Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Bocsánat! Mi volt a kérdés?

0gbwyh99

Szia!
Nem tettem fell kérdést , erre reagáltam :  © KisKZ   tegnap 20:47 | Válasz | #4889

Tudod , tiszteletem mindenkinek , de én nem érek rá nap mind nap hozzászólások százát elolvasni minden egyes topicban és azokbol kiszűrni a lényeget . Szerintem a vitákat priviben kell megoldani .  
OFF off .

000000000

Üdv Mindenkinek.  
Szeretném megkérdezni a tisztelt szakiktól, hogy a magnéziumot milyen teknológiával lehet Illetve szabad megmunkálni.  
Egy kisebb darabot (100*100*20mm-est )kellene kontúrrozni,fúrni illetve "zsebelnem"  
Esetleg ha valaki dolgozott ilyen anyaggal az megoszthatná velem a tapasztaltakat.  
Előre is köszönöm a segítséget!  
Üdv  
Attila

43pbwjg8s

István!  
Egy nagyon rövidet még aztán én ezt befejeztem.

Megesett most nem régen egy topicban hogy kivételesen (pedig megfogadtan nem fogom soha itt) a szakmámba vágó dologgal kapcsolatban írtam egy rövid vélemény és leírtam a számítás menetét és mindent ami kell. Csupán mert láttam, hogy a hozzám hasonlóan lelkes de tervezésben gyakorlatlan emberek csak számolgatnak, a fellelhető elméleti számítások eg yrészével, de bizony az nem azt hozta amit válóban kellene.

Szerinted mennyi reakció volt rá?

Igen! Eltaláltad! Pontosan nulla.
Akkor? Most kezdjek el okoskodni a magam területével itt? Minek?
Itt az ember tudást épít nem imázst!
Ezt jólenne figyelembe venni sokaknak.

Egyébként engem ne félts! Ezt már mondtam máskor mának is. :)

De most már én is bezárom ezt a témát.

Ha a kérdéseimre válaszolnak a jóakarók azt megköszönöm, ha nem, hát megpróbálom ujra, ha akkor sem akkor máshol másképpen. Mondjuk nem az vagyok aki feladja análkül, hogy valamiféle választ kapjon.

Akkor offtopic off. :)

jw8ykuay

Megmunkált magnéziumot (ötvözetet) én 1x láttam, (fogtam) csíra kis diák koromban a Bay- Logiban M.Taplocán. Ott vízzel vágták, de persze zsebmarásról nem beszélhetünk ilyen módszerrel.
(Egy Schwinn- Csepel magnéziumvázas prototípus keró hátsó villapapucsát készítették így. Kézbevettem, hát nem igazán éreztem a súlyát. pedig nem volt kis darab.)

jw8ykuay

Shütz Attilának akart menni.

000000000

Köszönöm.
Igen gondolom vízzel vágás nem akkor a gond .Itt viszont forgácsolni kellen.
Sajnos látom hogy nics tapasztalata senkinek.
[#schmoll2]
Esetleg valaki tudja hogy hol lehetne utána nézni ennek a dolognak?
Köszönettel

4um5b65d

Ha jól emlékszem Robroy forgácsolt már a gépével magnéziumot. Keresd meg valamelyik hozzászólását és írj neki. Egyszer én is kipróbálnám, de ez igen ritkaság eszterga környezetben...

43pbwjg8s

Egyet ne felejts el a magnéziummal kapcsolatban!
Nem tudom hogyan akarod majd felhasználni de az acél reakcióba lép vele, ezért mi amikor magnézium alkatrészeket terveztünk minden esetben perselyezni kellett!

4um5b65d

Mit csinálnak ezek együtt ?
Gondolom nem hidegen reakcióznak ?

43pbwjg8s

Sajnos a megmunkálünk német volt ezekben az esetekben... :( Mivel most nem dolgozunk még csak utána sem tudok kérdezni.
Sajnálom.

43pbwjg8s

Elvileg hidegen is. A váltó működési hőmérséklete ritkán megy 110 fok felé és vannak olyan területek amelyek mindig jóval alacsonyabb hőfokon vannak. Ettől függtlenül nincs kivételezés.
A pontos definiciót/okot nem tudom fejből. Maradjunk annyiban, hogy ez alapvető előírás volt minden ilyen alkatrész esetében.
Most ahogy az előbb írtam semminek nem tudok utánanézni sajnos. Bocsánat érte!  
Ha jan 4 után még él a kérdés és figyelmeztetsz rá, pontosan utánanézek. Mahaságot pedig nem akarok mondani. Mondtam már eleget tegnap és ma.

MoparMan

a magnézium maga elég alacsony korrózióállóságú anyag.  
Feltételezem a kollega valam AlMg ötvözettel szeretne kapcsolatba kerülni. mint tudjuk az alu és a vas szeret összegyógyulni...

000000000

Nem tiszta magnéziumot kellen munkálni.
Az AlmgS1 és ehhez hasonló anyagokat nem probléma megmunkálni.
Viszon a magnézium tisztán .Sok rosszat hallottam róla ezért félek egy kicsit.
Ezért lenne jó tudni, hogy mennyiren kell aggódni.

43pbwjg8s

Csúnya lenne ha összegyógyulnának!

Persze nekem elsősorban ALSi9MgSt6 és AlSi8Cu3Fe került képbe mint alapanyag.
Másokról, tapssztalat híjján nem tudok ilyen véleményt mondani.
Legfeljebb kibogarászhatom a kisokosomból ha kőn valakinek.