Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

ukcge40u

Majd átér előbb-utóbb...

000000000

Nekem is van egy sugárzásmérőm de az 1.2 voltról megy.
Ni-Ca akku van benne , de az egész egy muzeális darab, 1978 gyártású.

000000000

http://kepfeltoltes.hu/091214/vez_rl_k_034_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

43pbwjg8s

Tudod. az a szép, hogy az a robotos topic akkor nyilt amikor megcsináltam papírból és szigetelőszalagból, valamint RC szevókból az első manipulátoromat. :)
Talán nem gond ha oda írok. :) Ez hobby oldal és talán egyetlen olyan topicot nem találsz ahol tényleg igazi ipari profi emberek (többen)vallanak a témáról. Én gy gondolom elférek ott....
Tudod ott van az AVR topic amit egy kis téma mozgatás után elindítottak. Én az ADRUINO-rol beszélgettem előtte más másról, akomolyabb dolgokról.
Aztán....
Aztánmegpróbáltunkmegférni a topicban a komoly AVR programozók, és a kezdő ARDUINO felhasználók. Előbb pirinyó csata kezdődött (mért elemi kérdésekre már nem is akartak válaszolni) majd amikor az ARDUINO szekció kivonult a topic gyakorlatilag halottá vált.
Nézd meg!
Ugyanez a helyzet a robot topiccal is.
Nézd meg mikor volt az utolsó (haigy nevezzük nevezzük) profi hozzászólás, majd mekkora űr tátongott benne hosszú ideig, mennyire halottá vált. Nos. Most mi egyszerű hozzá nem értő emberek vettük birtokunkba, és élesztettük fel.  
Ha csinálunk egy ROBOTKAR homokozót, akkor a valódi robotkar topic meghal!! Ezt nem gondolod át!
Tehát meghalt a király éljen a király jelleggel csináljunk egy uj nevű kezdő topicot és ítéljünk halálra egy Profi topicot???

Ugen értelek egy picit.
Ami profi azt nevezzük profinak, ami nem azt ne, hog yaki idejön az tudja hova menjen ha ilyen vagy olyan szinten akar ismerkedni....
De ez csupán annyi változást hoz maga után, hogy előbb utóbb (ha következetesen megcsinálnánk ezt minden topiccal és a témával fogalakozók felsimernék a valódi tudásszintjüket és el is ismernék azt) csak halott profi és viruló hobby topicok lennének....
Na de!!! Álljunk meg!
Ez mintha hobby oldal lenne (legalábbis a nevében ez van) akkor nem fedné le a Hobby (azaz kezdő) topicok sora eleve az egészet? :)Akkor minek legyenek homokozók mindenre???

Felelősség az hogy diplomás mérnök vagyok?
Lehet.... Kinek hogyan???
Szerintem rózsi néni a takarítónk legalább tucatnyi olyan topicot tudna indítani egy általános fórumon ahol köpni nyelni sem tudnék a témvával kapcsolatban és le kellene vennem a kalapomat előtte. (egyébként is megteszem egyébként nap mint nap)

A mérnöki diploma csupén egy piciny szeletke... A tudás amit vele együtt, vagy utána ennek köszönhetően megszerzek még mindig csak irinyó pirinyó dolog.

Egyébként hiba nem kérdezni!!!
NAgyon nagy.
Sajnos sokan gondolják ugy ahogy Te is irod (hogy nem szabad az emnernek mindent megkérdezni mert.... mert a fene sem tudja miért... Ugye nincs reálsi magyarázat?) ezért nagyon gaykori az hogy a fórumot megkerülve jönnek kérdések. Nem csak hozzám hiszen én magam is sokszor kérdezek magánban ilyesmitket, mondjuk én azért mert élőben (messengerek) többet tanulhat az ember) de más is ondta már.
Aki ilyet tesz az azért teszi, mert fél ettől, hogy itt ha ilyet feltesz valamit elveszít.
De mit? És ki szemében?
Amit elveszíthet az ember az max az hogy tökéletesnek nézik. Pedig azt józan ember elátja hog yilyen nincs. Akkor? Akkor minek félni?

A kérdésfeltevésnek célszerűbb módja most sem volt. Ugy érzem nemolvastál vissza. Minden informéció ott volt ahhoz, hogy valaki tudja miről is van szó. És érdekes módon volt aki azonnal a megfelelő módon arra adott taácsot amire én kértem. És profi módon. Bár szegény amatőr most megijedt ami piciny szócsatánnktól.
Pedig Ő tényleg a lehető legprofibban kezelt egy nagyon egyszerű kérdést.

Tényleg Amatőr? Nehéz volt rájönni hog ymit kérdezek? MErt valamiért pontosan azt a választ írtad amire nekem szükségem van/volt.

Nos... Akkor? Miről beszélünk a kérdésfeltevés témályában Tibor?

Egyébként egyszer tettemmeg, hogy valakinek feltettem egy egymondatos kérdést az egyik topicban (Istvánnak a H1-el kapcsolatban ha van kedved kikeresni).
Az első (még István válasza előtt) az volt, hoyg elektron letett a béka segge alá a témában való jártasság tavában. CSak annyit írt, hogy ha ezt sem tudom akkor minek foglalkozok ilyesmivel.
Nos akkor volt először és utoljára az, hogy elmagyarázom a kérdésemet és éírtam egy jó fél oldalnyit arról hogy miről szól a kérdés és miért ilyen amilyen. Érdekes hogy ez a fél oldal után egyértelművé vált hogy a kérdés bőven elegendő ahhoz ami nekem kell és bár elsőre triviális butaságnak tűnik, de nagyon fontos.

Szóval nem biztos hoyg ha kérdeznek tőled valamit azt azért kérdezik amiért gondolod. Érdemes a kérdésre válaszolni ugy ahogy arra kell. Nem kell kitalálni a másik gondolatát mert ha nem vagytok egy hullámhosszon (szerencsére megesik sokszor sokmindenkivel) ugysem tudod miért kérdezi.

Egyébként mi az hogy laposelem? Elmodnod nekem? :)
Érdekel hogy auzt a választ adod-e amit várok?

A legnagyobb kérdés pedig az, hogy válaszolsz-e egy ilyen kérdésre! Mert ez a legfontosabb!!!

Egyébként egy a fontos...  
Tényleg nem érdekes hoyg esetleg más a véleményünk. Én nem fogok váűltozni és Te sem...
Ez igy van rendjén.
Ettől én kedvellek és nagyra tatrom a tudásodat.
:)

000000000

Nincs részemről gond, fogd fel úgy, hogy semmit nem írtam. Én is kedvellek és tisztellek Téged.
Legközelebbi talin nem úszod meg, hogy ne váltsak személyesen Veled pár szót, hidd el, az többet ér mint itt beírt ezer sor!:)
Ámen, túltárgyaltuk a témát.:)

sasi

Az enyém sem egy mai darab, a kalibráló Co60-as izotópja már úgy lefeleződött, hogy szabadban belevész a háttérsugárzásba.

ukcge40u

Kérj bele az ukránoktól. :)

s7manbs8

Na kész van már a robot ? Vazze !

Csak két mondat. Idetéved egy 98 éves szenilis villamos mérnök, és ne adj sten elfelejtette, hány volt egy amper. Akkor ne merje feltenni a kérdést ?

A másik. Ez a robot téma eléggé a jelen és jövőbe vezető, hogy a CNC-hez is nagyon kapcsolódóan nyitódhasson neki nem is egy topic, hanem jóval több. Mert ha nem, igen lemaradunk itt a hobbyzás szintjén is. Azonkívül alapkiindulás a "hobby" szint, ha tartjuk magunkat a fórum fő szavának jelentéséhez és azonkívül lehet egyes topic-okat a profi vagy hasonló jelzőkkel illetni.

Az ARDUINO topic meg nem halott, csak szunyókál, inkább azt mutatja, hogy nem foglalkoznak ilyesmivel túl sokan, de ami késik, nem múlik.

43pbwjg8s

Nekieshetnél az AVR-ben annak hogy szépen megmutasd azt a PID vezérlést amit csináltál!
Uzsgyi oda abba a topicba!!! :)
Én nagyon élvezném, hiszen ott már volt PC-s felület is ha jól emléxem.
Ahhoz meg aztán szaglásom sincs.

s5f8tmfv3

Nem ijedtem ám meg :) Nem megy az olyan könnyen. [#hawaii]
Mérd meg az áramot, aztán meglátjuk...

ukcge40u

"Idetéved egy 98 éves szenilis villamos mérnök, és ne adj 'sten elfelejtette, hány volt egy amper."

Hát egyszer volt, hol nem volt... [#nevetes1][#banplz][#pias]

robroy007

ukcge40u

Ez tuti nem kínai.
Az sokkal gyorsabban csinálja...
Van http://www.youtube.com/watch?v=b5AWQ5aBjgE&feature=related" TARGET=_fnew>ennél gyorsabb is, de azt nem találom. :/

43pbwjg8s

GYerekek!
a robottal mindenki menjen azért a robot topicba!!!