Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

VViktor

Szia vbodi várom már nagyon az emailodat és küldöm egyből a képet :)

VViktor

Csak azt nem értem kb 3/4 óra alatt mért nem ért ide?:S

jv7pu3a5p

Sziasztok.  
Martam ma aluból egy FET hűtőbordaszerűséget.  
10mm vastag alut kellett kivágni teljes mélységben. 0.5mm fogásmélységgel csináltam. Z-4 nél történt valami és az alutömb minden oldalán ráhagyott 0.05mm-ert. Tehát kicsit lépcsős lett.
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/hiba1.jpg" border=0>
Mi okozhat ilyet szerintetek. Lépéstévesztés nem hinném mert akkor nem lenne minden oldalon plusszban. Itt viszont hajszál pontosan mind a 4 oldalon 0.05mm plussz van.
2 élű 3as maróval csináltam.

000000000

-mind a négy oldal egyforma?
-volt 10 mm vágóéle a marónak?
- a g códban 4 mm után nincs változás?
ha fentiek nem okozhatták (igen,igen,nem), akkor valami kottyanás lehet a mechanikán

000000000

Hibás sugárkorrekció. Ha korrekcióztad a pályát.

000000000

19h13-kor küldtem.De a nevemre is kattinthatsz, az is jó.

000000000

Nekem is volt egy LG LightScribe íróm. Próbából megírtam egy borítót, utána normál olvasóként se működöt. Kuka.

000000000

000000000

Nem. Szentségeltem mert vadi új gép volt (3 éve), és direkt azért kajtattam fel két lemezt (volt vagy 1000 Ft/db ha jól emlékszem) hogy kipróbáljam. Lehet hogy a kép volt a hibás, mert egy pucér nő volt. Talán megvakult az optika. :D

jv7pu3a5p

A Gkódot kézzel írtam. A marónak 12mm vágóéle van. A G kód hibátlan. Viszont eszembe jutott valami, menet közben bekapcsolt a WIN képernyőkímélője, de már nem emélkszem hol járt akkor a marás, nem figyeltem. Okozhatta esetleg ez?  
Ha kottyanás lenne miért pont 4mm után jelentkezett, mert a maradék 6mm szintén hibamenetes leszámítva, hogy nagyobb.

VViktor

hiába kattogok rád:( Nem tudok képet küldeni neked :( De érdekes mert más már írt a fórumról nekem emailt .

000000000

Biztosan belenézett a puncijába.[#nyes]

000000000

Machnál mindent kikapcsolok (óra, képernyőkímélő).
Biztos, hogy meglöki a vezérlőt amikor kikapcsol meg vissza. De itt az a probléma, hogy nem eltolódott, hanem megnőtt a méret, olyan mint amikor változtatnánk a lépés számon.

VViktor

Szia vbodi talán majd holnap eltudom küldeni mert a freemail rosszakodik:S