Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Mesélek még egy kicsit:
A CD-ről csak annyit, hogy keletkezett:
2001-ben elvállaltam 30db gépre, hogy feltelepítem a DOS-t
és hozzá a Win95-öt + MS.Office HU 3.1-et.
Az első gép telepítése több mint 6 órába telett.[#zavart2]
MS. Office 30db Floppy-n volt.
A CD elkészítése után ~1 óra alatt megvolt.
~3 perc a DOS teljes telepítése CD-ről.
Az idő a legdrágább.

Mostmár az USB kezelés is benne van.[#eplus2]
Egy kis újgyakorlat hipp-hopp. [#eplus2]
Ha érdekel szivesen elküldöm, és másnak is.[#kacsint]
József

hostya

Olvasva az előzményeket szerintem a kérdező (AJ) már túl van a DOS telepítésen, az már sikerült neki cd-ről...
==========
" #51429
Ment, mint a karikacsapás!
Milliónyi köszönet!!!"
========
" #51430
Az újabb gond:
Hogyan tudnék fájlokat bevinni?
Pl.:egy egyszerű alkatrész .tap kiterjesztését átírtam .txt-re.
Kiírtam cd-re és az eddig jelzett mondatot kaptam válaszul.
A lemezképeket amit Józsitól kaptam gond nélkül megnyitja!
A cd-t hogyan lehet másképpen megírni?"
==========

Most egy olyan adathordozó eszközt keres CD lemez helyett, (mert gondja van a CD írással is) amivel adat fájlt tudna átmozgatni a Win10-es gépről a DOS-os gépre..
Az FD lenne a kézenfekvő megoldás (ha van mindkét gépen FD meghajtó), de most nincs használható flopi lemeze, de az is lesz neki nemsokára...

"MÁLNÁS"

Erre ajánlottad az USB-s "pendrivet" ...
Csakhogy a DOS meg az USB csak valami trükkel tud együttműködni.
Na erre trükkre vagyok kíváncsi..
 "MÁLNÁS 2"

Arany János

Semmi garanciám nincs arra, hogy a floppy működik!
Mielőtt belevágtam ebbe, feltettem az XP-t. (saját, hivatalos telepítő) és megpróbáltam a lemezeket formázni.
A formázást nem sikerült befejezni. Mondta a gép!
Nem látok lehetőséget arra, hogy hogyan tudnám eldönteni lemezhiba vagy meghajtó hiba?
Tedd át másik gépbe: amin írok, azon minden SATA, amin ügyetlenkedem azon minden IDE.[#conf]
Hogy minek fogok bele?
Nos, ment ez CD-röl is! (hála a segítőmnek)
"Ezek hiánya nélkül, alap feltételek megteremtése nélkül kár volt belefognod"
Hát a legalapvetőbb feltételek teljesültek, mert a CD-m működik!
A DOS fent van, ügyetlenkedhetek a Turbo-val!

Robsy1

"Amikor én DOS-t telepítettem, akkoriban még nem volt az egy floppys változat."

Ez is téves műszaki tudás. de inkább hitnek nevezném.

Tudod bizonyos emberekkel itt a fórumon is az a baj, hogy valamit hisznek, de nem tudják a valóságot, az objektív igazságot. Ebből aztán csakis többszörösen vesztesen jöhetsz ki egy szakemberrel folytatott vita kapcsán, hiszen mint most is még "ferítéssel", "elegancia" hiánnyal is hamisan vádolsz.[#ejnye1]

Robsy1

~3 perc a DOS teljes telepítése CD-ről.
Az idő a legdrágább.

Floppy-ról 30 másodperc egy alap DOS telepítés.

Ezért vitted be a CD málnásba egy P3 gép esetén Jánost.

Tudod bizonyos emberekkel itt a fórumon is az a baj, hogy valamit hisznek, de nem tudják a valóságot, az objektív igazságot. Ebből aztán csakis többszörösen vesztesen jöhetsz ki egy szakemberrel folytatott vita kapcsán, hiszen mint most is még tovább mesélsz, és ok. nélkül vicsorgó ikonozol. [#ejnye1]

Robsy1

"Semmi garanciám nincs arra, hogy a floppy működik!"

Erről beszéltem, amíg nincs egyetlen egy működő floppyd se, addig nincsenek meg az alapfeltételeid se.
Felőlem szórakozhatsz málnás CD-vel is, de akkor miért rendeltél floppy-kat is?

Ma estére már okosabb leszel, ha végre minimum 1 floppy-t elfogad a meghajtód. Amíg ez az alapfeltételed nem tlejesül, a helyedben bele se fogtam volna semmiféle DOS telepítésbe. Ez csak egy tanács lett volna, de mivel telefonon nem tudtalak elérni, így végig szenvedted a málnás CD verziót, amivel persze még mindig gondjaid lehetnek adat fájlok írása/olvasása kapcsán.

TBS-TEAM

Alap DOS mit jelent nálad?
Remélem a 4db lemezt mert az az alap.

Mutasd meg légy szíves a 30 mp alatti a DOS telepítést.
Az alapoktól:
Üres nem formázott HDD-re.
A legnagyobb elérhető DOS particióval.
Floppy lemezről ez szerintem kivitelezhetetlen.
Nem vagy tisztában mennyi az a 30mp.

Várom a bemutatót, hátha tanulok valami újjat ebben.

CD-ről~3pec:
Nulláról Teljes DOS+DOS navigátor+ CDkezelés+ egér kezelés+
+tömörítők (ZIP, RAR, stb..) Autoexec, config.sys beállítások stb...
Videón láthattad.
József

Robsy1

Nem tudnál végre csendben maradni, muszály továbbra is a meséiddel, a műszaki dezinformációiddal teleszemetelni a fórumot?

Ugorgyunk![#integet2]

hostya

A DOS 6.22 egy floppys változata NEM teljes értékű telepítő, ezt te is tudod.. -remélem-

"Tudod bizonyos emberekkel itt a fórumon is az a baj, hogy valamit hisznek, de nem tudják a valóságot, az objektív igazságot."

No akkor mutasd meg a valóságot, az objektív igazságot(!), hogy ne éljünk itt tévhitben az 1 floppys DOS 6.22 teljes értékű telepítő kapcsán!!

Ha majd megmutatod, és bebizonyítod hogy az 1 floppys DOS telepítő teljes értékű telepítő, akkor kiderül hogy ki a vesztes, és ki az aki "ferdít".. [#pardon1]

Robsy1

Nem készíteke erről idétlen videót, TÉNY-ként írtam, amit írtam. Ha nem hiszed, az te bajod, engem nem érdekel, éljél továbbra is a kis buborékodban.

Rád is  az vonatkozik, amit ma már két esetben írtam:
Tudod bizonyos emberekkel itt a fórumon is az a baj, hogy valamit hisznek, de nem tudják a valóságot, az objektív igazságot. Ebből aztán csakis többszörösen vesztesen jöhetsz ki egy szakemberrel folytatott vita kapcsán. [#ejnye1]
Hiszen mint most is még tovább mesélsz, és ok. nélkül kötekedsz velem, aki 34 éve megtanulta, tudja, és használja a dos boot elvet, gyakorlatot.

hostya

NE Ugorgyunk!!  [#ejnye1]

Inkább hallgassuk/olvassuk a te meséidet is az 1 floppys DOS teljes értékű telepítő, meg a DOS alatti USB alkalmazásról.!

Kéretik válaszolni, bizonyítani, majd utána kihátrálni a kényelmetlen helyzet(ed)-ből..

Ha ez meg lesz, majd akkor Ugorgyunk [#integet2]

TBS-TEAM

Végeztem a reggeli 5Km futásommal.[#nevetes1]

Szeretnék tanulni és látni szeretém a 30mp.
DOS telepítésedet floppy-ról ahogy írtad, és, hogy legyen motíváló erő, felajánlok
5db-ot magyarországon forgalomban lévő legnagyobb címletből
a fáradozásaidért, a legnagyobb örömmel.
Adok rá 24 órát és bármilyen gépre telpítheted, hogy korrekt legyek.
2024-03-26. 10 óra.00pec. a határidő.

Remélem sikerűl.
József

gaben

Szerintem Józsi eddig rengeteg embernek segített (önzetlenül) a fórumon.
Egyébként erről is szól ez a hobbycnc fórum, ami egy remek kis közösség.

Valószínűleg ezt másképp csinálja, mint ahogy azt te elvárnád, de itt hobby szinten ez tökéletesen megfelel.

Robsy1

Nem a templomban vagyunk, hanem egy műszaki Fórumon. A hitélet és a tudásbázisú tények figyelembevétele két különböző dolog.
Ezért ugorgyunk![#wave]

D.Laci