Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Ha megmodod mit szedjek ki belőlük, megteszem. De nem hiba ha mondjuk az ilyesminél mint induktivitás teszel mellé egy képet is, mert egyébként elmegy mellettem az utcán anélkül hogy felismerném.

ukcge40u

Az induktivitás az lesimítja a kádból kicsapó hullámokat? Mint egy kondi?  
Na, az induktív ellenállás úgy keletkezik, hogy feszültséget kapcsolunk rá, meg ampert.
A nagy ampertól nagyobb lesz az ellenállása.
Tehát áramerősség-függő ellenállás?[#pias]

ukcge40u

Tiszta hülye vagyok, itt a net, de talán ti nem vagytok olyan szárazelméletesek. :)

ukcge40u

Béna vagyok, hülyeség egy kezdőtől is.
Ehhez nekem szabadidő kellene, meg egy jó tanár.
Így magamtól nem megy olyan gyorsan... :(

s7manbs8

Ha most innék a sörödből, lehet kreatívabb lennék.[#circling][#circling][#pias]

ukcge40u

Kapcsolj skype-ot, beöntöm a mikrofonba, és megiszod a fülesből... :)

s7manbs8

Ilyen hasonlatokkal lehet megérteni valami ez az egyik módja, mert az már benne van a fejedben a neuronhálózaton, csak hozzá teszi ilyenkor, hjogy ja, a tranyó is egy vízcsap. Vagy egy dagadt asszonyság az induktivitás, vagy akármi.[#circling][#circling]

s7manbs8

Sajnos nincs skypem, másik félém van, de azt csak a csajomnak, meg a pasimnak tartom fenn...[#puszi][#vigyor2]

43pbwjg8s

Amatőr! alahol vagy Te vagy más kérte azt is, hogy mérjek feszültséget is terheléskor.
Ezt már csak délelőtt tudom megtenni.

PSoft

Mi az,hogy "feladtam"???
"KisKZ sosem adja fel",nem is tudom honnan az idézet...
Egyébként az ötlet nem tőlem van, http://www.youtube.com/watch?v=b28uZ427VUM" TARGET=_fnew>ITT van a lesőhely.:))

43pbwjg8s

Azért most megnyugodtam hogy régen nem csevegtünk már! :)

43pbwjg8s

Jó fej vagy Psoft!
Akokr nem adja fel csak elteszi alunnyi! :)
De hogy milyen sokminden vár ott alvóan már....!!!! Most meg belerángattatok ebbe a hülye robotolásba is! :)
Szétcsapok a banda között! :)

43pbwjg8s

Óóóó akkoriban amikor ez előjött még egy elemet sem tudtam rendesen kibontani!  
De azóta már a sört, a csirkét, a halat is ki tudom.
Holnap a tűzfal jön. :)

s7manbs8

L-et lehet mérni sima műszerrel is, ha ráeresztünk egy adott szinusz hullámot, és megmérjük, hogy az induktivitásnál mennyi, az egészhez képest egy sima feszültség osztóval, ahol felül pl. egy ellenállás van, alul  tesszük az induktivitást, és AC V mérét végzünk, pl. egy 1kHz-es szinusz hullámoit ráengedünk erre.

ukcge40u

A másik félét én be sem engedem a gépemre, sőt otthon tiltott a használata.
Tudom mit beszélek, otthon én vagyok a rendszergizda is... :)