Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Tehát a Mini C...
n01-8
n01-9
n02(mode?)-1 (vezérlés terminálról, frekvencia az operátor panelról, ha külső poti akkor n02-3)
N06-0   (háromvezetékes a 26. oldal szerint kötve)

első látásra ennyi..

ANTAL GÁBOR

szia Péter. Én rendszeresen vágatok lemezeket lézerrel és plazmával Mindkét esetben küldöm a dwg  kit erjesttésű filet és kapom a készterméket .A lézert Szlovákiában  mert olcsóbb mint nálunk és nem kell nekik könyörögni a plazmát Miskolcon Mindkét esetben munka + anyag kb 1 Euro/kg de a plazmánál a négyszögletes befoglalót számolják. Ha gyorsan kell akkor plazma ha ráérek akkor lézer. Tudok segíteni ha döntesz . Egerhez legközelebb Borsodivánkán van lézer. (nem ismsrem őket nálam a szlovák Buzica a nyerő

43pbwjg8s

Szia Gábor!

Köszönöm az infót.
Ha meglesz a pontos rajz megkereslek ujra tanácsért. Akkor már élesben.
Elvileg nem sokára, de előbb teljesen körberajzolom a dolgot, hogy lássam mi hogy hova...

hostya

Borsodivánkán csak lv.8-ig vállalnak lézervágást.

VViktor

Sziasztok Mesterek valaki tudna segíteni nekem abban hogy hogyan tudnék egy 380-as motort enkoderel. Szerény elképzelésem az volna hogy egy enkoder forogna az anyagon miközben a motor húzza az anyagot, és azt számolná.

4um5b65d

Biztos vagy abban, hogy Te érted amit kérdeztél ?
:))

yuagaci9g

Nyolcszor elolvastam...
Valoszinuleg igen!

VViktor

:D Na akkor még egyszer neki futok. Szóval Adott egy 380as motor amit egy relén  keresztül működtettek a mach3mal. És ez húzna egy anyagot amin volna egy kerék amin az encoder. Na most azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehetséges ezt megoldani ? Mármint hova és hogyan kell bekötni az encodert?

VViktor

Laslie igazad van kicsit elkapkodtam az előző kérdésemet :D

yuagaci9g

Ezzel a megoldassal az ``anyagot`` tudod merni, ha szamlalod az enkoder jeleket, masra nem jo, csak kijelzesre.

VViktor

Igen ezt értem de hogyan tudom számlálni az encoder jeleit? Hova kell bekötni a nyomtató portra?

yuagaci9g

Oda bekothetetd, de kell egy szamlalo alkalmazast irni a PC-re, ami a megfelelo szorzot is alkalmazza. A Mach ezt nemtuja, esetleg a Magi fele DRO.

D.Laci

VViktor

Köszönöm urak :) De változott a dolog az encoder túl bonyolult megoldásnak tűnt :D Marad a relé és az a résérzékelő:)