Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Van másik dugasztápom 5A-ig, de azt nem bontogatnám inkább meg.

s7manbs8

Sima alapműszerrel a 10A-es méréshatárral sorba kötöd a vezetékeit a műszernek. És azt is nézd meg közben, hogy a feszültség mennyire esik le, menni értékű, mert az sem mindegy. Lehet, hogy 4.5V állásnál lesz 2.5V leterhelve.

s7manbs8

A ROBira nincs ráírva adat, illetve milyen elemet kell használni, ? Ah-sat, azu is mond valamit, meg mennyit bír egy elemmel.

s7manbs8

Egy kis kapcstápot lehetne neki csinálni, hogy kicsit gyakoroljuik az elektronikát is, +- tápot, ami a PC 12V-járól is táplálható, vagy az adapter 123V-járól, mivel ott ad ki legtöbb teljesítményt, 9W ha jól láttam kb.

s7manbs8

43pbwjg8s

4 db B-s elem. (1.5V)
Vagyis ugye kettő-kettő.

s7manbs8

Elm, azok lehet olyan 600mAh-sak talán, nemigen eszik az 1A-tól többet.

43pbwjg8s

Igen. Valahoy igy lehet.
Sajnos nincs mAH ezeken a gigyi elemeken amit beletettem.

s5f8tmfv3

A méréshez a legjobb volna ha csak az egyik irányhoz tartozó elemeket hagynád bent, a másikét pedig eltávolítanád. Ez azért volna fontos hogy ne csapjon be a motorok forgása, amit a másik elem táplál. Tehát az egyik irányhoz tartozó 3Voltnyi elemmel kell sorbakötnöd a műszert úgy hogy az elem pozitív sarkára teszed a piros vezetéket, az elemcsatlakozóra a feketét. Ezután úgy nyomod a gombokat, hogy az összes motor egyszerre forogjon. Ekkor kellene leolvasnod a felvett áramot. Valahogy így:
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/robot/robitm.JPG" border=0>

000000000

Péter!
Félreértés ne essék, Te egy nagyon jó ember vagy, semmi bajom Veled, és kedvellek itt a Fórumon.  
De bocsás meg, nem érzel némi szakmai ellentmondást,  szakadékot aközött, hogy 3V-ról működő motoráramot nem tudsz megmérni, de közben félméter sugarú 1kg teherbírású csukló koordinátájú robotról álmodozol?:))) Aztán persze lehet, hogy ezen csak én meditálok...:))

ukcge40u

Arról én álmodozom, csak próbálom belevinni... [#hehe]

s7manbs8

Macikám gyere már ki a málnásból, nehogy még bennünket is bevigyél, sok ott a méhecske összecsíp bennünket ![#circling][#circling]

ukcge40u

A méhecskék a mézet őrzik, mi pedig a málnásba készülünk...
Kap mindenki szúnyogriasztót... :)

Teaway

B-elem az milyen?  
Eddig csak AAA, AA, N, C és D-t láttam...

yuagaci9g

Ezen mar en is csodalkoztam egyet, megsem lehet gombelelm?[#wow2]

http://www.swansea.gov.uk/media/images/g/r/Battery_sizes_.jpg" border=0>