Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

korbendallas

Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Solid edge-ben hogy tudok mozgó alkatrészt csinálni? Sínen szeretném mozgatni a szánt. A motor valamiért nem működik, pedig arra gondoltam, hogy azzal lehetne...
Előre is köszönöm a segítséget!

4um5b65d

Kösziiiii, egyre inkább én is erre gondolok.
Egyelőre kivárásra játszom. Megnézem, hogy mit csinál a következő hetekben, aztán ha nincs javulás akkor beleásom magam.... [#wave]

000000000

Szerelésnél ne rögzítsd a hosszirányú pozícióját. Illetve rögzítheted, de ha mozgatni akarod akkor ideiglenesen kapcsold ki (kattints az alkatrészre, és balra lent a listában jobb egérgombbal kikapcsolhatod). Ezután akár motorral, akár manuálisan tudod mozgatni. Finomabb megoldásként a változótáblában megkeresheted a rögzítéshez kapcsolt értéket és megadhatsz egy engedélyezett intervallumot (ha jól emlékszem).

korbendallas

köszi, kézzel megy de ha a motort akarom használni akkor mindig leáll a program st-t használom

000000000

korbendallas

yuagaci9g

Ne sokat Kivarjal, mert a szelepek vekony acellemez; azt megfordithatod, de ha a feszek is ragyas lesz, mondhatod a Varazsigeket![#worship]

4um5b65d

De azt akkor sem fogom megérteni, hogy a kondenz víz leeresztés miért változtatott a dolgok menetén....

yuagaci9g

Lehet, hogy szenteltviz volt?

4um5b65d

Látod erre nem gondoltam.
Így utólag már emlékszem, hogy szentségeltem a dolgon... :))))

000000000

Akkor passz. Programhiba, rendszerhiba, telepítéshiba, akármi lehet.

hostya

"De azt akkor sem fogom megérteni, hogy a kondenz víz leeresztés miért változtatott a dolgok menetén.... "

Azért, mert minden pneu. és mech. rendszer tudja a 'fizikát' a használója meg nem mindig érti...  -hozzáteszem nem is kell mindent érteni mindenkinek- :)
Bocsáss meg, el tudnám magyarázni a jelenség lényegét, de most sajnos nincs hangulatom hozzá. :-(((    (munkahelyi gondok)
Viccesen azt is mondhatnánk, hogy történelmileg így alakult. :)

4um5b65d

Na az már valami ha legalább te tudod.
Akkor már nyugodtabb vagyok, hogy van köze egyiknek a másikához.
A munkahelyi problémákra egy jó tanács:
Amelyik probléma nem képes önmagától megoldódni, az nem érdemli meg ,hogy foglalkozz vele... :)))

0gbwyh99

Üdv. mindenkinek!
Turiztam egy régi HP síkágyas szkennert . Két kérdésem volna : Van benne egy dupla fénycső , annak a fénye vajon káros-e az emberi lényre nézve ? A munka asztalom fölé akarom szerelni , de nem ismerem hogy van-e valami káros sugárzása .  
A tápegységén ilyen adatok vannak :

OUTPUT :  +5V   --   0.15A-1.5A
         +12V   --   0.08A-0.24A
         -12V   --   0.02A-0.04A
      +23.10V   --   0.12A-2.5A

A kérdésem az volna hogy miért adtak ilyen nem egyértelmű adatokat az áramra ?    

MoparMan

elméletileg nincs. az egy hidegkatódos színkalibrált, színstabilizált fénycső