Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jv7pu3a5p

Már egy ideje ki akarom lőni a képernyőkímélőt de mindig elfelejtem mikor odaülök a CNCs géphez.  
Igen tényleg olyan mintha több lépést kapna, holnap kimarom még vagy 2x ezt a tömböt. Ki kell derítenem mi okozza, közben meg logolom a lépésszámokat, amit küld a MACH.

nv5firipz

Magi István-tól kérdeznék olyat, hogy a Profi1 vezérlő pclink-en keresztül feltöltve az adatokat, nem indul magától ujra. Pedig a pwm manager program azt mondja, hogy ujra kellene. Amikor végzett a feltöltéssel, akkor két kis kattanás szerü hangot hallat. Ez igy jó? A másik dolog, hogy a végállás felderités nem akar elindulni. Ezt ugye a reset gomb nyomásával és egyidejü bekapcsolással lehetne előhozni? Ha nincs bekötve y végállás akkor el kellne indulnia a keresésnek?

SquirrelTech

nv5firipz

4um5b65d

Gyors segítség kőőőne, ha tudja valaki a válaszokat.
1 - Mekkora tápfeszültség kellhet egy ilyen kamerához? Szanaszét kerestem a kábeleit és most hogy megtaláltam mindjárt találtam is 3db kis adaptert , de nem tudom, hogy melyiket adták gyárilag hozzá. Legközelebb ráírom mindenre amit csak adnak, hogy mihez is kaptam.

2 - Ez egy CMOS kamera és mint olyan azt hallottam róla, hogy hidegben nem lehet használni. Mit tudtok erről?

Köszi...

http://kephost.com/images/96000_1500.jpg" border=0>

iezx50gsm

4um5b65d

Köszi, akkor talán a 12V-os adapter kellhet a cucchoz és az egyiknél-másiknál írják a -10 fokos hőmérsékletet is...  
Ja és úgy 8 éve vettem a METRO-ban olyan 5000 körül. Hátha épp lesz valaki aki ugyanebből vett akkoriban...

4um5b65d

Na azért csak működik ez 9V-os tápfesszel is.... :)

x4rhew5r3

Segítsetek! Hol találok egy csillagtesztet?

000000000

Majd felteszem a mappámba, csak éppen egy sokkal "vadabb" csillag teszt megírásán is dolgozom, hiszen ezek tulajdonképpen G kódba bújtatott egységugrás tesztek sok tanulsággal.

x4rhew5r3

Köszönöm. A teljes lánc teszteléséhez egy nagyon hasznos eszköz. A vezérlőből "matematikai" egységugrással hangolom a tengelyt, de hogy mint gép mit produkál, azt G kódból indítva lehet látni.
Sajnos a Linuxos emc2 sem sebesség bajnok a nagy tömegű rövid G1 mondat futtatásában, ezért (is) vagyok kíváncsi a tesztre.

000000000

Szia Sneci! Megtörtént.
A Robsy topikban részletekkel együtt elérhető.

x4rhew5r3

Köszönöm.
A gyanú beigazolódott, az emc2 interpretere ezzel a kóddal képtelen 6-700mm/perc-nél többel hajtani a gépet.
De, a pályakövetés a normál szakaszokon a hibajelen kiértékelve jobb mint 5 enkóder osztás (0.006mm), az ugrásoknál 15 enkóder osztás (0.018mm). Az 55V-os motor meg csak 40V-ról jár. Majd másik trafóval és más vezérlő programmal folytatom a tesztet.

4um5b65d

Érdekes dolgok történnek nálam mostanság és nem találok magyarázatot a dolgokra.

Van nekem egy Betta márkájú Olasz-honban gyártott kompresszorom, kis 25 literes tartállyal, olajkenéses rendszerrel. Kb 8 éve kifogástalanul működik reggeltől estig szakaszosan.
Kb 1 hónapja elkezdett hülyeségeket csinálni.
Ha úgy hozzák a munkáim, hogy a kompresszornak 2-15 percenként a levegő elhasználásnak megfelelően be kell kapcsolnia akkor úgy működik ahogy a nagy könyvben meg van írva. Ha viszont teszem azt fél órát áll a kompresszor és a csővezetékek tömítetlensége miatt szép lassan elszivárog a levegő akkor bekapcsoláskor csak nyekeregni kezd és a motor nem hajlandó felvenni a fordulatot. Ha meg használom a levegőt és úgy kell bekapcsolnia akkor hibamentesen üzemel. Már sok mindenre gondoltam és utoljára az jutott eszembe, hogy hát persze, én hülye hígabb olajat töltöttem be valamikor és hát az nem tapad meg rendesen a felületeken és a szorulás az ami miatt nem veszi fel a fordulatot.  
Közben meg eszembe jutott, hogy le is kellene már engednem a kondenzvizet a tartályból mert már rég nem tettem. Leengedtem . Kb 1-1,5 liter lehetett benne. Azóta megváltozott a viselkedése a kompresszornak. Elindul a hosszabb üzemszünet után is és csak nagyritkán kezd el újra nyekeregni. 5 nap alatt kétszer csinálta. Előtte meg naponta sokszor. Olajat még nem cseréltem sűrűbbre.  
Mi lehet ennek a magyarázata ?

f35ezvjs

azért nézd meg az indító kondit is mert lehet ez is oka neki