Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Ettöl féltem...
És a csapágyat, hogy rakta vissza?

keri

Na látod erről nem mesélt, de én a főtengelyhez képest húzatnám vissza a helyére.
De ne aggódj nem végez rossz munkát.
Verseny szerelőként is dolgozik néha és van pár nyertes motorja.

D.Laci

Az lehet , hogy van nertes  motorja de hogy egyiksem hosszú életű ha így szereli.

000000000

...van nertes motorja.... ez valami flamand motor márka..????:))))[#mf2][#mf2][#mf2][#mf2][#mf2][#mf2][#mf2][#wave][#wave][#wave][#wave][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

000000000

...van nertes motorja.... ez valami flamand motor márka..????:))))

43pbwjg8s

Köszi Tibor!

Igazándiból tapasztalat híjján nem tudom pontosan eldönteni.
Viszonylag mély nyomok voltak rajtuk. Több fogásssal mentem addig amig eltűntek.
Mindenesetre egy komolyabb tükrösítés még lesz rajtuk.

De lehet igazad van. Mindenesetre remélem hogy rendben lesz minden. Én próbálok mindent megtenni érte.

A csapágyak viszont zörögnek elég rendesen igy azokat mindenképpen cserélni kell.
A csapágylehúzó kiesett, mert a csapágy alatti tárcsát elnyomnám vagy széttörném vele.
De megoldom. Kaptam jó tanácsokat. Ugy tűnik nem lesz semmi veszélyes benne.

Azt szeretem, hogy igazándiból egy viszonylag "kis dologról" van szó, és tényleg minenki olyan rendes, hogy sok sok tippet és trükköt mesél róla. Ilyenkor mindig felbolydul egy-egy topic.

Biztos hogy nem hiányoznék nektek ha nem lennék itt? :)

keri

Csak nem konkurencia hogy ennyire fikázod ismeretlenül? ;-))
Az elgépelésért cikizni pedig elég gyenge érv.
Ennek ellenére nem szokása elrontani a főtengelyt. Jó munkát végez, de szerinted hazudok.

D.Laci

Való igaz , hogy nem ismerem de talán jobban is jár... Nem állitotam , hogy hazudol, csak kiverte a biztit a gányolás...
Hogy a lótúroba rakja vissza a csapágyat úgy hogy a fötengely ne szenvedjen valamilyen károsodást. Ha a csapágyat elkezdi "beűtni" a helyére tuti hogy a forgatyús tengely egy hangyányit elferdűl. onnantolkezdve megvan pecsételve a csapágy, szimering tűgörgő sorsa...

D.Laci

Hogy lehetne konkurencia ha nem ismerem?  
Már vagy 10 éve hogy a Rigámat szeretem utoljára...

keri

Na de honnan tudod hogy gányol?

Nem ismerem és nem is írtam a pontos módszert, csak rácsodálkoztam egy furcsa szerszámra a falán és elmondta mire való.
Tuti nem nyomja el a főtengelyt, mert a kezemre csapott amikor én ilyet próbáltam. Beütésről meg szó sem volt.

Amire itt írtam arra tökéletesen alkalmas és nem gányolás, csak érdekesség képen írtam hozzá mire találta ki.

Ezen felül a neve a minőségi MZ-k szinonimája a köreinkben, szóval engem meg ezért irritál, hogy információk nélkül eldöntöd hogy gányol, csak mert kitalált egy nem szokványos módszert.

D.Laci

Majd kérdezd már meg a nagy titkot, hogy a csapágy  hogyan kerül vissza a helyére aztán megbeszéljük.

keri

Vagy a főtengelyhez képest tolja be egy csavaros szerkezettel, vagy a blokkhoz képest. Más variáció nincs. Főtengelyt nem üt értelmes ember.

Amikor a szervízkönyv szerint rakod össze és összehúzatod a két blokkfelet, akkor is ugyan ilyen terhelés éri a főtengelyt.

D.Laci

"szervízkönyv szerint" melegited a házat.
És a főtengelyt kihézagolod úgy, hogy ösze rakás után a henger felől kidud venni.
De legyen igazad! Mindenki úgy csinálja a hogy akarja....

43pbwjg8s

Bocs hogy belekotty, de alapvetően a csapágyszerelésnél ez igaz.
A házban a csapágyhelyet speciális eszközzel kell melegíteni, a csapágyat pedig lehetőleg hideg/hűvös helyen tartani. Mindennél ugye csapágyfuratról beszélünk.
Ez a szakszerű és előírt eljárás.

D.Laci

Nyilván nem kovács tűzhelyen! :)