Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Arany János

Feri!
Küldöm a címem.
De akkor mi lessz a gyermeteg kérdéseimmel?
Nehézfejű vagyok, nehezen értem meg a dolgokat.
Jó volt amikor trafózás közben belémnyilallt: Te úristen! Hát ezt is tanultam, meg ezt is!
Most például:Hogy a francba mérek áramot az én barkácsvackommal?

Rabb Ferenc

A kérdésekkel általában nincs baj. Főleg ha lényegra törőek. Nem árt, ha kiderül belőlük, mi is a gond.

A probléma a túlmagyarázott válasszal van. Abban egy nem kellő gyakorlattal rendelkező úgy elkeveredik, mint Maci a málnásban.  

Kérdezz Te is és más is nyugodtan! Biztosan lesz, aki kielégítő választ fog adni. Ha pedig több válasz is érkezik, még válogathatsz is közülük. [#vigyor2]

Szalai György

Nincs miért haragudnom. Az volt a célom, hogy akinek írtam, értse. Ebben nincs hiba.
Épített egy négy amper terhelhetőségű tápot. Ezt kell műterhelni. Még nem is tudható, hogy mi lesz rajta végül.
Sőt, ennek a célszerűtlenségében veled annyira egyet értek, hogy remélem végül nem is erről megy majd a gépe. Erre törekedtem is.

Rabb Ferenc

Néhány dolgot azért pontosítanék: az 5V-os táprész tekercse 0,8mm átmérőjű huzalból van (#7418) Ez max 1-1,5A-el terhelhető. >>A készülék Kulcsár Zoli L297-298-cal épült vezérlője<< (#7427) tehát minimális az áramfelvétele. Jó lesz ez a táp. Persze nem azért mert én mondom, hanem azért mert mindent tudni fog, amire kell. És bár 1972-es gyártású, (#7336) de biztonsági leválasztó transzformátor (a cnctar-ban megnézheted) Egyedül az IP66 nem igaz. Legfeljebb IP00, mivel nyitott kivitelű.  

De ez van kéznél, és mindenki olyan f.....l b.....k, amilyen van neki [#eplus2]

Szalai György

Oké. Én tévedtem. Nekem fogalmam sincs milyen f.....l b.....k.

Arany János

Olyannal mint ez a táp!
Ha egy hozzá nem értő fog neki, nem könnyű megfelelő működésre bírni!!![#nevetes1]
Egyébként azt hiszem  http://cnctar.hobbycnc.hu/Arany%20J%e1nos/M%e9retez%f5.bmp" TARGET=_fnew>ez a maximum amit ki lehet hozni belőle.
Ez most a gyakorlás, tudásszerzés ideje.
Kíváncsi vagyok, mi sül ki az általam összeügyetlenkedett vezérlőből(köszönet Zolinak)
és egy nagyobb tápból. Ami egészen véletlenül lett (lesz) ekkora! És ha még a bekerülési költségeit is figyelembe veszem (bár drótokat még nem vettem) valószínűleg egy hasonló teljesítményű toroiddal is versenyezhet ár-teljesítmény terén.

Arany János

Egyébként kezdem megérteni az extrém sportolókat!
Az a fránya adrenalin!!!

Rabb Ferenc

Azért a hálózati 230V-al ne sportolj, hanem legyél nagyon óvatos. Halálosan komoly ellenfél [#felkialtas]

Arany János

Hidd el Feri, hogy igyekszem vigyázni!!!
"Bemutatkoztunk" már egymásnak. Elég kemény a "kézfogása"!!! TISZTELEM az ellenfelem!
Remélem, nem lesz senki olyan őrült mint én!!!
Hacsak nem álltok neki is a háta mögött, mint nekem!!!
Elfelejtettem a címem! De máris küldöm.

Motoros

Szia!Babráltam a 3D tapintóval, próbadarabok elkészültek, működik csak más egyéb miatt nem lett befejezve.Ha érdekel akkor magánban megbeszélhetjük mitől pattan a helyére.

robroy007

Üdv Mindenkinek!

keresek megoldás a bajomra

szeretnék erősáramú szekrényt csinálni illetve tervezni magamnak és a végén dokumentálni is papírra mint a nagyok

ehhez keresnék valami programot mint például http://www.hungarocad.hu/main.php?folderID=906&articleID=3805&ctag=articlelist&iid=" TARGET=_fnew>EZ ITT

persze nem pénzt akarok keresni vele csak magamnak, mert szeretem ha minden átlátható körülöttem

ha tudtok valami okosat írjatok vagy küldjétek

Üdv Robi

43pbwjg8s

Biztos ami biztos, inkább ide is:
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki a hatvani talin is árult SKORPIÓ kisebbik léptecsének az adatait véletlenül?

43pbwjg8s

cx79vmdj5

Sziasztok!

Két programot használok, turbocnc és mach3. A turbocnc 15khzen járatja a portot, a mach3 25khzen, a turbocncvel jól megy a vezérlőm, de a mach3mal rángat. A Mach3at be lehet állitani, hogy 25khz helyett lassabban adja az impulzusokat, mondjuk 15khz-el? (valószinüleg a felfutás sebességére érzékeny a vezérlőm)

Rinaldo

A Mach-nál 25kh a legkisebb kernel sebesség, de állítsd szélesebbre a step és irány impulzusokat mondjuk 24 (lépés)és 14(irány)-től visszafélé kisérletezhetsz.
Vagy egyszerűen pipáld ki a Sherlin módot mert ott a 25kh-n azt hiszem valami 40 mikroszekundumos lépés jelet ad ki a Mach. Annak meg már elégnek kell lennie.A step Low pipa vagy nem pipa is döntő.