Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

robroy007

tűzveszélyességi szempontból a leválasztott forgáccsal kell igazán vigyázni egy 2mm-es 2 centi széles lemezcsíkot már igencsak nehéz begyújtani és hamar ki is olthatja magát mert akkora a hővezetése a maradék anyagnak a forgácsot viszont simán öngyújtóval is be lehet lobbantani és tényleg prímán fog égni addig amíg van belőle

egyszer én is majdnem begyújtottam a cnc-t egy kis darab védő fóliával munka közben
a fólia annyira felhevült, hogy képes volt már együtt lángra lobbanni de szerencsére nem érte el a többi forgácsot így megúsztam, hogy eladjam a házat

43pbwjg8s

Bocsánat! A veszélyest én nem ezen a vonalon értelmeztem.

Még a sima aluval is érdemes vigyázni! Egyszer majdnem sierült felgyujtanom a garázst, mert egy kis öntvényről a felesleges dolgoka flexxel kezdtem el leszedegetni.
Nos elég szépen szórta az aluport. Egy fokig még nem is vol problémás. Azonban amikor utána az ott maradt kevés por szikrát kapott egy acél flexeléstől.... Szóval még az is veszélyes.
Az hogy a magnézium mennyire nem tudom, de biztos hogy komolyabb elővigyázatosság kell hozzá.
De ezt a többiek tudják igazán és le is írták.

43pbwjg8s

Szia Keri!
POnt ugyanezért kértem én is elektront hog ymutogasson és magyarázzon róla.
Félreértetél valamit! Én nem csináltam semmi ilyesmit, de tudom hoy elektron igen.
Egy sütő hőfokszobályozását.

Valaki egyszer megróbálta elmondani mi is ez... de nekem ilyet?!! :(
Na most eaz egyszer megszegem a szabályaimat és találgatok azok alapján amire emléxem:
Mintha olyasmi lenne hogy bármit is vezérlünk (mondjuk fűtést elektronnál) folyamatos mintavételezéssel ellenőtizzük hogy merre tartunk a cél elérése érdekében és ha kell korrigáljuk a vezérelt mennyiséget. Ha közeledünk ugye csökkentjük a vezérlést, ha távolodnánk növeljük..

De lehet hogy egy nagy marhaságot mondtam.
Ezért nem szeretek olyanról beszélni amihez igazán nem értek.

keri

Amit te mondasz, ha jól sejtem csak P vezérlés, de ami hiányzott nekem azt elmondtad :)

43pbwjg8s

Na látod!  
megleptél! :) Mondtam valamit ami kellett neked? :)
Hát az jó ha valamit elmondtam. :)

Na akkor ezért kellene hogy elektron megmutassa, hogy most már nekem is elmondja valaki ami nekem hiányzik :)

43pbwjg8s

Itt egy kis infó, ha már. Csak utánanéztem (csak annak hogy nagyjából mi) és ez stimmel is ide.

http://www.quantumservo.com/PID/PIDHU.htm" TARGET=_fnew>PID vezérlés STEP/DIR rendszerekben.

43pbwjg8s

Egyébként kezdek ráébredni hogy mire szerettél volna kilyukadni....  
Sikerült, Nem mindegy hogy szabályzás vagy vezérlés.  
Bocsánat. :)

43pbwjg8s

43pbwjg8s

A főnök örülni fog, hogy megtaláltam a leírását. :)

Szalai György

A DC szervó motoros vezérlés #10268-be tettem egy linket, az nekem sokat segített a szabályzás és a PID téma megértésében.

43pbwjg8s

keri

Kösz ez jó gyakorlati leírás.

43pbwjg8s

Azt hiszem többet nem kotyogog bele inkább olyanba amit nem ismerek.

keri

Engem nem zavar. Neked tettem fel a kérdést és elmondtad hogy te mit tudsz, és segített is rávilágítani arra hogy mégis mire jó ez.

may47wb

Üdv! A Mach3-ba beállítottam a marómotort kibekapcsoló relét, működik is minden ok, de mégse tudom a kezelő felületről "Spindle CW F5" kapcsolni. Output #1-re állítottam be a 14-es pinre, ha nyomkodom az active low mellett a pipát ki be kapcsol. Mit kell beállítanom hogy működjön F5-re is?