Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Legutoljára decemberben került egy MIKRON HASS VCE-1250 CNC-be.
Azóta boldogok mert már nem nagyon használták a gépet, nem volt jó floppy lemezük.

Vannak rajta Jumperek és ki lehet választani milyen Floppy-t emuláljon.
A CD-jén lévő program helyett van stabilabb, ha kell csak írj
és elküldöm.
József

szf

Veszek egyet megismerni. Utána jelentkezem. Köszi!
(Ha addig nem szaladsz el [#kacsint])

Robsy1

"No de...minek?"

Azért, mert pl. ez is egy plusz érv, hogy belássad a tévedésedet, amikor az én tény állításomat vitatod.
Ugyanos az nyilvánvaló, hogy ha valaki nagyságrendekkel több ideje foglalkozik (tanul, fejleszt, tervez, megvalósít, gyakorlatban megépíti) egy műszaki szakterülettel, mint te, akkor ez is egy nyomós érv, hogy gyorsan gondolkozzál el a kiritikád helyességét illetően, értsed meg a másikat, és így frissítsed a tudásodat, az eddigi hiedelmeidet, téves elképzeléseidet pedig felejtsed el.

Ilyen egyszerű lenne ez.
Ez a normális emberi viselkedés szerintem, így kellene működnie egy műszaki Fórumnak. Csak neked és a szokásos pár embernek ez nem megy, de erről nem én tehetek. És ezért kár engem minden mással hamisan vádolni, bántani igaztalanul, és nem is a műszaki témához tartozóan.

Szép reggelt, napot kívánok mindenkinek![#wave]

Robsy1

Ahogy tegnap megbeszéltük, a BIOS-od látja a floppy maghajtót (A, 1.44MB).
Így miután bejelentkezett a dos, tegyél be egy új floppy lemezt a meghajtóba, majd beírod a villogó kurzor sorba a:
Enter-rel lezárod.
Ha minden ok. akkor, sikeresen az A meghajtón vagy, és a kuzor feliratod ezt az A:\> jelzéssel igazolja vissza.
Így tudod az új dobozos, gyárilag formattált floppy-kat letesztelni.
Természetesen ha van a számítógépeden valamilyen fájlkezelő is már telepítve, akkor azzal is ki tudod választani az A meghajtót, és a visszajelzésed a már leírt lesz.

Idáig eljutottál? Működnek így az új floppy-k?

VViktor

Sziasztok jó urak!
Minek ez a vita?
Mindenki a saját igazát védi,ezzel nincs is baj.
De már bizonyítani kell,az más tészta.
Én mindent elhiszek,hiszem apró törékeny porszem vagyok ebben a gépezetben.
Csak a Szakmai "tények" valahogy nem láthatóak.
Tibor. Kérlek mutass példát.
Mutasd meg ,hogy hogyan kell ,jól szabályosan,gyorsan ,és hitelesen,megtenni ezt a telepítést.
Nem vonom kétségbe a tudásodat,sok éves tapasztalatodat.
De Hogy tanítasz itt valakit is,ha arra sem méltatod,hogy mutass neki valami kézzel foghatót?
Tisztelettel: Viktor

Robsy1

Ugye viccelsz? [#conf]
Most videózzam le, amit már leírtam itt többször, hogy a dos hiba nélkül, észrevétlenül kezel egy szakszerűen elkészített pendrivert is ellentétben azzal videóval, amin nem ez látható?
Gondolkozz inkább, és aszerint döntsél azokról az állításaimról, amiket írtam.
Hiszen láthatod, a videón végig hazudnak neked, csak a "haveri hívő tagozatot" hatja meg egy ilyen videó, a gondolkodó embernek elég, ha elmondják az igazat egy másik alternetíva kapcsán.
A gondolkodási, megértési munkát ugyanis neked kell személyesen beletenni azokba az információkba, amikről én beszélek, én ebben nem tudok általában itt segíteni.

Ha pedig még az átgondolásaid alapján ezek után se értesz valamit, felhívhatsz, és segítek a konkrét kérdéseid kapcsán.

PSoft

Az évek alatt többször is feladtam már, -most is ezt teszem- reménytelen "eset" vagy.
Kicsit ugyan megkésve, de szép reggelt és szép napot kívánok Neked is. [#wave]

sarktibsi

Én nem nagyon ismerem a számítógépek lelki világát annak ellenére , hogy PLC-ét programozok , így inkább csak a tapasztalatomat tudom megosztani.
Van egy ipari pc-ém (nem tudom milyen de nagyon nem is érdekel) a lényeg az , hogy dos alapú , email-be kapom az adatokat, a laptopomra letöltöm , majd kiírom egy pendrive-ra. Ezután behelyezem a pendrive-t az ipari pc-be , majd bekapcsolom innentől kezdve csak át kell másolni az adatokat, talán egy percet sem vesz igénybe. Ezután kikapcsolom a pc-ét , majd kiveszem belőle a pendrive-t. (lényeg az , gyorsan és jól működik)

hostya

Robsy1

[#eljen]
Köszi a visszaigazolást, a tapsoló, ...., haverok elgondolkozhatnak, hiszen általad is itt egy bizonyíték a mondókámra.

hostya

Akkor még egy taps a mondókádra..[#taps] [#vigyor2]

designr

Robsy1

Ahelyett hogy elszégyelnék magukat a tapsolók, stílust váltanának, még tovább csinálják a trollkodást.
Mindig van mélyebb.[#csodalk] Nekem így is jó, csináljátok, úgy látszik nektek mindent lehet, nem érdekel, hiszen ez a magatartás benneteket minősít.

TBS-TEAM

A video nem vonja kétségbe a DOS és az USB működését.
Hanem azt mutatja nem lehet úgy használni mint a Win alatt,
hogy csak huzgáljuk, dugdossuk össze vissza az USB kulcsot.
Mindig teljesen ki kell kapcsolni és megvárni míg a táp is teljesen megáll, semmi más nem segít.

Egy régi kezdeti korszak megerőszakolása egy modern eszközzel ami termelésben nem használható.

Ehez képest az Floppy szimulátor USB páros ugyanazt a konfortot nyújtja mint a modernebb gépek USB kezelése.
Menetközben cserélhető, nimcs vele ba..akodás.
Nem kell a gépet kikapcsolni minden futó programot leállítani.

Egy példa:
Van egy himző üzem ahol a gépeket karbantartjuk.
4db 12 fejes TAJIMA himzőgép fut DOS rendszer.
Betöltik USB a programot, elinditják a fejeket.
Közben hoznak másik programot USB-n.
Miközbe megy a gép betöltik a szerkesztőbe megnézik minden szin oda van rendelve ahova be vannak töltve a gépen, ha nem akkor módosítanak a programon.
Infarktust is kapnának ha a gépet ki kellene kapcsolni azért
mert be kell tölteni egy himző programot, miközben megy a gép nem lehet adatot bevinni.
József

onagy

Régi DOS-os hardvereknél úgy oldottam meg az USB kérdést, hogy találtam router-t, aminek USB csatlakozója volt és be lehetett állítani hálózati meghajtónak a rácsatlakoztatott pendrive-ot. DOS-os gép oldalról egy net use ... paranccsal map-eltem és kész.
O.