Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

mex

Pedig igazán véget vethetnének már a farokméregetésnek...
Ebből nem profitál senki, csak a popcorn fogy.

afjybsise

Nem lehet, hogy neked inkább egy a te kvalitásaidnak megfelelő platformon kéne okfejtened?

hostya

".Nem készíteke erről idétlen videót,TÉNY-ként írtam, amit írtam.Ha nem hiszed, az te bajod,"
Ami számodra TÉNY az a mi számunkra csak egy ÁLLÍTÁS (bizonyítás nélkül) én(meg még többen is ezen a fórumon) nem hinni akarok hanem tudni, tanulni..

"Tudod bizonyos emberekkel itt a fórumon is az a baj, hogy valamit hisznek, de nem tudják a valóságot, az objektív igazságot. Ebből aztán csakis többszörösen vesztesen jöhetsz ki egy szakemberrel folytatott vita kapcsán."

Ezt már többünknek is leírtad.. [#fogmosas] [#circling]

Hiszen mint most is még tovább mesélsz, és ok. nélkül kötekedsz velem

Fogd már fel..!
ÉN nem kötekedek, nem mesélek hanem KÉRDEZEK, és VÁLASZT szeretnék kapni egy szakembertől aki 34 éve megtanulta, tudja, és használja a dos boot elvet, gyakorlatot. !!

Jó lenne olvasni tőled egy SZAKMAI választ a kioktató/lekezelő megjegyzéseid helyett..
Én azt gondolom hogy te nem tudod áttörni azt a bizonyos buborékot ami körülvesz téged..

TBS-TEAM

Remélem még van egy kis Popcorn, hogy végégnézzétek
a DOS és az USB kapcsolatát, hogy milyen száraz érzés.[#eplus2]
Hogyan is lehet használni az USB-t a DOS alatt.
Jókora türelem kell hozzá az biztos.

József

rokonok

A dos kb 30 másodperc alatt ott volt. :)

PSoft

Ne legyenek illúzióid.
Nem fog Ő, semmit prezentálni/bizonygatni ilyen egyszerű földi halandóknak mint mi vagyunk.
Ha úgy alakul, Ő a "legjobb védekezés a támadás" elvét alkalmazza.
Mindig is ezt tette.

Hogy most mi következik?
A sok-sok év tapasztalata alapján...
Hallgat egy darabig, aztán majd valahol, más topikban ismét talál valami jó kis kötekedni/trollkodni valót.
Az a buborék ami körülötte van...soha nem fog kipukkanni, mert Ő, abban érzi jól magát. :(

svejk

Megtudhatjuk Te melyik USB drivert használod/preferálod a Dos-os gépeidben?
A neten elég sok kering de senki sem esküszik meg, hogy az a tuti.

Vagy netán Te írtál magadnak egyet?
Végül is elég régóta programozol benne.[#nemtudom]

Arany János

Szép estét Mindenkinek!
A floppyk megjöttek! Köszönet az eladónak!!!
És akkor most leszek "feketebárány"!
Visszaállítom az eredeti állapotot:
Alaphelyzet:
P3, Optiplex GX150.
Csak IDE csatlakozókkal. Bár van a gépen USB dugó, de a Biosban nem találok USB-re utaló kifejezést, az alaplapra sokeres szalagkábellel csatlakozik egy kis panelen keresztül.
Ugye Linuxal hazavágtam ami a gépen volt.
Nagyon szeretném az ismerkedést folytatni a Turboval.
Ebben az egyik legfőbb motiválóm az itteni fórumozók közül az egyik.
Amiben "biztos" vagyok: a CD működik, mert ilyen-olyan agyatlan próbálkozásaim ezt igazolják.
Hétköznap dolgozom, tehát az ilyen "játékokat" inkább hétvégére hagyom, cserébe nincs hová szaladni ezt-azt venni.
Felteszem az XP-t, hogy ellenőrizzem a floppy lemezeket.
Valószínűleg (a darabszám alapján) a régi telepítésből őrződött meg.
Nem találtam életjeleket.
De aza q..va Dos nem hagy nyugodni!!!
Jelzem a Fórumon a bal..fékségemet.
Eszköz a segítségemre Win10 csupa SATA csatlakozóval.
Próbálok felkészülni. Vettem volna lemezeket.A reakció egy sajnálkozó félmosoly, ami egészen kiszélesedik, amikor alternatívaként megemlítem a CD-RW-t. Örültem annak a néhány CD-R-nek is amit elhozhattam! Mai kaland:megkértem páromat, hogy bevásárlás közben nézzen be a MM-be RW-ért. Az eladó elmagyarázta neki, hogy nekem az USB tökéletes, mert ilyen lemezt szerinte már nem is gyártanak!
De visszatérve a lényegre: Szeretném azt a DOST! Segít valaki?[#conf]

TBS-TEAM

A CD-re 6.22 eredeti DOS kerűlt.
Semmivel sem leszel előrébb ha Floppy-ról küzdöd fel a gépre.

Mi nem használjuk a DOS-USB kombót mert mint a videon is látható nem igazán felhasználóbarát.
4-5 féle verziót próbáltuk, volt amelyik nem is indult el.
A legstabilabb ami a videon van:
device=C:\DOS\usbaspi.sys /w /v
device=C:\DOS\di1000dd.sys
Itt egy angol honlap ami a dos-os alkalmazásokkal foglalkozik még tegnap is frissítették. DOS-USB kapcsolat.

Mi a Floppy emulátort használjuk ha kell mert az stabil és nagyon jól kezeli az USB-t.
U100
Jó pár régi CNC gépbe raktuk a floppy helyére és stabilan működik. Kiváltja 100%-ban a floppyt.
József

Robsy1

Te jó ég!!!
Ritkán látni ekkora szakmaiatlanság halmazt, hozzá nem értést, és még videót is készítettél minderről.[#nyes][#csodalk]

TBS-TEAM

Várom az oktatóvideót a DOS telepítésről. 30mp. ne feledd.

Ui:vegyél egy okostelefont amivel fel tudod venni.
József

Robsy1

"Hogy most mi következik?
A sok-sok év tapasztalata alapján...
Hallgat egy darabig, aztán majd valahol, más topikban ismét talál valami jó kis kötekedni/trollkodni valót."

Miért hallgatnék, nem szokásom, mert én törekszem a műszaki tény közlésre itt a fórumon is. Mint az köztudott, van mögöttem 39 év (+15 év a 9-24 éves életemből, amit nem is számoltam nagyvonalúan ebbe bele) a CNC szakirányú mérnöki tervezés, gyakorlat, állandó tanulás, tapasztalat, ezekről szoktam itt írni, hasznos, tanulságos információkat megosztani.

Így minimális az esély, hogy nagyot tévednék.

Mivel nem hallgattam, az idézett mondatod további állításai se lehetnek igazak, ócska/hazug vádaskodás, feltételezés csak a részedről.[#wave]

Robsy1

Csak a nagyon régi P3 és az azelőtti alaplapos gépeknél kell olyan segéd program, ami kezeli az USB1, 1.1 formátumokat.
Korszerűbb P3-től felfelé semmilyen segéd progi nem kell, a BIOS elintéz mindent.
Így természetesen Jószef videós szerencsétlenkedése totál dezinformáció. Ha ugyanis mindent szakszerűen jól csináltál, rádugva a pendrivert egy dos-os gépre csak be kell kapcsolni, és ~5 másodperc után, miután be-boot-olt az alap dos, már használhatod a pendrivert is. Jól is néznénk ki, ha ha olyan "rossz" lenne, mint ahogy azt ő mutatta be a hiedelmei alapján.

A legfontosabb a szakszerűen particionált, formatált dos pendriver. A google tele van megoldásokkal, ott tudsz nézelődni, én is az ottani oldalakról tanultam meg.

Túlértékelsz, nem értek én annyira az USB világhoz, hogy saját magam írjak ilyen illesztő progit, erre ott vannak a profi programozók, szám.tech. cégek.

szf

"Mi a Floppy emulátort használjuk ha kell mert az stabil és nagyon jól kezeli az USB-t.
U100
Jó pár régi CNC gépbe raktuk a floppy helyére és stabilan működik. Kiváltja 100%-ban a floppyt."

Köszönöm az ötletet!

PSoft

Én is -meg még sokan mások is- írhatnék hasonló hangzatos lózungokat a mögöttem álló majd ötven "szakmai évről".
No de...minek? [#wave]