Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Nekem is van már pár lemezem, de még odáig nem jutottam, hogy elindítsam. Te sem válsz meg a nem tudom midtől egy TOS-ért ... [#circling][#circling]

000000000

Azt nem mondanám hogy járatos vagyok, csak időnként próbálkozom vele de mindig csalódom és letörlöm őket. Általában hardvergond, meg olyan érzést kelt bennem, mintha egy shareware programgyűjtemény lenne. Azért most is van egy (Kiwi, ez egy magyar-román Ubuntu disztró), de virtuális gépen futtatom. Amúgy ha már hobbycnc, azt hiszem van egy EMC-s Ubuntu is, amiben eleve benne van.

s7manbs8

Van olyanom, nekem is.A telepítőket összeszedtem, de még próba nem volt, csak infókat gyűjtöttem, meg tájékozódtam, mik vannak, meg esetleg mit érdemes megpróbálni. Jó olvasni, mások véleményét így inkább olyan döntés születhet, hogy nem éri meg próbálni sem valamit, ha a várható eredmény kétséges.

000000000

Sziasztok!

Valaki segítene nekem? Kérdés:
-Szerintetek ez a motor alkalmas komolyabb fém marásokhoz? (Alu, vas, max D=8mm szerszámra gondoltam) http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPII.dll?ViewItem&item=200435951396" TARGET=_fnew>KAVO 4041

Fordulatszám van rendesen. [#wow1]

Sajnos nem tudom megítélni, hogy az 500W/30Ncm mire elég.
Köszönöm!

8uup9xs82

Sok lesz a fordulat ha vasra acelre spekulalsz.

000000000

Ettől féltem én is. (5000 rpm az alja) Akkor nézek valami megfelőbbet. Esetleg tudtok ajánlani valamit? (Vagy ezt megfejelni egy fortunával?) Köszi!

skwby94ub

Hű,ez nagyon praktikus megoldás- így nem csípi meg a "csollány" se'.[#nevetes1][#eplus2][#nyes]

skwby94ub

Milyen masszív az a marógép, amire a főmotor kell?

000000000

Még csak elméletben létezik, de egy öntöttvas gépvázon lesz egy jó masszív gép. (3 tonnás ipari gépből lesz kidobálva ami nem belevaló és átalakítva saját igények szerint)

3vv2btrhv

legyetek szivesek SEGITENI !!
Erre a hirdetésre hogyan kell jelentkezni ??  
Nekem nem jön be a cim !!  
http://www.expressz.hu/allas-munka/betanitott-fizikai/egyeb/hirdetes-18784087/" TARGET=_fnew>hogyan kell csinálni ???

4um5b65d

Ott van alul sárga alapon, hogy "kapcsolatfelvétel"
Ott tudsz írni üzenetet az Express rendszerén keresztül.

skwby94ub

Akkor neked szerintem egy 2,2kW-os aszinkron motorra van szükséged, a főorsóval egybeépítve, amit frekv. váltóval tág határok között tudsz szabályozni.
Ha kell, le tudjuk gyártani.
Üdv!

000000000

Én is a kb 2kW-ot céloztam meg, de konkrét eszközt nem találtam. Olyan kéne, ami tudna keveset is forogni... a nagyobb szerszámokhoz. (amiket találtam az mind ilyen min. 3000rpm.)

c2nsu773m

Üdv!
Keresek olyan G kód készítő progit, ami 2 szinü BMP képből pixelről pixelre haladva mondhatnánk, lépésről lépésre készít furatokat!
Köszönöm a segítséget előre is!

000000000

Sziasztok!

Szükségem lenne egyvonalas ciril betütípusra.
Ha valaki tud, dobhatna egyet...

Köszönöm!
Üdv![#integet2]