Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Isten bizony, kellene egy ilyen gyerekkönyvet beszereznem, amiben képileg mutatják be a dolgokat. Hány gyerekkönyvben lehet szó az induktivitásról??[#fejvakaras]
Mint említettem, én nagyon vizuális típus vagyok. A gépemet úgy forgatom a fejemben, mint KisKZ a monitorján a váltóházakat.
És ugyanúgy tudom tesztelni is, persze, amivel nem vagyok teljesen tisztában, az olyan is lesz, de pl a mozgásviszonyok programja elég gyorsan fut le... :)
Azért a mechanikán látom, hogy hova kell még vas, meg azt is, hogy hová nem szabad rakni, illetve hol felesleges.
Ezt a dolgot kellene valahogyan átültetni az elektronikába is.
De ha nem sikerül, sebaj, én sem érthetek mindenhez... [#heureka][#idiota][#vigyor3]

s7manbs8

Pedig a nagyja így működik ott is, csak éppen a létező alap alkatrész elemeknek kell tudni a működési elvét, ezt így szemléletesen érteni és aztán bizonyos egyszerűbb jól kitalált áramköröknek a viselkedését, ez analóg, mint pl. a mechanikában egy motor, egy csigahajtás, egy ék, meg a többi, ami már több alkatrészből összeállított kis áramkörhöz hasonlít.

ukcge40u

Holnap lesznek itt nálunk okosabbak is, akik már dolgoztak magnéziummal.
Viszont azt is tudni kéne, hogy milyen gépen (hobbi, illetve ipari), és milyen szerszámokkal tervezitek, illetve mi van.
Ezek olyan kérdések, amik mindig felmerülnek ilyen témáknál, ezért sok felesleges kérdést meg lehet így spórolni. Egyébként jó helyre írtál. :)

Az én meglátásom az, hogy az aluhoz való dolgok jók lehetnek ide is, úgy szerszámban, mint forgácsolási értékekben. Keményfém szerszámmal nagyon nem lehet elrontani szerintem, az olyan, mint a tökalsó. Mindent visz. :) De ezt csak én gondolom.
Szerintem várd meg a holnapot.[#wink]

s7manbs8

És ezeket tesszük a célnak megfelelően össze. Itt is ugyanígy számolni kell, vagy mérni is lehet, mint mechanikánál, ha nem akarok számolni, megnézem a tranyó hány ampernél purcan ki, és ha nem bírja nagyobbat teszek, vagy nem adok neki annyi szuflát.

000000000

Köszönöm a gyors reakciót. Ipari (Strigon géppel lenne a megmunkálás) Viszont, ami elgondolkodtató, hogy állítólag robbanás, illetve gyulladás veszélyes. Ezért gondoltam a segítségre.[#confused]

ukcge40u

Aha.
Tehát a diódát vesszük visszacsapószelepnek, ami azért a másik irányba is nyit, azt hiszem, feszültségre.
A kondi egy jó tartály, és ott is inkább a feszültség dominál.
Az induktív tekercs tulképpen lengéscsillapító.
Rádiófrekis üzemben pedig egy bizonyos frekvencián nem változik a tulajdonsága, ezért van, hogy a hangolótekercsekben van ferritmag, és azzal változtatjuk a tekercs állandóit?
Mivel ferritmag, így a mágnesesség visszahatással van az induktivitásra? Gondolom, ez is csak egy szűk határon belül. Itt fontosabb a freki, mint a feszültség, illetve az áram?
Huh, most elborítottalak... :)

ukcge40u

Hát igen, a magnéziumfáklyák mindig is jól működtek. :)
A hőt biztosan nem szeretik, de talán a folyadékot sem, de mindjárt utánanézünk...

000000000

Igazán tudtommal az oxigént és a hőt  nem szeretik.Viszont a hűtővizzel oxigént adunk neki.
Ezért gondoltam hogy talán jobban kell vigyázni [#felkialtas]

ukcge40u

"A magnézium forgácsolása
• Nagyon jól forgácsolható
• Kis teljesítmény mellett nagy
forgácsleválasztási sebesség
• Kitűnő felületminőség, nagy szerszám
élettartam (nem heged a szerszámhoz)
• Legjobb szárazon forgácsolni
• Nagy vágósebesség és előtolás
alkalmazható (korlát = amire a gép képes)
• Köszörüléskor a por gyúlékony természete
miatt óvatosnak kell lenni"

Hirtelen ennyi.
http://209.85.129.132/search?q=cache:zVdwgd042mgJ:www.mtt.bme.hu/oktatas/segedanyagok//femek_technologiaja/eloadas/konnyu-_es_szinesfemek.pdf+magn%C3%A9zium+forg%C3%A1csol%C3%A1sa&cd=1&hl=hu&ct=clnk&client=opera" TARGET=_fnew>Itt bővebben írnak róla. [#wink][#wave]

ukcge40u

A leírásban az van, hogy szárazon.
A vízben is van oxigén ez igaz, de kötött állapotban. Ha olyan könnyen megbontaná a molekuláris kötést a magnézium, akkor mindenki azzal bontaná a vizet. :)
Mivel ez csak nagy hőmérsékleten fordulhat elő, így ez a veszély téged nem fenyeget.
Így zsigerből én csak nagyon finoman porlasztott hűtést csinálnék hozzá, hogy ne szálljon a por. Ha keletkezik, a forgács szerintem nem veszélyes.
De majd holnap lesznek nálam okosabb emberek is. :)

ukcge40u

"Ha keletkezik. Pont. Mármint por.
A forgács szerintem nem veszélyes."

s7manbs8

Ezek összefüggnek egymással, az induktivitás meg a mágneses kölcsönhatások, van egy pár alap jelenség, alaptörvény, ami szerint ezek leírják az egymásra való hatásaikat, meg azt is hogy mi miért van. De ma már alvás, mert, ha így haladnánk, holnapra eljutunk az ingyen energia hipertérből való egyszerű  kinyerésének egy elméleti módszeréhez, bár azt én már nem tudnám elmesélni. [#circling][#circling]

ukcge40u

Arra már rájövök magamtól is akkor, szerintem... :)
Jó éjt. [#integet2]

000000000

Köszi addig is!
Jó éjt

0gbwyh99

Üdv. mindenkinek !
Én ezt most már nem értem !!!
Van egy mérnök (azt hiszem gépész) , érdekli a CNC technika , elektronika , robotika . Fingja nincs a dolgokhoz de lelkes és hatalmas a tanulási vágya . Tesz fel egy primitív kérdést egy komoly műszaki topicban - ottan lehurrogják hogy milyen buta ! Utána a "béna vagyok" topicban is feltesz egy (mások számára) béna kérdést - ott is lehurrogják ! HÁT AKKOR HOVA TEGYE FELL A SZERENCSÉTLEN A KÉRDÉST hogy egy hobbi fórumon valamit megtudjon , tanuljon ?????
Szerintem egyes magasan képzett mérnök urak (amúgy mély tiszteletem nekik , semmi bajom velük) cseréljék már ki az ultra gyors biztosítékot a fejükben egy lassúra , mert már a szerencsétlen tanulni vágyó amatőrök meg kezdők már nem fognak merni itt semmit sem kérdezni ne hogy bele dongálják a sárga földbe .
Minden tiszteletem a tiétek kedves fórum társak , de próbáljuk már egy kicsit a közösség érdekeit is nézni és NE piszkoljuk össze a fórumot vitával és hatalmas üresdumájú hozzászólásokkal (amilyen különben az enyém is , de már nem bírtam ki hogy ne pofázzak bele) !!!!!
mondok egy példát : a hétvégén egy szerb fórumon egy kis vitába keveredtem , de nem engedtem hogy eldúrvúljon a dolog . A harmadik hozzászólás után beláttam hogy ebből vita lesz és privátban megbeszéltük - NEM SZENNYEZTÜK TOVÁBB A FÓRUMOT !! A privát eszmecsere óta nagyon jóba lettünk és egyéb dolgokban is kisegítettük egymást ! Na , én azt gondolom hogy az ilyesmit így kellene csinálni .
További kellemes időtöltést , tanulást és jókedvet kívánok minden eggyes fórumtársnak a legjobb HOBBI cnc fórumon a világon . [#worship][#worship][#worship][#law][#law][#wave]