Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Na, ez már majdnem kínai volt.
Egyenként már tudom őket, de összerakva... [#ticking][#wow1]

43pbwjg8s

mi van????!!! :) :)
Ezt nekem meg kell emészteem majd de nem magamban!
Honnan vegyek én egy szinusz hullámot hirtelen? :)
Na el is megyek inkább alunnyi!

Egyébként nem kőn átvinni a témát az elektronika (hobby, ha van már olyan) topicba?

s7manbs8

Szinusz hullámot tudunk előállítani a PC-nk hangkártyájával, azt egy Jack dugón kivezetjük, meg kell hozzá egy ellenállás, meg a mérendő tekercs (induktivitással rendelkező passzív alkatrész).

s7manbs8

Látod, tudtam mit fogsz kérdezni, a jövőbe látok. !!

43pbwjg8s

:)
Tapasztalatból tudom hogy tudsz mindenre megoldást!
De jó éjt nektek most!

s7manbs8

Elég bénaság ez, itt is elfér, a téma felmerülése szempontjából.

ukcge40u

Akkor a léptetősbe írottakat itt válaszold meg nekem légyszi.
Szerintem ezzel az elektronikai dolgokkal sokan nincsenek tisztában, úgy mint én.
Tehát ami nektek triviális, az náluk úgy megy, hogy vagy tanították valamikor az alapokat, vagy megpróbáljuk most kihámozni az alapköveket.
Hámozzunk!![#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

PSoft

Melyik is az a régi mese...?
...megvan,Csipkerózsika!!
Tudod,mikor eljön a királyfi,és csókjával felébreszti az alvó csipkerózsikát...
Arra már nem is emlékszem...,meddig is aludt a leányzó??? :)))

ukcge40u

Nálunk... amatőröknél...

ukcge40u

Ameddig ki nem merült a tartóselem a robotjában... [#smile]

s7manbs8

Az induktivitás úgy viselkedik, mint a tehetetlen tömeg minél nagyobb, annál nehezebb a tömeg, amit egy azonos erejű rugóval próbálsz gyorsítani, egyre lassabban tudja, mint a mechanikából is sejted. Ez a rugóerő pedig a feszültség, a sebesség pedig az áram, ami folyik az induktivitáson.

ukcge40u

Így már vágom.
Mire jó? Minek kell, és hová?

ukcge40u

Akkor a léptecsesben írt szemléltetésem csak félig jó, ezek szerint.

000000000

Üdv Mindenkinek.
Új vagyok itt a fórumon,azért nem tudom még a járást errefelé.(elnézést, ha nem ide kellett volna írnom a problémámat)

Szeretném megkérdezni a tisztelt szakiktól, hogy a magnéziumot milyen teknológiával lehet Illetve szabad megmunkálni.
Egy kisebb darabot (100*100*20mm-est )kellene kontúrrozni,fúrni illetve "zsebelnem"
Esetleg ha valaki dolgozott ilyen anyaggal az megoszthatná velem a tapasztaltakat.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv
Attila

s7manbs8

Sok mindenre jó. Mint egy darab vas is. Van ahol kicsi kell belőle, van ahol nagy, mint pl. a lendkerékbe. Pl. feszültség simításkor se odafele se visszafele nem tud hirtelen változni az áram és utánna kötve egy kondenzátort, ami meg egy nagy víztartály, a vízszintje nem tud gyorsan változni a tartályban, ami a Feszültség pl.

Mondjuk, mint áramköri alkatrész kapcsolóüzemű tápokban is jó használni, ahol egyrészt energiát tárol, utána meg kijön belőle egy dióda segítségével, megfelelő vezérlőelemekkel összeépítve lehet más feszültségeket előállítani. Meg rádiófrekvenciás alkalmazásban , mint frekvencia meghatározó elem a kondikkal beállítva, mint hangolóegység.