Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Arany János

Nem vagyok sértődős.
Az én tudásommal ezt nem engedhetem meg magamnak.
Ezért folytatnám!
Az újabb szakasz itt kezdődik: [#t200p51483#]
és itt ér véget:[#t200p51554#]
A telepítés kérdésen akár túl is léphetnénk, mert az akkori lehetőségeim azóta megváltoztak, tehát nincs értelme beszélni róla!
Józsi lemezével és videójával még nekem is sikerült megcsinálni, és ez nálam nagy szó, mert teljesen járatlan vagyok a témában!
Ettől függetlenül ha Tibor beleegyezik, hogy itt mindenki előtt történjen a dolog, akkor kipróbálom az Ő megoldását is!!!
Ha nem, akkor szerintem nincs is értelme folytatni, még akkor sem, ha számomra előnyösebb lehetne!
Mert az a legnagyobb nyereség, ha bármikor megismételhetem!!!

Megjött a csuda kiegészítő is. most már tudok floppyt írni ezen a gépen!

afjybsise

Ti mindenben jártasak vagytok, csatolok két fotót, ami jól prezentálja a kialakult helyzetet. Most mindegy, h9gy mi volt a cél, melyik mester, mit baszott el, jelenleg itt vagyunk.
Valami nem annyira kókány ötlet esetleg, hogy ezt a tálca és a fal közötti hézagot, mivel lehetne kitölteni?
Ablakos ismerősömnek volt egy ötlete, hogy egy darab műanyag párkány anyagból taknyolni ide valamit...

mex

Tedd fel a facéra a derékszög tagadók csoportjába, na ott lesznek ötletek..[#nyes]

szf

Mekkora a legnagyobb rés?

afjybsise

A fal ilyen (illetve a két szemközti nem párhuzamos), azt tudtam, csak arról volt szó, hogy úgy vakolja ki a nyüves, hogy ez a tálca passzolni fog.[#vigyor]

rokonok

Szimetrikusan elosztanám a hézagot mindkét oldaláról szilóval kinyomnám.

afjybsise

Az lett volna a cél eredetileg, de 45 milliről beszélgetünk [#vigyor]

szf

PVC 50x50-es sarok élvédő + beleragasztva egy kádszegély. Fehér szaniterrel eldolgozva. Természetesen a hiányzó részt kitölteni.

afjybsise

Ez jó ötlet, önmagában a kádszegélyre én is gondoltam, de önmagában 20-25 mm környékén találtam, de ezt kipróbálom, köszi!

TBS-TEAM

A fali burkolatból vágni 2 hosszú csíkot és a fugaközöket megtartva kiburkolni,minimális lejtéssel a tálca felé, azzal lesz a legnormálisabb.
Bármilyen más anyag elüt szinben a többitől és csak mégjobban kiemeli a hibát.

József

ANTAL GÁBOR

Nálam sincsenek derékszögben a falak . ( így vettem anno ) Így oldottam meg. A színes fali csempéket is direkt  a csalás miatt rakattam így

afjybsise

Igen, jogos. Ez is lenne a legautentikusabb megoldás, ahogy Gábor is mutatja a fotóján. Egyszerűbb is, mint felvágni a járólapot alatta, vésni a betonból és kiönteni, hogy utána járólap szintbe kerüljön a tálca. Eredetileg ez volt az elképzelésem, csak nyammogtak, hogy nem lehet hozzányúlni, ha valami baj lesz vele. Nálunk minden mester azon van, hogy kibasszon a következő szakmával [#vigyor]
Szombat-vasárnap szerelvényeztem, a dobozok 1/3át sikerült televakolnia a festőknek [#vigyor]

remrendes

Mukovel. Keress egy sirkovest vagy a parkanyos.hu-n nezd meg es itt helyben levagjak meretre.

kaqkk007

Kidobnám a tálcát és folyókát csempét rakatnék le ..

afjybsise

Azért vettem tálcát, mert tálcát akartam...

Marad a melléburkolás, ahogy javasoltátok! Köszi