Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

A nyomáskapcsoló milyen renszerű?

KoLa

Szerintem Laslie-nek háromfázisú kompresszora van!

4um5b65d

Ha az indító kondi a ludas azon mit változtat a kondenz víz leeresztés ?

4um5b65d

1 fázisú a kompresszor. Viszont a három fázis közül bármelyikre köthetem..... :))))

Fogalmam sincs milyen rendszerű a nyomáskapcsoló.
Milyen rendszerűek léteznek ? Ha mondod akkor ki tudom választani a megfelelőt..

KoLa

Hát ha egyfázisú akkor bármi lehet, a tartályban lévő víznek csak a levegővel működtetett eszközökre van hatása!
Van nyomáskapcsolóban primitív és jobb, de az elv mindíg ugyan az a motor ki-be kapcsolása.
Mostanában szívtam egy háromfázisúval amelyik nem vezérelt hanem kapcsolta fázisokat és az egyik érintkező "beégett"
Prktkrs berregőd van?

7vpav5d32

Valszeg a kondi lesz a gond. A 1,5l víz sok levegő helyét foglalja. Mivel a hibás kondi miatt gyengébb az indító fázisod így lehet ez az ok. A nyomáskapcsolók közt az a jobb választás amelyik szelepes. Vagyis most már szinte mind tudja azt, hogy indításkor kiengedi(tehermentesíti) a nyomóágból a levegőt. Persze ehhez kell egy visszacsapószelep a tartályon.

4um5b65d

Na igen, épp erről beszélgettünk Nagaoka kollégával a szokásos éves üzemlátogatásán. A kompresszor leálláskor lefúj és indításkor is lehet hallani, hogy pár másodpercig még nincs kapcsolat a tartály és a dugattyú tér közt.  
Éppen ezért nem világos, hogy miért nem tud felpörögni, mikor nincs nyomás alatt a dugattyú.
Megfigyeltem, amikor nem indul el akkor is lefújt az előtte levő megállásnál. Elképzelhető, hogy ezzel a szeleppel is gond lenne ? Valamiért a hosszabb leállásnál visszaengedné a dugattyúra a nyomást ?

7vpav5d32

A nyomáskapcsoló csak indításkor tudja a tehermentesítést szerintem, de ha ugy van ahogy mondod akkor a visszacsapószelepnél érdemes lehet körülnézni. Gondolom az neked nem ujdonség, hogy tél van és minden kissebb a hidegben[#vigyor2]

4um5b65d

Ezzel csak nem azt akarod mondani, hogy a szerszámom is összement volna ?
Mondjuk nehezebben találom meg reggelente a szokásos kondenzvíz ürítésnél... [#nyes][#nyes]

7vpav5d32

Na mi az? Sv18 csak sv5?[#crazya]

4um5b65d

Nem, ez nem praktikeres, annál komolyabb a dolog. Árban is duplája volt. A praktikeres már meghalt volna , amennyit használom.

4um5b65d

Szerintem Jóska megint levágott a gépéből....
[#nyes][#nyes]

7vpav5d32

Barátom szokta mondani a lányoknak, hogy "azért puha, hogy ne fájjon" [#wave]

7vpav5d32

Persze csak a kicsi lányok hiszik el[#nevetes1]

hostya

Biztos hogy a rendszerben levő visszacsapó szelep  
kezd elhasználódni. Akkor szoktak ilyen jelenségek  
előfordulni.
Hidd el nekem, 23 éves pneumatika gyakorlattal a hátam mögött...