Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

mex

Üdv mindenkinek!

Van egy háromfázisú asztali köszörűm, már jó ideje várja az üzembehelyezését, ami csak egyfázisról lehetséges jelenleg..
Adattábla nincs rajta, valószínűleg Villgép gyártmány lehet, de nem tudom kideríteni a felvett teljesítményét, így aztán kondenzátort sem tudom mekkorát kellene tennem az egyfázisú üzem miatt.
Ha valakinek van a képen látható köszörűről teljesítményadata, megköszönném.

remrendes

Ha lehet hinni a hirdetonek

mex

Köszönöm, ez jó támpont lehet!

Rabb Ferenc

Megerősítem [#3133@remrendes] válaszát, én is a kép alapján ilyet találtam: ACS 01-33 asztalai csiszoló. 850W-os, tehát egy 60uF-os kondi kell neki deltában.

mex

Köszönöm a megerősítést, holnap megyek kondi után.[#integet2]

wxxsicbe2

Üdv!

Tapasztalt embert keresnék Mdriwe23 IMS860-295-6102,vezérlővel egybeépített léptetőmotor beüzemelésével kapcsolatban.
Még egy felirat segítégképpen MDIP2231-4E,V1.071E

Köszönöm! Feri

Szalai György

PSoft

Ha szükség lenne rá, itt egy másik támpont is.

ANTAL GÁBOR

Egy meglévő DC szervo vezérlőt ( CNC Drive sárga 35 amperes ) szeretnék beüzemelni . Tegnap egy Win 10 es gépre letöltöttem az (elvileg aktuális) vezérlőszoftwert  R3.20

Működik minden de sok dolog NEM!  Például amikor megtalálja az eszközt akkor más szériaszámot ír ki .  Az oszcillogrammot nem tudom letörölni ( lehet egyéni igény , lehet hogy a fejlesztők nem is gondoltak rá ) A PID hangolás almenűben  hiába klikkelek a csatlakozás mezőre  az nem aktív ( más kérdés hogy azt sem értem minek van ott hisz már korábban csatlakoztatni kellett az eszközt
A dignosztika ablakban nálam a RESET sem működik  stb stb
 A szoftwer leírásban azt írják a szerzők hogy nem tesztelték a softot magasabb verziójú Win -nel

Ez lenne a baj? vagy van frissebb verzió és én nem találom

Szívesen venném a segítő válaszokat tapasztalatokat

mex

Mindenkinek köszönöm a segítséget, most már egyértelmű  a köszörű származása, teljesítménye is. A 230V-os működtetéshez szűkséges kondenzátort beszereztem, a deltába kötés után beüzemelem. A kondi nehezen férne be az alap üreges részébe, ki kellene fúrnom egy rögzítéshez használható lukat, akkor már igen. Valószínű kívülről fogom rögzíteni, onnan becsatlakozni a tápkábellel egyetemben a tömszelencén keresztül. A kapcsoló természetesen marad, fázist, nullát, is szakít majd, mert dugvillás lesz a csatlakozása a mobilitás miatt. Ezután már csak korongokat kell beszereznem...

Csuhás

Ha van egy háromfázisú motor 6 kivezetéssel akkor hogyan lehet a kivezetéseket azonosítani? Az ok hogy megvan a három tekercs, de hogyan lehet a tekercs kezdeteket megtalálni? Illetve mi van ha fordítva kötök be egy tekercset? Frekiváltóra menne a motor.

ANTAL GÁBOR

A kérdésemet kimásoltam és egy udvarias levélben elküldtem a gyártónak ( CNC drive ) .  Azután a keresőbe beírtam hogy DG4S és elolvastam az összes találatot .
Klincsik Balázs egy kérdésre úgy válaszol hogy keressék a kollégáját ( Német Csabát ) munkaidőben .  No pár perccel ezelőtt megpróbáltam . Sajnos a telefont felvevő kolléga nem tudott érdemi választ adni , szerinte ezt csak majd Balázs fogja tudni megválaszolni   ( Német Tamás sem ! )
Az esélytelenek nyugalmával várom Balázs jelentkezését ..

A Lényeg : a motort be tudtam hangolni, minden működik de a soft néhány ablaka nekem semmi információt nem szolgáltat ( Pl a diagnosztika ablakban megjelenő számok mire értelmezni tudnám őket megszünnek . A PWM  zöld/ piros  "Ledje" stb  )

jani300

Jó kérdés .
A legtöbb esetben a tekercsfejből , külön jön ki a 3db kezdet és a 3 db vég . A kapocsléc két oldalára .
Ha nem akkor problémás a dolog .

PSoft

IdézHa nem akkor problémás a dolog .

Csak elmélkedek...
Ha a három pár meg van, gondolom addig egy sima Ohm mérővel mindenkinek megy.
Én megpróbálnák az egyik tekercsre pld. 24VAC-t kötni, majd a másodikat autotrafóként hozzákötni.
Ha jó az áramirány, akkor duplázódik a feszültség, ha nem akkor fordítani a másodikat.
Majd a helyesen sorba kötött kettőhöz a harmadikat is hozzákötni és megint mérni.
Ha nem jó, fordítani a harmadikat is.

Vélemény??? [#nemtudom]

Csuhás

Hmmm érdekes gondolat. Ha álló motornál megtáplálom az egyik tekercset akkor szvsz ideális motornál semmi sem jön ki a másik két tekercsen. Ami mégis az csak a bizonytalan szórt terek miatt van. Jól gondolom? ( Ha jut rá időm ezt este megmérem egy motornál )