Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Próbáld valami hasonló formára igazítani
http://kepfeltoltes.hu/100808/traf__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

43pbwjg8s

Sziasztok!
Sajna ehhez kellene egy rendes állítható táp. :(
Az amit én csináltam, talán kicsi is, de ppen ki van nyiffanva benne két tranyó. Azt is meg kellene csinálni.

43pbwjg8s

De valami majd lesz.
Most félreteszem, és a  
Köszönök mindent!vezérlőgéppel foglalkozok inkább.

Szalai György

Minek az állítható táp? Nem PC programból, PWM modulációval állítja a motorvezérlőd a léptetőmotorod fázisáramainak középértékét?

2vkx6unz

Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban, hogy egy "gyár" 3D tapintó belső felépítése milyen? A mérőórás verziókra gondolok és nem a az egyszerű tapintóra.
Egész konkrétan az a megoldás érdekelne ami biztosítja a pontos visszaállást.

Arany János

Sziasztok!
Még ÉLEK!
És MEGCSINÁLTAM!!!
És baromi boldog vagyok!!!
Primerek sorba kötve csökkentett menetszámmal.
Eredeti szekunder maradt. Lett 24.9-25V
Az 5V-ost viszont elszúrtam! Csak 4.1-4.2V
Zaj? 0! Kis, halk zümmögés!
Már csak arra lennék kiváncsi, hogy mennyi A lehet benne?
Ezt csak számolni lehet?

Arany János

BOCSÁNAT!!!
Szeretném megköszönni mindenki türelmét, aggódását és jótanácsait!!!

Csaby

Gratula!

Ez váltó 4.2 Volt? Mert akkor nincs baj. Egy kis egyenirányitgatás, simára vasalgatás és összejön.

Rabb Ferenc

Sajnálom, hogy az 5V-ra rossz menetszámot adtam meg [#rinya] Minimum 7-9V váltakozó fesznek illene lennie ahhoz, hogy biztonságosan meg legyen az 5V egyen. Egyszerű aránypárral számold ki, mennyi menet kellett volna valójában.

Az trafó eredetileg 380/24V 400VA. Tehát több mint 16A volt a terhelhetősége. Viszont a primer huzalkeresztmetszet 380V-os táplálásra készült. Tehát csak ennek megfelelő árammal terhelheted. Vagyis amilyen arányban csökkent a primer feszültség, úgy csökken a kimenő szekunder áram is. 230/380*16,6=10A

Valahol írtad a huzalok méreteit is. Abból úgy tűnik, hogy mindössze 2A/mm2 az áramsűrűség. Ez eléggé alacsony, tehát ha 10A-nél jobban terheled, akkor sincs komoly baj, mert rendesen túlméretezett minden.

Egyénként meg gratula! [#eljen] Küldheted a postacímed, és megy a folytatás [#email]

Arany János

Feri!  
Nem Te szúrtad el!!!
Egy kicsit a saját szakállamra felülbíráltam az általad megadott értékeket!
260 menet helyett csak 232-t tekertem le és az 5V-ot kb. 0.8-as dróttal tekertem. Ez ami lejött a primerről.
Nekem 7 menetes érték jött ki. Tekerés közben még bizonytalankodtam is,hogy nem-e 8-at kellene. De elhessegettem a gondolatot, mivel az egyenirányítás majd segít! Mivel fogalmam sincs ezekről a dolgokról, hát lehet hogy elszúrtam egy kicsit!
De ha nem jön össze akkor majd ÚJRA TEKEREM!
Minden esetre a bőrömből is kibújnék örömömben!
Postacím? Te végig komolyan gondoltad!?

hduf42fua

ÜDV mindenkinek !
segítséget szeretnék kérni un.:bliszter csaomagolás tekintetében. Tulajdonléppen a neten található dolgokat elolvastam ,de az apróságok is érdekelnének.Akinek van ötlete vagy konkrét dolgokat tud az hívhat is a 06-20-244-0832 telefonon is.
Előre is köszönöm.

4um5b65d

Tök egyszerű...
Megcsinálják papíron a termék díszítő,tájékoztató grafikáit.
Megcsinálják vákuumformázással az átlátszó "buborékot".
Bekenik a megfelelő helyen a papírt egy "bliszter" ragasztóval, majd megszárítják.
Felhasználáskor csak összeillesztik a papírt és a buborékot , majd egy sütő szerszámmal a megfelelő helyen megmelegítik.
A papír és a buborék összegyógyulnak.

4um5b65d

Láttam már olyat is, hogy egyszerűen csak pillanatragasztóval kenik be a cuccot és összeillesztik.
Hátránya, hogy ha a száradó ciánakrilát gőze a csomagolás belsejébe is be tud jutni akkor sok terméken foltot hagy.

hduf42fua

Köszönöm Laslie!
Tulajdonképpen az elv nekem is megvan csak a megvalósításhoz egyebek is kellenének ,vagyis
hobby szinten megvalósítható-e egy ílyen gép.
A neten léteznek gépek kölönböző gyártótól, de azoknak annyi az áruk amennyi, viszint én hobby szinten ,de profi minőségben szeretném csinálni.Tehát még várom a hozzászólókat!

Arany János

Sziasztok!
Folytatnám a bénázást, trafóbuhera téren!
A 4.1-4.2V-os tekercsem -azért ez, mert ehhez volt az üzletben minden- kapott egy KBL08-as egyenirányítót és egy 25V 4700uF-os kondit. Az eredmény: 5.3V. Az eladó is azt monta, hogy esélytelen!
A kérdésem: minden rajzon, amit néztem (láttam) szerepel egy ellenállás, ami GND-re van kötve, az értéke pedig 10k.
Ennek mi a szerepe, értékét mi határozza meg?
A GND egyenlő az ellenállás-dióda negatív összekötéssel?
Továbbá a vezérléstáp (5V) és a motortáp negatív közösítése: egyszerűen csak összeforrasztom, vagy itt van még buktató?