
egy képet tehetnél fel rola akor töbet is lehetne tudni !
kivezetések száma ......tekercs ohmikus értéke... (induktiviás)....valamit tudsz mérni!
üdv
jozsef :)

Rabb Ferenc

A primer fölé közvetlen még véletlenül sem tedd!!! A szekunder legtetejére tekerd. 12-15 menet bőven elég 0,5-0,6mm-es huzalból. Természetesen a szekunder prespán szigetelése alá tedd, de elszigetelve a 24V-os résztől.
Ahelyett a randa bakelit lap helyett tegyél fel egy legalább 12 részes sorkapcsot, amibe a szekunder vezetéke is belefér. Ezen jó messzire elválasztva a primert a szekunderektől szépen  biztonságosan és áttekinthetően beköthetsz minden kivezetést  

Jutalmul a fontos kérdésért kapsz egy zavarszűrős hálózati csatit is.