Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Ezek az adatok nem nemegyértelműek, hanem egyértelműebbek a megszokottól.
Ha a tápegység terhelhetőségére tól-ig áramértékeket adnak meg, az azt jelenti, hogy ezen értékek között garantált a névlegestől még megengedett mértékben eltérő kimeneti feszültség.
Hiszen ahogyan semmi sem tökéletes, úgy a kimeneti feszültség is változik a terhelőáram változás hatására. Ha megengedett hibaszázalékon belül akarjuk tartani a feszültséget, akkor az áramot is egy megengedett sávban kell tartanunk.
Van olyan táp is ami ellenőrzi a kimenetére kötött terhelést, és csak akkor szolgáltat üzemi feszültséget, ha a terhelés rá van kötve és megfelelő mértékű. Nyitott kapcsoknál, terhelés nélkül, vagy túl nagy terheléskor, csak mérőfeszültséget szolgáltat, esetleg hibakimenetet is aktivál.

skwby94ub

4um5b65d

Nem érted Józsi bá ????

Csiki kettővel előtte feltette a találós kérdést, hogy "Na mi az? Sv18 csak sv5?"

Hát mivel Te levágtál a gépedből, így a TOS SV18 RA gépből lett egy TOS SV12 RA géped és most mégegyszer vágtál belőle , így ebből lett a TOS SV5 RA gép....  
Logikus, nem ?  [#nyes][#nyes][#nyes][#nyes]

0gbwyh99

Szia!
Köszi a választ . Szóval nyugodtan használhatom az íróasztalom felett is . Most akkor volna egy újabb kérdésem is [#vigyor1] . A tápja eléggé ormótlan , valami kicsit szeretnék neki csinálni . Mivel semmi tapasztalatom az ilyen fénycsövekkel , segítséget kérnék hogyan tudom lemérni (és mivel) hogy milyen feszültség kell neki és kell-e neki valamilyen gyújtó eszköz . Azt elmondom mindjárt hogy oszcilloszkópom nincsen , csak amolyan mezei digitális multiméterem van .  
http://cnctar.hobbycnc.hu/Svertel/fenycso.jpg" border=0>

MoparMan

hát hogy őszinte legyek, halványlila gőzöm sincs.
mondjuk én nem is baszakodnék vele, egy kommersz lámba vagy 3000 ft, ennyiből még egy táp sem jönki és csak be kell dugni

iezx50gsm

http://cnctar.hobbycnc.hu/Fokti%20Mih%E1ly/Elad%F3/K%E9p0049.jpg" border=0>

Kérdésem lenne, hogy rendelkezik-e esetleg valaki fenti 10 mm átmérővel és kb 5 mm menetemelkedéssel rendelkező orsóhoz anyával?
Többet én sem tudok róla a kuplung darab Rotex

skwby94ub

Hmm,hmm-nekem nincs SV-18-om...Csak nagyon szerettem volna...
A SUI-63CNC-t építem át- csak most a megbetegedésem miatt áll a projekt. Annak az egyik végén vágtam le a forgácskihordást akadályozó acélszerkezet egy részét- de nem a gépágyból! A másik végéről meg egy 600 kg-os 6 fokozatú váltót szereltem le-egyedül- azért, mert a főhajtást frekv. váltósra alakítottuk át, így tovább nincs rá szükség: minden felesleges mechanikai áttétel vill.energiát emészt föl.Ezáltal a gép is rövidebb lett- a csúcstáv maradt 1500. Hol itt a probléma?
No, ezt nem értem- érted?[#hehe][#nyes][#conf]

4um5b65d

Hát most mit csináljak, ha csiki az SV18 / SV5 -re kérdezett rá ?
Csak így jött ki a poén...
Ha SUI 63 és SUI 5-öt említett volna, lehet eszembe sem jut a poén....
Na érted máááááá ?
[#nyes][#nyes]

skwby94ub

Áhá- értem már! De mi lenne akkor, ha a tiédből vágnánk le 1 métert???[#mf1][#nyes][#eplus2]

4um5b65d

Ez tökre úgy hangzott, mint mikor azon töprengek, hogy miként tudnék magamnak 30 centis farkat csinálni ?
De már rég meg van a megoldás... Egyszerűen csak félbehajtom a meglevőt....[#nyes][#nyes]

4um5b65d

Linux felhasználóktól szeretnék egy kis segítséget kérni.
Letöltöttem az Ubuntu 9.04 verzióját, ami ugye jelen pillanat a Windows alapú gépemen figyel még installálatlan változatban.
Ami érdekelne az az, hogy miként is működik ennek a rendszernek az installálása ? Mi van akkor ha 1db winchester van a gépen, illetve mi történik ha 2db van? Itt arra gondolok, hogy mit csinál a Windows rendszerrel ha az még a gépen van?

4um5b65d

Ja, már valami infót találtam a dologról...

000000000

ubuntu.hu
Amúgy megtalálja a wint és megkérdezi hogy mit akarsz. Ráadásul magyarul.

000000000

Sőt. Ha jól emlékszem van a lemezen egy Wubi.exe amivel felrakhatod Win alá mint egy programot, de újraindításnál már kiválaszthatod rendszerként. Ha nem kell, egyszerűen uninstallálod.

4um5b65d

Köszi, ezek szerint járatos vagy a Linuxban.
Mennyire kellett kompromisszumokat kötnöd mikor elkezdted használni? Gondolok itt az esetleges Linux alá nem megírt szoftverekre.