Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Bár nem hiszem hogy tudatosan, de...itt is "ügyes volt". [#eljen]
[#t200p51558#]

szf

Keresek olyan személyt aki jártas
S7-1200-TCP/modbus  programozásba.

Arany János

Szóban tudok eléggé "ösztönös" lenni!
Írásban már jobban átgondolok dolgokat!
Tehát most van három leürített,"aprócska" pendrivém, amit feld... magamnak!
Valóban ügyes vagyok!!!

TBS-TEAM

A legegyszerübb a video információ, mert többször visszanézheted.
Készítettem egy CD lemezt DOS6.22 + USB kezelés telepítésére,
pár perc alatt kész a teljes rendszer extrákkal.
Elküldtem az ISO file-t.

.

Ha valakit érdekel elküldöm az ISO file-t.
József

TBS-TEAM

Köszönöm válaszodat:

"Ilyen gyorsan nem mehettél végig a javasolt tanulási, megértési folyamaton!
Majd ha túl vagy ezen, akkor kérdezz. Én nem tudok helyetted dolgozni, gondolkozni, ezt az elő munkát neked kell elvégezni, mint ahogyan én is elvégeztem tizen évekkel ezelőtt e témában."

Végigmentem a tanulási folyamaton, és már túl is léptem rajta.
Törlöm az 51545 írásban lévő megrendelésemet.
Sok sikert kivánok.
József

svejk

Ezzel az említett SFR1M44 U100-al próbáltatok 720 KB-os DD-s lemezt is emulálni? (Mitsubishi, elég egyedi op. és filerendszer)
Elég olcsónak tűnik a többihez képest.

Tudom néha csak nüanszokban térnek el a kommersztől de  ezeknevesítve vannak géptípusokhoz.

No és még az nagy kérdés hogy maga a rendszerlemezek működnek-e velük, pl. egy csont üres masina újraélesztésénél.

Robsy1

"Végigmentem a tanulási folyamaton, és már túl is léptem rajta."

Aham....[#nyes]
Mivel még most is a CD málnásba juttató verziódat erőlteted, semmit nem tanultál te, semmin nem léptél túl, csak a szád jár.

Az én eredeti felvetésem ugye az volt, hogy 1db 1.44Mb floppy-val ~30 mp alatt 286-tól core i7 processzoros alaplapig megoldható az alap dos telepítés, USB pendriver kezelés. Viszont János téged választott.
Kellemes játszadozást kívánok nektek![#wave]

TBS-TEAM

A WIN programja tudja kezelni a 720Kb lemez emulálást is.
Teljes értékű Boot lemezt lehet készíteni akár többet is 100db-ig.
Az USB kulcsot 100db Floppy lemezre tudod formázni, 720 vagy 1,44.
A WIN xxx ha behejezed a 100db Floppy-ra formázott USB kulcsot csa az elsőt látja, de a saját programja mindig mind a 100-at és midegyiken lévő adatokat el is menti egy könyvtárba és bármikor visszatölthető.
Használata egyszerű.

Választol egy lemezt:
pl: 1:feltelepíted rá a 1 DOS lemezt
    2: DOS 2 lemezt és így tovább....akár 100db-ig.
Fogod az USB kulcsot és amin 100db formázott Floppy van és rajta lévő adatok.
A DOS-os gép amin éppen fut a rendszer beledugud az USBkulcsot
a Floppy emulátorba.
A rajta lévő gombokkal kiválasztod melyik számú lemezt akarod beolvasni pl:3.
A DOS-ba meghívod az A meghajtót és máris hozzáférsz az adatokhoz.
Ha másik lemezt akarsz beolvasni akkor az emulátoron kiválasztod pl:5 és a DOS-ba meghívod újra az A meghajtót.
Ha ki akarod venni az USB kulcsot csak kihuzod az emulátorból.

100% értékű floppy-ként kezeli a számítógép.

A Jumperekkel be lehet állítani a MITSUBISHI-re is.
Az eredeti FDD meghajtón lévő adattábla alapján.
Vagy 10 éve egy Mitsu. huzalszikrába raktam.
Pfaaff automatába 720Kb. is kerűlt. [#eplus2]
József

TBS-TEAM

Még annyit, hogy van belőle sok féle változat.
Elöszőr a Flopy adattáblája kell és úgy kell keresni hozzá ha egyedi.
Régen volt vagy5-6 féle vagy több...[#kacsint]
József

TBS-TEAM

János nem választott, hanem te kerested azt a pillanatot amikor ki tudsz hátrálni, hogy a tudásod egy csöpnyi része nehogy közkincsé legyen, mert semmi infót nem adtál neki.

Vagy nem tudod hogyan lehet egy üres lemezre DOS-t varázsolni,
mert hittel nem megy, az adott feltételek melett.
1db WIN10 gép nincs FDD.
1db USB kulcs
1db Üres Ploppy lemez.
1db üres P3 gép FDD-vel.

Mert neked van DOS-boot lemezed és még ilyennel nem kelett szenbesűlnöd.
Hiába vetted elő a matematikai összefüggöségeidet, nem volt benne ilyen opció.

A DOS-om túlléptem Vintage.[#integet2]
József

g89ketty

Gratulálok a türelmedhez a sok személyeskedéssel szemben![#taps][#pias]

Robsy1

Pár napja Jánost felhívtam nagy nehezen (többször nem vette fel), és félórán át megbeszéltük a dolgokat. Ma estére mondta, hogy lesz neki floppy/usb adaptere.

Innentől kezdve megint kiderült, mekkora hazugság, szakszerűtlenség halmazokat, dezinformációkat tolsz itt nagy magabiztossággal.

Sajnos vannak, akik beveszik ezt a stílusodat, mert ki kell mondani: sokan lebutultak itt a fórumon is (de mindenütt ezt tapasztalom), így sajnos még a maradék józan eszüket, gondolkodó képességüket is egyre inkább elvesztik az emberek a csicsavilág (meg sok más tényező) ne gondolkodj semmin, csak klikkejl össze-vissza hatásaként, és higgyél.

Azaz a tudás alapú társadalom helyett kialakult egy megvezetett, hit alapú, tévhiedelmekre épülő buborék megosztottság, idétlen spirálba kerültek az emberek a műszaki életben is (tisztelet a kivételeknek).

g89ketty

Az a mi szerencsénk, hogy miután kiszálltál (51564) újra itt röpködsz közöttünk.[#pias]

afjybsise

Robsy1

Ha valaki hamisan vádol, szakmaiatlanságokat beszél, arra jogom van válaszolni. Másból szálltam ki, olvassd el ismét, mit írtam.