Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Akkor egy másik kérdés:
A forgórészen szorosan lévő front csapágy cseréje fog következni majd.
Elég közel van a tekercsekhez igy szívesen vennék bármiféle tanácsot.
Hol/hogyan melegítsem a csapágyat, vagy a belső gyűrűjét?
Ha nem melegítéssel, akkor hogyan érdemes nekikezdeni, hogy ne okozzak kárt?

43pbwjg8s

..és egy harmadik Varsának:
Az encoderek felszerelésénél volt-e bármi érdekes, olyan dolog amire figyelni kell?
Bár szerintem Ádám mindent el fog mondani, de azért megkérdeználek Téged is ha már ugyis túl vagy rajta.
Csináltál valami adapter csövecskét a csatlakozáshoz a tengelyre? Vagy a Te encodereid olyan átmérőn voltak ami közvetlen ráment a mostani tengelyvégekre?

43pbwjg8s

Egyébként bocsánat az offért:

Az ujratelepítés után még nem tettem vissza a Skype-ot.
Este felteszem.
Ugy tudunk beszélni ujra.

OFF off

Szalai György

http://www.torridheatstudios.com/ftp/Share/Pictures/Tascam%2058/Reel%20Motor%20Bearing%20Puller%20%232.jpg" TARGET=_fnew>Így szeded le a csapágyat.
http://www.torridheatstudios.com/ftp/Share/Pictures/Tascam%2058/Clean%20Reel%20Motor%20Commutator.JPG" TARGET=_fnew>Mi a hézag és van vagy nincs?
Azt most már tudjuk, hogy van és kell is. De minek az elektrolit kondenzátor?

43pbwjg8s

Akkor ez az igazi út (ahogy annak illik lennie).

Sajnos az a legkisebb csapágylehúzó amim most van az bumszli lesz szerintem ehhez.
Megpróbálok csinálni egyet, hiszen máskor is kellhet.
Köszönöm a tippet!

s7manbs8

Egy haveromnak mosógép motorról kellene levenni a bordás ékszíj tárcsát, ahhoz milyen lehúzót kellene csinálni ?

000000000

Jó lenne egy kép róla!

s7manbs8

Van abból többféle, de majd megmondom neki csináljon pár képet. Ezek igencsak melegen vannak ráhúzva olyan illesztéssel, hogy utána le se nagyon akar jönni. Másik városba szokta küldeni, de ha megoldható lenne otthon jobb lenne.

Szalai György

Nincsen mosógép motorom, nem is nagyon volt dolgom vele. Kívül esik az érdeklődési körömön.
Vas a vason, zsugorkötéssel? Szerintem sajtolással tolják a tengelyre, nem hiszem, hogy melegítgetnék meg mély hűtögetnék. Talán még csak nem is nagy túlfedéssel készül a kötés, mert nem kell jelentős erőket elviselnie. Lehúznám, esetleg a „tárcsát” közben lánggal melegítve.
Mi a baj vele, nem fér rá a csapágylehúzó?
http://www.uni-max.hu/univerzalis-hidraulikus-lehuzo-keszlet/d/" TARGET=_fnew>Esetleg ilyesmivel.

s7manbs8

Igen, valami olyasmi lenne jó, de nem 20 ezerért.[#circling][#circling]

Elvitte valami lakatoshoz az ötletét, aztán az összefabrikált valamit, de ahogy kipróbálták az hajlott el, nem az tárcsa jött le.

Varga Ferenc

Tisztelt Elektrom!
Keress meg mert nem mindegy még fajta motor.
A melegítést elkell felejteni ,csak árt és utánna már csak a flex segít.      

Varga Ferenc

Péter
A csapágyat óvatosan köszörüld le, hogy a tengely ne sérüljön. Az új csapágyat préssel nyomd a helyére, ha erre nincs lehetőséged akkor feltétlen támazd fel a tengely másik oldalát, mert a tehetetlenségi erő elmozdíthatja a kommutátort vagy akár a tekercset ,is és megszakad a huzal.

jv7pu3a5p

Urak!
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/3_1Nm_motor_segge.jpg" TARGET=_fnew>Ilyen a léptetőmotorom feneke!
Enkódert szeretnék rárakni, de semmi csavarhely. Kinek van ötlete a rögzítésre?

43pbwjg8s

KÖszönöm!
Elsőre azért megnézem, hogy tisztán aláfér-e esetleg egy lehúzó.
Ha máshhol nem holnap benn a proto üzemben.
Ott megeshet hogy van apróbb is esetleg készletben.
Csak a végső eset a Dremel apró flexkoronggal. De az is csak egy határig. Előbb a külső gyűrű, majd utána a korás és a belső. De itt inkább megállok a tengelyátmérő felett még, és utána már könnyebben feszíthető a csapágy.

ra8nsmk6w

Én úgy csinálnám, hogy 2 db átlós rögzitőcsavarból leköszörülnék 4mm és a maradék helyre tekerném az enkóder alaplapját. Az alaplapon már nem gond kialakitani a burkolat rögzitését.