Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Ja már emlékszem rád, a múltkor is elkezdtél minden hülyeségbe belekötni.

Tehát még egyszer megkérdezem, honnan tudod hogy nem jól csinálja?
Elég beképzelt hozzáállás részedről, hogy azt hiszed csak az lehet jó megoldás amit te ismersz.

Téma részemről lezárva.

Szalai György

Ezen a képen egy számomra meglepő megoldás látszik. ELCO-k.
Esetleg tudja valaki az értelmét?
http://www.torridheatstudios.com/ftp/Share/Pictures/Tascam%2058/Clean%20Reel%20Motor%20Commutator.JPG" border=0>

keri

pl. hőlégfúvó tökéletes az MZ esetén.
Kiszedésnél meg felrakjuk a villanytűzhelyre a blokk felet és kiesik a csapágy magától.

D.Laci

Csalódtam bened....
Ilyet nem megjegyezni hogy bele kötök mindenbe és csak nekem lehet igazam.... :(

43pbwjg8s

Igen!
Az Ihgazándiból egy dolog, hogy hogyan kellene szakszerűen, és az egy másik, hogy hogyan csinálja a kétkezi munkás. :)
Én is igy bütyköltem az 5 sebességes Simson blokkokat. :) Rezsó, hűtő. :)

Idebenn persze más. De ki veszi meg otthonra azokat az eszközöket???

keri

Nem kell túlzásokba esni sem.
A spéci szerszámok arra jók hogy gyorsan és pontosan lehessen dolgozni, de a házi módszer sem gányolás ha valaki szakszerűen dolgozik.

http://www.mzclubhungary.com/Letoltesek/Service/blokk_osszeszereles.pdf" TARGET=_fnew>Ime az ETZ blokk szakszerű összerakása képekben egy gyári szerelő előadásában.
Szeretném felhívni a figyelmedet a retro NDK rezsóra :))
Ezen az oldalon van videó is, csak az nekem nem jött be.

keri

talán D.Lacit is érdekelheti a 27-35 oldal között az ETZ hivatalossan is szakszerű összerakásáról.

43pbwjg8s

Csak hogy tudd! Az Reugeot!!!!

besirkyjh

Sziasztok  

Aki még nincs eléggé lelassulva a késöi idö miatt segithetne .

Egy ISEL gépröl van szo amit egy ATT vezérlö hajt ( olyan 50V , 5A , csak full lépés ) .

Beüzemelésben segitettem ma ( az eredeti szoft nincs a géphez ) a Mach3-ra esett a vállasztás .

Na mindegy , megy szépen beállitás megvolt , csörög mint állat .

DE : ha veszek egy referencia pontot és kurzorral elmegyek onnan és visszaküldöm "Goto Z" ahányszor vissza megy annyiszor 0.02mm pluszban ál meg ( mérö orával mérve ) de a DRO mindig "0"-ra áll.

Mi lehet az oka ? Nekem nem sikerült rájönnöm ,ilyet még nemláttam .
A PC egy P-IV laptop .

[#help]

D.Laci

Mekkora a Z felbontása, step/mm?

besirkyjh

Mind a három tengelyen 80step/mm

besirkyjh

Ja bocs lehet nem irtam de mind a három tengely ugyan azt csinálja .

D.Laci

Tehát 1 lépés 0.0125mm. Én azt mondom, hogy amikkor felveszi a referencia pontot (lejön a kapcsolóról.) nincs olyan felbontása hogy pontossan ott álljon meg.  DRO nem érdekes, hogy mit mutat, mert azt fogja amit te megadtál neki. A 2század nem adódik mindik össze ha többször küldöd referenciára? Csak, hogtéveszt vagy sem, Olyat csináltále, hogy azindikátor műszert nuláztd és a DRO-t is majd meg mozgattad a tengelyeket é visszaküldted  pl.:g0 z0-val(nem rferenciára) akkor mitmutat a műszer és DRO?

besirkyjh

Hát pont ez az hogy összeadodik.
Nem használok referenciát csak "0"-ra küldöm.

Mechenika nem lehet ( lenne holtjátéka , de nincs).

besirkyjh

Probáljam meg programmal ?
Pl:G0 x60
      x0
?
Ezt még nemprobáltam.