Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

remrendes

Ha lehet hinni a hirdetonek

mex

Köszönöm, ez jó támpont lehet!

Rabb Ferenc

Megerősítem [#3133@remrendes] válaszát, én is a kép alapján ilyet találtam: ACS 01-33 asztalai csiszoló. 850W-os, tehát egy 60uF-os kondi kell neki deltában.

mex

Köszönöm a megerősítést, holnap megyek kondi után.[#integet2]

Papp Ferenc

Üdv!

Tapasztalt embert keresnék Mdriwe23 IMS860-295-6102,vezérlővel egybeépített léptetőmotor beüzemelésével kapcsolatban.
Még egy felirat segítégképpen MDIP2231-4E,V1.071E

Köszönöm! Feri

Szalai György

PSoft

Ha szükség lenne rá, itt egy másik támpont is.

ANTAL GÁBOR

Egy meglévő DC szervo vezérlőt ( CNC Drive sárga 35 amperes ) szeretnék beüzemelni . Tegnap egy Win 10 es gépre letöltöttem az (elvileg aktuális) vezérlőszoftwert  R3.20

Működik minden de sok dolog NEM!  Például amikor megtalálja az eszközt akkor más szériaszámot ír ki .  Az oszcillogrammot nem tudom letörölni ( lehet egyéni igény , lehet hogy a fejlesztők nem is gondoltak rá ) A PID hangolás almenűben  hiába klikkelek a csatlakozás mezőre  az nem aktív ( más kérdés hogy azt sem értem minek van ott hisz már korábban csatlakoztatni kellett az eszközt
A dignosztika ablakban nálam a RESET sem működik  stb stb
 A szoftwer leírásban azt írják a szerzők hogy nem tesztelték a softot magasabb verziójú Win -nel

Ez lenne a baj? vagy van frissebb verzió és én nem találom

Szívesen venném a segítő válaszokat tapasztalatokat

mex

Mindenkinek köszönöm a segítséget, most már egyértelmű  a köszörű származása, teljesítménye is. A 230V-os működtetéshez szűkséges kondenzátort beszereztem, a deltába kötés után beüzemelem. A kondi nehezen férne be az alap üreges részébe, ki kellene fúrnom egy rögzítéshez használható lukat, akkor már igen. Valószínű kívülről fogom rögzíteni, onnan becsatlakozni a tápkábellel egyetemben a tömszelencén keresztül. A kapcsoló természetesen marad, fázist, nullát, is szakít majd, mert dugvillás lesz a csatlakozása a mobilitás miatt. Ezután már csak korongokat kell beszereznem...

Csuhás

Ha van egy háromfázisú motor 6 kivezetéssel akkor hogyan lehet a kivezetéseket azonosítani? Az ok hogy megvan a három tekercs, de hogyan lehet a tekercs kezdeteket megtalálni? Illetve mi van ha fordítva kötök be egy tekercset? Frekiváltóra menne a motor.

ANTAL GÁBOR

A kérdésemet kimásoltam és egy udvarias levélben elküldtem a gyártónak ( CNC drive ) .  Azután a keresőbe beírtam hogy DG4S és elolvastam az összes találatot .
Klincsik Balázs egy kérdésre úgy válaszol hogy keressék a kollégáját ( Német Csabát ) munkaidőben .  No pár perccel ezelőtt megpróbáltam . Sajnos a telefont felvevő kolléga nem tudott érdemi választ adni , szerinte ezt csak majd Balázs fogja tudni megválaszolni   ( Német Tamás sem ! )
Az esélytelenek nyugalmával várom Balázs jelentkezését ..

A Lényeg : a motort be tudtam hangolni, minden működik de a soft néhány ablaka nekem semmi információt nem szolgáltat ( Pl a diagnosztika ablakban megjelenő számok mire értelmezni tudnám őket megszünnek . A PWM  zöld/ piros  "Ledje" stb  )

jani300

Jó kérdés .
A legtöbb esetben a tekercsfejből , külön jön ki a 3db kezdet és a 3 db vég . A kapocsléc két oldalára .
Ha nem akkor problémás a dolog .

PSoft

IdézHa nem akkor problémás a dolog .

Csak elmélkedek...
Ha a három pár meg van, gondolom addig egy sima Ohm mérővel mindenkinek megy.
Én megpróbálnák az egyik tekercsre pld. 24VAC-t kötni, majd a másodikat autotrafóként hozzákötni.
Ha jó az áramirány, akkor duplázódik a feszültség, ha nem akkor fordítani a másodikat.
Majd a helyesen sorba kötött kettőhöz a harmadikat is hozzákötni és megint mérni.
Ha nem jó, fordítani a harmadikat is.

Vélemény??? [#nemtudom]

Csuhás

Hmmm érdekes gondolat. Ha álló motornál megtáplálom az egyik tekercset akkor szvsz ideális motornál semmi sem jön ki a másik két tekercsen. Ami mégis az csak a bizonytalan szórt terek miatt van. Jól gondolom? ( Ha jut rá időm ezt este megmérem egy motornál )

TBS-TEAM

Megvan mind a 3 tekercs.
A frekiváltót beállítod JOG módba (Max 5Hz.)
Összekötöd csillagba vagy Deltába.
Elinditod a frekiváltót JOG módba, ha felpörög akkor elsőre eltaláltad.
Ha nem fordítol egy tekercs két végét, ha nem jó visszaforditod és a következőt fordítod meg, míg nem kezd forogni.

József