Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

kfhhyweby

Ha van,és jó a használt,elküldöm a "Fornetti"-s emberkével.

4um5b65d

Feltételezem korongot keresel.

"fenőkorong"-ot keress a neten, abból jó sok van.
De csak szárazat találsz, bevizezned neked kell. :)
Amúgy létezik egy fajta korong ami valami nagyon tömör szivacs szerű anyagra emlékeztet.
Vagy valami tömör PUR hab szerűségre inkább. Persze nem az.
Szürke színű, könnyű, késsel vágható.
Az oroszok árulják a zsibin rendszerint olyan 150-es átmérőben.
Nagyon jól lehet vele kést fenni.
Valaki majd tudni fogja a nevét is talán.
Annyi, hogy nem lehet a kés élét a forgásiránnyal szembe fordítani, mert szétszáll a korong.

Szalai György

Ha egy http://www.japaneseknifedirect.com/Hattori.html" TARGET=_fnew>Hattori Ebony Tanto-t éleznél, akkor http://extrametal.hu/professzionalis-kesekkeszletekelez337kdekor-tojiro-japan-professzionalis-vizes-fenokovek-c-15_22.html" TARGET=_fnew>ezek a kövek dukálnak.
Ha egy Hanzo-t, akkor nagyobb kő kéne. Vagy több türelem.

4um5b65d

Gyerekek, gyors segítség kellene.
Kérdés:
Vágott e már valaki elektromos faipari gérvágó géppel kb 10-es falvastagságú 45-ös átmérő körüli polipropilén csövet ?  
Na én most erre gondoltam, hogy vágnék, de valahogy le kellene csökkentenem a fordulatot.
És itt jönne a második kérdés, hogy mit csinál a gérvágónak a szénkefés motorja ha rákötöm a hegesztő trafóra ?
Vagy esetleg van egy 48V-os 630W-os trafóm amit tudnék használni, csak hát 1050W-os a gérvágó. Vagy működhet ez esetleg ezzel is ?
Fingom sincs, hogy mit csinál a gérvágó 48V-on Amperileg/Wattilag.

gvox

Szia Laslie!
Keresd a Nagaokát vagy engem, a szani alatt a kék közkútnál lakom, vagy e-mailben- segítünk.

PSoft

Szia Laslie!

A legegyszerűbb dolgod akkor lenne,ha találnál valahol a "sufnidban" egy http://www.trakis-hetra.com/index.php?pid=8&sid=9&tkid=34&tid=125" TARGET=_fnew>ILYESMIT .

Egy ilyennel is be tudnád állítani a Neked megfelelő fordulatot a fűrészhez(némi nyomatékcsökkenéssel számolva,persze).

A heggesztőtrafóval is próbálkozhatsz,de félő,hogy kevés lesz az a feszültség a gérvágónak(nem fog "pörögni",és nyomatéka is kevés lesz).
A 630VA-es trafó teljesítményre kicsi.
[#wave]

KoLa

Vágd el szalagfűrésszel!vagy marótárcsával!

KoLa

Ha rövidre kell darabolni akkor az esztergagép is megfelel ha egy tengelyt csinálsz a tárcsának és egy menesztőt a késtartóba...és akkor be állítod a megfelelő fordulatot.
a polipropilént egyébként lehet nagy fordulattal is csak kell nekiegy kis emulzió, de két polipropilén között is ég és föld különbség lehet, milyen minőségűről van szó?

PSoft

Na,meghát attól is függ a dolog,hogy több száz,vagy csak eggy vágásról van szó.
Mer,ha csak eggy,akkor érdemes leakasztani a szegről az évek óta ott rozsdásodó vasfűrészedet.:))...és tudod...koppanástól koppanásig...ahogy a szakoktató elvtárs tanította annakidején.:))

ra8nsmk6w

Nem a fordulattal lesz problémád hanem a tárcsával. Az aluminiumhoz használatos nem túl sürű fogó tárcsával én már szinte minden müanyagot vágtam. Ha a tárcsa éles és nem harap mint a fánál használatos élszög akkor kevésbé melegszik. A hütésre, kenésre én gázolajat használtam ( ez volt kéznél). Végezz próbavágást Kesztyű, szeműveg,elhatározás.Ha durva csiszolóvásznat ragasztasz a felfekvéshez akkor kisebb szoritóerővel is megtartható a cső.

ybm4ifb

Sziasztok
Van egy toroidom,ha valakít érdekelne,4,5A-es

KoLa

Áááá! egy sör megint 'kinéz' Laslienek!:)))

PSoft

Milyen sör....?
Aztán meg majd levágja nekem itt a bal hüvelykujját holnap reggel.
Különben is úgy tudom,hogy kizárólag csak a hideg TEJET hajlandó meginni.:))

4um5b65d

Na akkor egyszerre mindenkinek....
- 5m-es szálakban van az anyag
- Kb 330mm hosszú készdarabok lesznek, de el fognak térni a hosszok.
- Esztergán nem tudom darabolni, mivel nem fér oda az 5 méteres szál a szegnyereg irányából. Falat nem bontok. :)
- Marógép szétszedve...
- Nagyon sok van belőle.
- Előre nem lehet ledarabolni, mert menet közben jön be az infó a hosszokról.
- PP csoporton belüli anyagminőség ismeretlen.
- Toroidom nincs ekkora teljesítményben
- Kézifűrész ??? Naneeeeeeeeeee  :)

Az lesz , hogy megpróbálom , lesz ami lesz....
Ha nem jön be akkor a keretes fűrészgéppel még mindig le tudom vágni, de azt a gépet inkább kihagytam volna.