Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Arany János

Ez így fordítóval olvasgatva kb. Józsit igazolja.
Mármint bedugom-kihúzom, látja-nem látja.
De most "rohanok" melózni![#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

Robsy1

Most őszintén kinek fáj az a 3-5 másodperc, amíg a CTRL/ALT/DEL után már használható az előzőleg a PC-hez csatlakoztatott USB pendriver? [#conf]

Hiszen a dos egyik nagy előnye a sok közül minden más op. rendszerrel szemben, hogy pár másodperc alatt mindig üzemkész állapotú PC újraindítás vagy bekapcsolás után. Ez is vitahatatlan műszaki TÉNY.

Amikor meg kihúzod az USB-t, nem kell csinálni semmit, minden továbbra is működik, csak megszűnt az USB meghajtó létezése.

Alga76

Egyetértek. Nem ezen az újraindításon múlik. Tényleg pár másodperc és csak érdekesség kedvéért írtam,  hogy valaki leprogramozta.

svejk

Köszönöm a választ!

Nekem anno utoljára PII 266-os notihoz kellett volna valami megoldás de nem igazán sikerült.
Végül aztán úgy emlékszem egy külső floppyval lett használva.

TBS-TEAM

Pont jó, hogy ez a segítség béna vagyok Topik.

"- Ha pedig van 1 floppyd, az mindenre elég, azzal tudsz a  legyorsabbban, legegyszerűbben régi PC-re dos-t tenni.
Ezek voltak 100 hozzászólással is ezelőtt a tétel mondataim, csak a hatalmas troll zaj elnyomja a lényeget."

Semmire sem elég.

Nézzük a tényeket, mert lehet így te is érted:
1.Egyszerű felhasználó semmilyen számítógépes háttér. 0 (zéró)
2:1db Win10 gép. Korszerű a mai felületekkel.(Nincs FDD.)
3:1db P3 IDE, FDD,CD-ROM gép csak vas semmilyen rendszer a HDD-n.
4:Mostmár van Floppy lemeze új gyárilag formázott (vagy nem).

Úgy döntöttél, hogy a segítségkérésére írsz a témában, mert értesz hozzá és segíteni szeretnél.
Az, hogy leírod 100x lehet egy floppy lemezzel DOS-t telepíteni és ezt mindenki higye el attól, arra az üres Floppy lemezre nem kerül adat.

Le kell írnod, hogyan tudja az alap DOS telepítő file-ket felvarázsolni az üres lemezre, majd azzal a BOOT lemezzel hogyan miként kell ejárnia, hogy DOS operációs rendszer legyen a P3 üres gépen.
Minden feltétel adott a sikeres telepítéshez.
Közben ne feledd az 1. pontot.

Troll zajjal ne foglalkozz.
Ezek alapján fuss neki 101x
József

svejk

Hmmm... lehet kavarok valamit.
Azon a gépen talán nem is volt USB.
Egy Compaq 1750 volt, de már ebben sem vagyok biztos...
Ehh...hülyül az ember. :(

hostya

Majd most jön az, -sokadjára- hogy: Már megint "mesélsz".. [#circling] [#wave]

Robsy1

Soraidban újabb szakmai tévhiedelmeidről írtál.[#csodalk]

Neked is javaslok egy normális sorrendet.
Tanulj, értsed meg a műszaki TÉNY-eket, a matematikai alap összefüggéseket, és majd utána írjál ide bármit is. Ha pedig a folyamat ellenére még mindig nem éretsz valamit, kérdezz tőlem, szívesen segítek majd.

Ezen folyamat nélkül csak trollkodsz, félrevezetsz, okoskodsz a valótlan, szakmaiatlan meséiddel, mint már olysokszor tetted itt a fórumon. Megvezeted az itteni még tőled is kevesebbet tudó embereket, akik még hálásak is neked a dezinfókért, mert azt hiszik segítesz nekik ezzel a magabiztosnak látszó irományaiddal.

Vagy van egy másik lehetőséged: kérlek halgass el végre itt ebben a témakörben (meg másban is, amihez keveset értesz), amíg a javasolt sorrenden nem vagy túl. [#ejnye1]
Iszonyú unalmas, amit itt művelsz, és nekem nincs arra időm, hogy állandóan a jó útról, a helyes műszaki emberhez méltó viselkedésről írogassak neked is. [#wave][#law]

hostya

Na mit mondtam..!
Ennél az embernél felakadt a tű a lemezen.. [#vigyor2]
Vagy a lemez rossz, vagy a lemezjátszó.

TBS-TEAM

"Tanulj, értsed meg a műszaki TÉNY-eket, a matematikai alap összefüggéseket, és majd utána írjál ide bármit is. Ha pedig a folyamat ellenére még mindig nem éretsz valamit, kérdezz tőlem, szívesen segítek majd."

Ezen írásod alapján akkor kérlek nekem írd le a folyamatot.
Megrendelem, nem kérem ingyen, természetesen fizetek érte.
Áfás számlát kérek.
Számlázási adatokat elküldöm mailba.

Feltételek a az 51540 1-4 pont.

Erre a felületre kérem a leírást.
Előre is köszönöm.
József

Robsy1

János gépén (de általában is szinte minden P3-on) van minden, ami kényelmesen elég a dos-hoz is. Íme:

svejk

No most már tényleg ugorjatok, mert ítélőszék elé kerültök!

[#ejnye1]

svejk

Lehet meg kellene kérni Moparman-t, hogy készítsen egy lehetőséget hogy páros napokon csak TBS-TEAM, páratlanon pedig csak Robsy írhat. :)

Robsy1

Ilyen gyorsan nem mehettél végig a javasolt tanulási, megértési folyamaton!
Majd ha túl vagy ezen, akkor kérdezz. Én nem tudok helyetted dolgozni, gondolkozni, ezt az elő munkát neked kell elvégezni, mint ahogyan én is elvégeztem tizen évekkel ezelőtt e témában.

Robsy1

Az én javaslatom, amit már sokszor írtam egyszerűbb, jobb: lehetőleg csak az irjon ide a Fórumre műszaki megoldást, aki biztos benne, hogy az jó és optimális, és biztos a tudásában.

Abban meg igazad van, amit már én is javasoltam annyiszor: Ugorgyunk, és lehetőleg csak a műszaki témákról, problémákról írogassunk egymásnak.[#wave]