Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

D.Laci

"visszaküldöm "Goto Z"  
Megzavart "ha veszek egy referencia pontot"...
Ha hössze adodig mindigakkor tévezt.
rajzoltasvele egy "L" alakot vagcegnégyzett aztn kis lépésközzökkel "pcketáld" csikozd be, hatéveszt akkor lehet majd látni hogy eltolódig a csikozás. És figyeld hogy egy irányba vagy össze vissza.
De érdekes, hogy mind a 3tengely. Elég durva a felbontása a gépnek.

besirkyjh

Durva de nemtudok vele mit csinálni mert csak full van rajta , a felet is a Mach3 agyja .

Szerintem ugy fogja csinálni hogy eltolja apránként 0.02mm-el .Ki probálom .

De ennek mi lehet az oka ?
Arra gondoltam hogy teszek rá 3 MSD-50-est és azzal megnézem mit csinál .
Szerintem ez vezérlö gond lessz .
A Mach3 az a 2.42-es , ezt használom már 3 éve hiba nélkül .
Valami olyasmit mondtak a gazdájának ( ATT-nél) hogy 20 és 30ms között lehet a jel amivel menni fog .Létezik ez ?  

[#fejvakaras]

D.Laci

"20 és 30ms"  soknak tünik, de próba csresznye.

43pbwjg8s

A csapágycsere elvégezetett!
Minden OK.
Köszönöm a tippeket mindenkinek!

43pbwjg8s

Fel is lettek polírozva a kommutátorok.
Elsőre egy vizes 1000-es majd egy 2000-es papperral, lassú fordulaton befogva egy oszlopfúróba.
Utána a fény háromszor esett el ahogy elcsúszott rajta. Borotválkozni lehet a tükörképben ahogy látom magam rajtuk. :)

4um5b65d

Döbbenten állok nagyságod előtt....
Egész mondatot nem, csak egy szót tudok kinyögni :
Hüle....
[#nyes][#wow3]

s7manbs8

És a szénkefét is hozzá csiszoltad ? Az is fontos. Sőt azt is ne csak csiszold, polírozd, utána meg kend be cipőzsírral, úgy jobban fog csúszni, meg nem lesz hangos. [#circling][#circling][#taps]

keri

Grafitnak nem az a lényege hogy önkenő? :)

000000000

A google továbbra is ártalmas webhelyként jeleniti meg  cnchunbayt.Tovább engedve az amator es svejk feltett képeit tartja veszélyesnek.Csak nálam jelez vagy másnál is?
samo

000000000

szerintem mindenkinél,de figyelmen kivűl kell hagyni!:)))simán lehet föltölteni képet!http://cnctar.hobbycnc.hu/N%e1dh%e1zi%20professzor/2009-12-05%2021%2020%2053.png" border=0>

Szalai György

A magyar Mach3-ról egy képernyő oldalt, jó nagy felbontásban tudna-e küldeni nekem, aki használja? Sajnos nem találok a neten nagy felbontású, kellően éles képet róla.

000000000

000000000

220? v 380?

de vedd le az áramot meg a huzalelötolást
A huzal ahol 2 kerék van

000000000

000000000

Bocs.
380, de azt se tudom konkrétan, hogy mi micsoda, ezért írtam felsőt, alsót.