Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm MINDENKINEK rettentő gyors segitségét!!
Ha lehet élnék a felajánlott kivágo kés elhozatallal,holnap ha lehet elugranék érte, küldtem levelet a címedre..

000000000

Köszi János,hogy jelezted ,keresni foglak nem soká.
Igaz előbb kipróbálom egy egyszerü kivitelben hogy fog e sikerülni amit szeretnék, és ha oké akkor kereslek egy komolyabb kivitel érdekében.

43pbwjg8s

Sziasztok!
Elektronika kérdésben kérnék segítséget!
FElszabályoztam a kommutátorokat a kis YASAKAWA motoroknál.
Még nem tettem össze a motorokat.
Megpróbáltam a lehető legjobban elválasztani az esztergálás után kicsit összemosódott szegmenseket egy szikével.
Nem akarok most elgondolkodni azon, hogy hogyan vannak kötve a madzagolások egy ilyen forgórészben igy kérdeznék.
MEgpróbáltam ellenőrizni, hog ysikerült-e rendesen elválasztani a szagmenseket.
Egy Sima OHM mérővel mértem az egymás mellett lévő szegmansek közöttis ellenállást.
Gondoltam, ha el kell szeparálva lenniük akkor szakadásnak kellene lenni (ugy néz ki ez balgaság).
Most mindegyik szomszédos szegmens között kb 1.7 OHM-ot mérek.
Mit kellene mérnem? 13 db szegmenst számolok egyébként.
Előre is köszönöm a segítséget!

iezx50gsm

Ha az egymás mellettieken ellenállást mérsz, akkor jó a motorod.Lényeg, hogy ne legyen rövidzáras.

43pbwjg8s

Az 1.7 OHM akkor eszerint már jó lehet?
Elvileg nem rövidzár és mindegyik között ez az érték.
Nagyon köszönöm a segítséget!

s7manbs8

Neked a műszered mit mutat rövidzárnál ? 0.0-át ?

Szalai György

Egymással szembeni szegmensek között mérj ellenállást. Jó nem pont szemben, mert páratlan, de mindég ugyan úgy. Egyforma értékeket kell kapnod.

iezx50gsm

43pbwjg8s

Jogos kérdés.
0.2-t
Tehát nem 1.7-1.8-at.

4um5b65d

A 0,2  az a mérőzsinórod ellenállása.  
Legalább azt tudod, hogy jó a műszered.. :)

43pbwjg8s

Köszönöm!
mindenhol 1 - 1.1 OHM
Ennyi ingadozás belefér ugye?
Egyébként ha nem szemben mérek emelkedik az érték.

Szerintem jó lesz.

43pbwjg8s

..és nagyon köszönöm mindenkinek a segítségeket!

000000000

43pbwjg8s

Nem könnyű mert nagyon sok saját dolga van annak aki segít, így türelemmel várni kell az alaktrészekre.
Ha jól megy a dolog és lesz rá egy kis ideje, egy kisebb géphez való fontosabb alkatrészben is segíteni fog. Akkor azt magam elmolyolgatom amig a nagyhoz készülnek a cuccok.

s7manbs8

Hát nekem egy műszerem 15-20Ohm közt bohóckodik, már új korában is ilyen volt, meg a dióda mérése se jó, azt 1-nek mutatja, el van tolódva benne valami, gondolom azért, a 0 pontja.

Ha nagyon akarok ilyen kis ellenállást mérni, akkor adok neki 5V-ot, meg 1k ellenállást sorban és a rajta eső feszültséget meg mérve számítható, az ellenállás, bár még eddig ilyet sose csináltam, de tudnám, hogy kell, már csak hogy tanuljál valamit, ha ilyesmire eddig nem gondoltál volna.